Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek


A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

Az idei hallás világnapjának témája:

A hallás világnapjának legfontosabb üzenetei a következők:

Döntéshozók:

  • A fel nem ismert halláscsökkenéssel és fülbetegségekkel élők száma elfogadhatatlan.
  • A halláskárosodás megelőzését és kezelését időben el kell kezdeni és egy életen át folytatni.
  • A megelőzésbe való befektetés előnyös a hallássérült emberek számára és pénzügyi nyereséget jelent a társadalomnak.
  • Személyközpontú fül- és hallásgondozás integrálása az általános egészségügyben.

Nagyközönség:

  • A jó hallás és a kommunikáció az élet minden szakaszában fontos.
  • A halláskárosodás (és a hozzá kapcsolódó betegségek) elkerülhető megelőző intézkedésekkel, például: védelem a hangos zajokkal szemben, megfelelő fülápolási rutin és immunizálás.
  • A halláskárosodás (és a hozzá kapcsolódó betegségek) kezelhető, ha időben azonosítják és megfelelően ellátják.
  • A halláskárosodás lehetőségének kitett embereknek rendszeresen ellenőrizniük kell a hallásukat

Reméljük, hogy a 2021-es hallás világnapjának üzenetei sokakhoz eljutnak majd. Minden kapcsolódó ágazat megmutathatja vezető szerepét azáltal, hogy kiáll emellett az esemény mellett és mindent megtesz, hogy felhívja a figyelmet a hallás megóvásának fontosságára.

Forrás: who.int

Aktuális

10 jel arra, hogy halláskárosodásod lehet

2022. 07. 08.

Minden egészségügyi problémára igaz, hogy minél előbb kezeljük, annál jobb. Igaz ez a halláskárosodásra is. Íme 10 gyakori jel, melyek utalhatnak lehetséges halláskárosodásra.

Hallásvédők nyárra

2022. 06. 14.

Minden évszaknak megvannak a legjellemzőbb tevékenységei. A nyár különösen sűrű időszak lehet a szabadtéri programok, utazások, nyaralások és fesztiválok miatt. Mivel az Alpine rengeteg különböző élethelyzetre kínál hallásvédőket, így több olyan termékkel találkozhatunk, melyek jelentősen megkönnyítik és felhőtlenül élménytelivé tehetek az idei nyarunkat.

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

Kapcsolódó termékek

Alpine MotoSafe Pro - Szűrős füldugó motorosoknak

Alpine MotoSafe Pro - Szűrős füldugó motorosoknak

11.490Ft

Leírás Tökéletes védelem és optimális koncentráció motorozás közben, ezek megvalósítására fejlesztették ki a MotoSafe füldugót. A MotoSafe-hez két ..

Alpine MusicSafe - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.990Ft

Leírás A 25 éves tapasztalat lehetővé tette az Alpine számára, hogy kifejlessze a tökéletes univerzális zenei füldugókat. A füldugó körültekintően ..

Alpine Muffy Menta - Gyermek hallásvédő fültok

Alpine Muffy Menta - Gyermek hallásvédő fültok

12.890Ft

Termékjellemzők: 5-16 éves kor közötti gyermekek számára ajánlott Kifejezetten gyermekek számára tervezett, kis méretű fültokok 25 dB-lel cs..