Mamamibolt: zero waste szemlélet a bababoltban


Mutasd be a mamamibolt.hu-t pár mondatban!

A Mamamibolt egy zero waste szemléletű bababolt Debrecen szívében, amelyet tíz éve hoztunk létre. Először a mosható pelenkák és a hordozók voltak üzletünkben a legfontosabb fókuszpontok, mára ez jelentős zero waste kínálattal és természetes baba- és gyermekjátékokkal egészült ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolt velünk változik, velünk él.

Mi a mamamibolt hitvallása, küldetése, legfontosabb értékei?

A Mamamibolt amellett köteleződött el, hogy bemutassa, lehetséges zero waste, minimalista szemlélet mentén felépíteni egy család életét. Mindig abból indultunk ki, amikor a termékeink sorát építettük fel, hogy ennek a világlátásnak feleljenek meg a termékeink, és hogy ne egy plusz felesleges kacatot, hanem jól használható, hosszú életciklusú, környezettudatos dolgokat adjunk a vásárlóink kezébe. 

Ha vannak ilyenek, melyek a legnépszerűbb termékcsoportok a vásárlók körében?

A mosható pelenkák és a természetes gyermekjátékok rettentően népszerűek. A mosható pelenkák iránti érdeklődést a koronavírus idején tapasztalható átállás az egyszerhasználatosról az újrahasználhatóra különösen népszerűvé tette, sok olyan vásárlónk lett a textilpelenkák rajongója, aki eddig el sem tudta képzelni ezt a váltást. 

A webshop jól tükrözi a tudatosságot, hiszen találunk zero waste termékeket és van lehetőség különböző eszközök kölcsönzésére is. Mennyire tudatosak maguk a vásárlók, gyakran keresik az ilyen ökológiai lábnyomot csökkentő termékeket és lehetőségeket?

A vásárlóink jellemzően nagyon tudatosak, és nagyon nyitottak ezekre a lehetőségekre. Örülnek annak, hogy egy helyen megtalálnak rengeteg dolgot, amivel el tudják kerülni a felesleges hulladék termelését, és hogy a munkatársaink gyakorlatilag végig tudják őket vezetni az egyszerűbb család- és otthonvezetés útján. Kifejezetten ezért szoktak hozzánk fordulni. 

Hallásvédelem babáknak és gyermekeknek. Mi tudjuk, hogy fontos, de mi tapasztalható a vásárlóknál?

Azt mondhatjuk, hogy ebben is kifejezetten tudatosak. A nálunk kapható hordozók vásárlásánál is mindig fontos szempontként említjük, hogy az eszköznek biztosítania kell a babának azt, hogy elfordulhasson az ingerektől, a zajtól, legyen lehetősége azokat életkorának megfelelően feldolgozni, vagy éppen elkerülni. A hallásvédő eszközöknek ez egy rendkívül áldásos mellékhatása. 

Mit gondolsz az Alpine gyermek hallásvédőiről? Vannak személyes tapasztalataitok velük?

Mi magunk is sikerrel használtuk őket a saját gyerekeinknél, egy-egy zajosabb, balaton-parti forgatagban is szuper lehetőség arra, hogy a különböző életkorú és igényű családtagok együtt mozdulhassanak. 

Melyik termék népszerűbb nálatok, a Muffy vagy a Muffy Baby? És vajon miért?

A vásárlóink jellemzően kisbabákkal érkeznek, így a Muffy Baby a népszerűbb termék a Mamamiboltban.

Aktuális

COVID-19 és halláskárosodás: Amit eddig tudunk

2020. 09. 21.

A COVID-19-et, vagyis a koronavírust már számos hosszútávú szövődménnyel kapcsolatba hozták, ezek közül néhány példa a szívkárosodás, a tüdőkárosodás és a neurológiai rendellenességek. Az egyik kutatási terület azt vizsgálja, hogy halláskárosodás és fülzúgás kialakulhat-e a koronavírus fertőzés miatt, esetleg annak tüneteként, vagy szövődményeként napokkal vagy hetekkel később.

Hallásvédelmi program zenészeknek

2020. 09. 07.

A zenekari zenészek hallásának védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) hallásvédelmi program indítása mellett döntött. A programot Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár ismertette a fővárosi Budapest Music Centerben (BMC) még múlt vasárnap.

 

Hogyan lesz a banki alkalmazott hangszerbolt tulajdonos?

2020. 08. 24.

Tiszteljük a zenészeket, imádjuk a zenét és csodáljuk a hangszereket.

3 mód a hallásod védelmére a tűzijáték alatt

2020. 08. 17.

Amikor augusztus 20. ünneplésére gondolunk, az első dolog, mely eszünkbe juthat, a tűzijáték. Ekkor az ország számos városában tartanak különböző ünnepségeket, részt vehetünk változatos programokon, ahol általában a rendezvényt tűzijátékkal zárják. A színes látványosság mellett egy dolog közös a tűzijátékokban, a halláskárosodás kockázata.

Mamamibolt: zero waste szemlélet a bababoltban

2020. 08. 10.

A Mamamibolt egy zero waste szemléletű bababolt Debrecen szívében, amelyet tíz éve hoztunk létre.

Kapcsolódó termékek

Alpine Muffy Baby - Hallásvédő fültok csecsemőknek

Alpine Muffy Baby - Hallásvédő fültok csecsemőknek

10.990Ft

A babák és a gyerekek füleinek védelme Kutatások azt mutatják, hogy emiatt 8-ból 1 gyermek szenved maradandó halláskárosodástól. Az Alpine Muffy Ba..

Alpine Muffy  - Gyermek hallásvédő fültok húzózsinóros táskával

Alpine Muffy - Gyermek hallásvédő fültok húzózsinóros táskával

9.390Ft

Klassz fültok gyerekeknek A gyermekek gyakran vannak kitéve olyan zajnak, mely túl hangos számukra. Kutatások szerint nyolcból egy gyermeknél alaku..