A MotoSafe még a halálcsillagot is megvédi


Egy tesztet szeretnék veletek megosztani. A motorozás is ügye sok veszéllyel jár, de sok passzív veszély is fenyeget minket. Szerencsére még idő‘ben észrevettem egyet, ez pedig a hallásom védelme. Próbálkoztam több féle füldugóval, de sajnos a legtöbb a hallásom annyira vissza fogta, hogy a közlekedési zajok és párom hangja sem jutott el hozzám.

Benzinkúton sem szerettem megállni, hiszen hiába kérdezett több kolléga is nem hallottam meg. Sok dugót kipróbáltam, gyurma is volt meg minden, de egyik sem volt számomra megfelelő‘. Sokszor a használati idő‘ rövidsége vetett véget használatának. Majd egy cikket olvastam ahol ecsetelték ugyan ezen problémákat többen is és említést tettek egy számomra új füldugóval kapcsolatban.

Szerencsémre sikerült szereznem egyet és azon nyomban útra is keltem, persze nem azért, mert megjött, hanem mert beterveztem egy nagyobb túrát és elő‘tte érkezett meg 2 nappal. Igazából sokat nem vártam tő‘le, de annyian dicsérték, hogy gondoltam nem lehet véletlen. Amúgy a neve Alpine-MotoSafe. Egy frankó kis füldugó tartó is jött hozzá és 2 féle szőąrő‘. Egy zöld és egy narancs, mondjuk olyan Mátrix feelingem lett tő‘le, hogy melyiket válasszam. Szerencsére itt késő‘bb is tudom változtatni a színeket. A zölddel kezdtem. Következő‘ benzinkútig használtam utána cseréltem. Bár nem éreztem az a zúgást, mint dugó nélkül, de nekem nem volt az igazi. Utána próbáltam ki a sárgát. Nekem ez jött be jobban. A kutakon kivételesen meghallottam mikor beszéltek hozzám és bár a kutas megkért, hogy ne tankoljak fejfedő‘ben, de meghallottam, nagy haladás.

Szerencsére a fülem nem zavarja a viselete és magasabb tempónál sem érzek semmi nyomasztó zúgást. Mikor a motorról leszállok akkor nem hallok darázs rajt a füleim mellett és a kikért innivaló sem táncol el a kezeim közül. Az ára kicsit borsos sajnos, de ha nézem, hogy nem kell újra és újra megvenni akkor bizony már barátibbnak tőąnik. Ami még mondjuk negatív volt, az hogy nem úgy hallottam a motorom hangját, mint máskülönben szoktam. De ez elenyésző‘, első‘ körben szokatlan volt, mert elő‘tte a gyurmával próbálkoztam és azért más a kettő‘. Remélem sokáig fog védeni még.

A mostani túrám elég nagyra sikeredett és végig viseltem. Sajnos a zöld kevés idő‘t töltött a fülemben, mert a sárga számomra ennyivel jobb. Utána mikor haza értem gondoltam átugrom egy régi kedves barátomhoz, gyorsan felkaptam a sisakot és indultam is. Hát úgy látszik már hozzá is szokhattam, mert igencsak idegesítő‘ zajok csapták meg fülem. Azt hittem valamilyen háború zajlik éppen a sisakom alatt, talán azt hitték a fejem a halálcsillag és majdnem sikerült is megsemmisíteniük. Bízom benne, hogy sokatok fog felfigyelni nem csak az én cikkemre - mert ahogy olvasgatom egyre többen emelik szavukat a hallás védelmében-, de más kollégátok intő‘ példáira is. Meg kell jegyezzem, hogy voltam hallás teszten és én már mondhatni, hogy bele esek ebbe az intő‘ példa tárba.

Vigyázzatok magatokra és széles, száraz utat barátaim.

Termék tesztek

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Tarcsai Ádám endorzer

2016. 04. 08.

Endorzerünk, Tarcsai Ádám nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Hot Beaver endorzer

2016. 04. 07.

Endorzerünk, A Horváth Sexy Gábor a Hot Beaver tagja nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

0Ft

..