Nem bírja a fülem a hangos


Szalkai Tibi vagyok, a 2x-es Fonogram díjas "The Idoru" gitárosa. 18 évre visszanyúló zenélő‘s-koncertező‘s tapasztalataim által arra a következtetésre jutottam, hogy azok a zenészek /fő‘leg a rokkerek/, akik nem védik hallószerveiket a mőąvészeti termékük hangerejétő‘l, egyszerőąen felelő‘tlenek.


Számomra már életem első‘ próbáját követő‘en világossá vált, nem bírja a fülem a hangos "zajt".  Mindezt mára már nem bánom, hisz olyan lépésekre sarkallt ez a tudat, mint pl. a hallásom épségének a megő‘rzése.  Elő‘ször csak zsebkendő‘vel próbálkoztam, aztán ellátogattam a gyógyszertárba füldugóért. De igazság szerint sem a szivacsos, sem a viaszos változat nem vált be, mert olyan érzésem volt próbákon és a színpadon, mintha víz alól hallgatnám a zenét. Ez a tény semmiképp nem tesz hozzá az élményhez, cserébe meglehető‘sen elszomorító érzést tud generálni és valljuk be, az ember szomorúan a színpadon nem valami megnyerő‘.


Kutatgattam, próbálgattam különböző‘ termékeket az idő‘k során, meg-megalkudtam némelyikkel, de mindig volt valami hiányérzet.  Legutóbb méregdrága, spéci füldugókat használtam, aztán jól el is hagytam ő‘ket, hiszen ezen kis pici kellékek "elhagyási faktora" jó magasra hág, illuminált állapotban pedig hatványozódnak az esélyek! :))) Képes voltam ezek után még egyszer megvásárolni ugyanezt a márkát, és hááát, mondanom sem kell, záros határidő‘n belül mi lett a vége...


Pont ekkor jött utamba az Alpine MusicSafe Pro, amihez elő‘ször meglehető‘sen szkeptikusan álltam. Aztán ahogy az lenni szokott ízlelgettem, hasonlítgattam, véleményeztem, ítélkeztem. Az ítéletem pedig így hangzik: Jelenleg nem tudok ár-érték arányban jobb terméket megnevezni, ami jobb minő‘ségőą szőąrt hangot produkálna miközben kényelmes, praktikus. Ezért is használom ezt a cuccot, ha próbálok, ha a színpadon innen vagy onnan állok.


Vigyázzatok ti is a hallásotokra kedves zenésztársaim, kedves közönség, és ennek két alapvető‘ módja van. Vagy ne menjetek buliba /esélytelen/, vagy használjatok nívós füldugót, olyat mint az Alpine MusicSafe Pro! :))

Termék tesztek

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Tarcsai Ádám endorzer

2016. 04. 08.

Endorzerünk, Tarcsai Ádám nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Hot Beaver endorzer

2016. 04. 07.

Endorzerünk, A Horváth Sexy Gábor a Hot Beaver tagja nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..