Mamamibolt: zero waste szemlélet a bababoltban


Mutasd be a mamamibolt.hu-t pár mondatban!

A Mamamibolt egy zero waste szemléletű bababolt Debrecen szívében, amelyet tíz éve hoztunk létre. Először a mosható pelenkák és a hordozók voltak üzletünkben a legfontosabb fókuszpontok, mára ez jelentős zero waste kínálattal és természetes baba- és gyermekjátékokkal egészült ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolt velünk változik, velünk él.

Mi a mamamibolt hitvallása, küldetése, legfontosabb értékei?

A Mamamibolt amellett köteleződött el, hogy bemutassa, lehetséges zero waste, minimalista szemlélet mentén felépíteni egy család életét. Mindig abból indultunk ki, amikor a termékeink sorát építettük fel, hogy ennek a világlátásnak feleljenek meg a termékeink, és hogy ne egy plusz felesleges kacatot, hanem jól használható, hosszú életciklusú, környezettudatos dolgokat adjunk a vásárlóink kezébe. 

Ha vannak ilyenek, melyek a legnépszerűbb termékcsoportok a vásárlók körében?

A mosható pelenkák és a természetes gyermekjátékok rettentően népszerűek. A mosható pelenkák iránti érdeklődést a koronavírus idején tapasztalható átállás az egyszerhasználatosról az újrahasználhatóra különösen népszerűvé tette, sok olyan vásárlónk lett a textilpelenkák rajongója, aki eddig el sem tudta képzelni ezt a váltást. 

A webshop jól tükrözi a tudatosságot, hiszen találunk zero waste termékeket és van lehetőség különböző eszközök kölcsönzésére is. Mennyire tudatosak maguk a vásárlók, gyakran keresik az ilyen ökológiai lábnyomot csökkentő termékeket és lehetőségeket?

A vásárlóink jellemzően nagyon tudatosak, és nagyon nyitottak ezekre a lehetőségekre. Örülnek annak, hogy egy helyen megtalálnak rengeteg dolgot, amivel el tudják kerülni a felesleges hulladék termelését, és hogy a munkatársaink gyakorlatilag végig tudják őket vezetni az egyszerűbb család- és otthonvezetés útján. Kifejezetten ezért szoktak hozzánk fordulni. 

Hallásvédelem babáknak és gyermekeknek. Mi tudjuk, hogy fontos, de mi tapasztalható a vásárlóknál?

Azt mondhatjuk, hogy ebben is kifejezetten tudatosak. A nálunk kapható hordozók vásárlásánál is mindig fontos szempontként említjük, hogy az eszköznek biztosítania kell a babának azt, hogy elfordulhasson az ingerektől, a zajtól, legyen lehetősége azokat életkorának megfelelően feldolgozni, vagy éppen elkerülni. A hallásvédő eszközöknek ez egy rendkívül áldásos mellékhatása. 

Mit gondolsz az Alpine gyermek hallásvédőiről? Vannak személyes tapasztalataitok velük?

Mi magunk is sikerrel használtuk őket a saját gyerekeinknél, egy-egy zajosabb, balaton-parti forgatagban is szuper lehetőség arra, hogy a különböző életkorú és igényű családtagok együtt mozdulhassanak. 

Melyik termék népszerűbb nálatok, a Muffy vagy a Muffy Baby? És vajon miért?

A vásárlóink jellemzően kisbabákkal érkeznek, így a Muffy Baby a népszerűbb termék a Mamamiboltban.

Aktuális

10 jel arra, hogy halláskárosodásod lehet

2022. 07. 08.

Minden egészségügyi problémára igaz, hogy minél előbb kezeljük, annál jobb. Igaz ez a halláskárosodásra is. Íme 10 gyakori jel, melyek utalhatnak lehetséges halláskárosodásra.

Hallásvédők nyárra

2022. 06. 14.

Minden évszaknak megvannak a legjellemzőbb tevékenységei. A nyár különösen sűrű időszak lehet a szabadtéri programok, utazások, nyaralások és fesztiválok miatt. Mivel az Alpine rengeteg különböző élethelyzetre kínál hallásvédőket, így több olyan termékkel találkozhatunk, melyek jelentősen megkönnyítik és felhőtlenül élménytelivé tehetek az idei nyarunkat.

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

Kapcsolódó termékek

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

13.490Ft

A babák és a gyerekek füleinek védelme Kutatások azt mutatják, hogy emiatt 8-ból 1 gyermek szenved maradandó halláskárosodástól. Az Alpine Muffy Ba..