Utas

Egy lelkes motorosnak jó társ a hosszú utakra az Alpine MotoSafe füldugója. Védelmet élvez a szélzajjal és így a halláskárosodással szemben. De gondoljunk az utasunkra is, aki ugyanúgy szeretné élvezni az utazást, mint mi.

Sajnos a sisak nem nyújt kellő védelmet, és nehéz csengő fülekkel beszélgetni, amikor megállunk valahol az út mentén. Vagy ami még rosszabb, maradandó halláskárosodást szenvedhet.

A halláskárosodás elkerülésére használjunk füldugót!

Mindenképp használjunk egy saját füldugót, hogy élvezetesebb lehessen az út. Nem árt, ha törődünk a mögöttünk ülővel és biztosítunk egy tartalék füldugót számára, hogy ő is ugyanúgy élvezhesse a motorozást, mint mi. A kényelmes MotoSafe füldugók tökéletesen illeszkednek a hallójáratba, semmilyen sisak nem képes pótolni az általa nyújtott, káros magas frekvenciájú szélzaj elleni védelmet. Egyéb közlekedési, navigációs és természetes hangok továbbra is hallhatóak maradnak. Utasunknak megfelelő lehet egy pár Plug&Go füldugó.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

Sok motoros indul gyakran hosszabb útra, nem állnak meg közben egyszer sem, a fülüket pedig folyamatosan bosszantó csengő hang bombázza. Ez a sisakban keletkező szélzaj, mely könnyen elérheti a 106dB-es értéket. Egy idő után eltűnhet a sípoló hang, gyakran azonban sajnos a halláskárosodás kialakulása miatt.

A legtöbb környezeti zaj kellemetlen, sok pedig kifejezetten ártalmas a füleknek. Az állandó, túl sok zaj könnyen maradandó kárt tehet a hallásban. Az Alpine erre dolgozta ki extra puha füldugóját, mely amellett, hogy csökkenti a zajok hangerejét, magas viselési komfortot biztosít. Tökéletesen illeszkedik minden fülbe, és olyan bevonatot kapott, mely megakadályozza az irritációt.