Hallásvédők a koronavírus járvány idejére


Új és eddig nem tapasztalt helyzettel találtuk szembe magunkat a koronavírus gyors terjedése miatt. Ez a speciális helyzet speciális körülményeket és intézkedéseket kíván mindenkitől. Az iskolák bezárása miatt a gyermekek otthon tanulnak, a dolgozók közül pedig sokan home office-ból oldják meg a munkát. Egy ilyen megoldás hatékony működéséhez nem mindig adottak a feltételek, hiszen a családtagok könnyen zavarhatják egymást.

Íme néhány eszköz, melyek segíthetnek könnyebbé tenni az otthoni munkát és tanulást:

Alpine SleepSoft

A név csalóka, a SleepSoft füldugó valójában nem csak alváshoz tökéletes, hanem irodai munkához és tanuláshoz is. A szűrők a mélyebb hangokat csillapítják, a magasakat pedig átengedik. Ezen tulajdonságának köszönhetően a csengőt és a riasztót hallani fogjuk, miközben a beszélgetések halkabbak, mely hatékonyan segíti a munkára vagy a tanulásra koncentrálást. Ezért ajánlott azoknak, akik otthonról végeznek irodai munkát és nagyobb gyermekeknek, felnőtteknek is a tanuláshoz.

Alpine Muffy

A gyerekek figyelme gyakran elkalandozik tanulás, olvasás közben. A környezeti zajok miatt könnyebben kizökkennek, csökken a koncentrációs készség, mely nagyban hátráltatja a tanulást. A Muffy fültok segít kizárni a zavaró hangokat, miközben nem okoz elszigeteltségérzést. Így képesek jobban összpontosítani a tananyagra, de hallani fogják, amikor szólnak nekik. A fültok különösen ajánlott azoknak, akik otthon tanulnak, olvasni szeretnének és könnyen elkalandoznak, nehezen koncentrálnak.

Alpine Muffy Baby

Amikor az egész család otthon tartózkodik, nehezebben megoldható, hogy egy kisgyermek nyugodt körülmények között, csendben pihenhessen. Ha nem akar mindenki a szundi alatt lábujjhegyen járkálni a lakásban, sokat segíthet a Muffy Baby fültok, mely 0-36 hónap közötti gyermekeknek ajánlott. A fültok nem gyakorol felesleges nyomást a fejre, rendkívül kényelmes és tökéletesen csillapítja a környezeti zajokat, hogy a pici zavartalanul aludhasson, míg a családtagok teendőiket végzik.

+ Alpine Clean

A Clean egy fertőtlenítő spray, mely a fültokok és füldugók tisztítására szolgál. A járvány miatt különösen fontos a folyamatos fertőtlenítés és a higiénia. A legtöbb baktérium és vírus néhány percen belül elpusztul a permetezést követően. A folyadék könnyen és gyorsan szárad, nem hagy nyomot, nem ragad. A termékek fertőtlenítése mellett kiválóan ráadásul alkalmas kézfertőtlenítőként használva is.

Aktuális

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

A halláskárosodás hatása a kapcsolatokra

2021. 02. 05.

„Nem minden rólad szól” – ahogy mondani szokták. Ez az élet számos területére érvényes, de különösen igaz, amikor valakinek a hallása már nem olyan, mint korábban. A halláskárosodás sosem csak azt érinti, aki együtt él vele, vegyük figyelembe, hogyan hat ez a kapcsolatokra. Kutatások azt mutatják, hogy a kezeletlen halláskárosodás negatív hatással lehet a családdal és a barátokkal való kapcsolatainkra, különösen a hozzánk legközelebb állók esetében, például a párunknál.

Koncentráció az osztályban: 10-ből 1 gyermek fültokot visel

2020. 11. 13.

Egyre gyakrabban látható, hogy gyermekek fültokot viselnek az osztályban. Persze nem azt a típust, melyből zene szól, hanem speciális hallásvédőt. A gyerekek kevésbé kalandoznak el és jobban tudnak koncentrálni. A kutatások szerint ez javítja az iskolai teljesítményt. Azokban az iskolákban, ahol fültokot bocsátanak a diákok rendelkezésére, ez nagyon jól működik. És sok szülő is vásárol a gyermekének fültokot az iskolában használni. Hollandiában a gyerekek 10-15 százaléka visel hallásvédőt, hogy jobban tudjon koncentrálni az osztályban. A népszerűsége pedig egyre csak növekszik. Vajon miért van ez?

Kapcsolódó termékek

Alpine SleepSoft - Füldugó alváshoz, tanuláshoz

Alpine SleepSoft - Füldugó alváshoz, tanuláshoz

5.490Ft

Termékjellemzők: Csillapítás akár 31 dB-ig Rendkívül kényelmes, lágy AlpineThermoShape™ anyag A csengő, a riasztó és az ébresztő hallható az..

Alpine Clean - tisztító folyadék 25 ml

Alpine Clean - tisztító folyadék 25 ml

3.190Ft

Egyedülálló tisztító spray füldugókhoz Az Alpine Clean egy praktikus fertőtlenítő hatású tisztító spray. A folyadék megtisztítja a hallásvédő termé..

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

10.990Ft

A babák és a gyerekek füleinek védelme Kutatások azt mutatják, hogy emiatt 8-ból 1 gyermek szenved maradandó halláskárosodástól. Az Alpine Muffy Ba..