Mamamibolt: zero waste szemlélet a bababoltban


Mutasd be a mamamibolt.hu-t pár mondatban!

A Mamamibolt egy zero waste szemléletű bababolt Debrecen szívében, amelyet tíz éve hoztunk létre. Először a mosható pelenkák és a hordozók voltak üzletünkben a legfontosabb fókuszpontok, mára ez jelentős zero waste kínálattal és természetes baba- és gyermekjátékokkal egészült ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a bolt velünk változik, velünk él.

Mi a mamamibolt hitvallása, küldetése, legfontosabb értékei?

A Mamamibolt amellett köteleződött el, hogy bemutassa, lehetséges zero waste, minimalista szemlélet mentén felépíteni egy család életét. Mindig abból indultunk ki, amikor a termékeink sorát építettük fel, hogy ennek a világlátásnak feleljenek meg a termékeink, és hogy ne egy plusz felesleges kacatot, hanem jól használható, hosszú életciklusú, környezettudatos dolgokat adjunk a vásárlóink kezébe. 

Ha vannak ilyenek, melyek a legnépszerűbb termékcsoportok a vásárlók körében?

A mosható pelenkák és a természetes gyermekjátékok rettentően népszerűek. A mosható pelenkák iránti érdeklődést a koronavírus idején tapasztalható átállás az egyszerhasználatosról az újrahasználhatóra különösen népszerűvé tette, sok olyan vásárlónk lett a textilpelenkák rajongója, aki eddig el sem tudta képzelni ezt a váltást. 

A webshop jól tükrözi a tudatosságot, hiszen találunk zero waste termékeket és van lehetőség különböző eszközök kölcsönzésére is. Mennyire tudatosak maguk a vásárlók, gyakran keresik az ilyen ökológiai lábnyomot csökkentő termékeket és lehetőségeket?

A vásárlóink jellemzően nagyon tudatosak, és nagyon nyitottak ezekre a lehetőségekre. Örülnek annak, hogy egy helyen megtalálnak rengeteg dolgot, amivel el tudják kerülni a felesleges hulladék termelését, és hogy a munkatársaink gyakorlatilag végig tudják őket vezetni az egyszerűbb család- és otthonvezetés útján. Kifejezetten ezért szoktak hozzánk fordulni. 

Hallásvédelem babáknak és gyermekeknek. Mi tudjuk, hogy fontos, de mi tapasztalható a vásárlóknál?

Azt mondhatjuk, hogy ebben is kifejezetten tudatosak. A nálunk kapható hordozók vásárlásánál is mindig fontos szempontként említjük, hogy az eszköznek biztosítania kell a babának azt, hogy elfordulhasson az ingerektől, a zajtól, legyen lehetősége azokat életkorának megfelelően feldolgozni, vagy éppen elkerülni. A hallásvédő eszközöknek ez egy rendkívül áldásos mellékhatása. 

Mit gondolsz az Alpine gyermek hallásvédőiről? Vannak személyes tapasztalataitok velük?

Mi magunk is sikerrel használtuk őket a saját gyerekeinknél, egy-egy zajosabb, balaton-parti forgatagban is szuper lehetőség arra, hogy a különböző életkorú és igényű családtagok együtt mozdulhassanak. 

Melyik termék népszerűbb nálatok, a Muffy vagy a Muffy Baby? És vajon miért?

A vásárlóink jellemzően kisbabákkal érkeznek, így a Muffy Baby a népszerűbb termék a Mamamiboltban.

Aktuális

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

A halláskárosodás hatása a kapcsolatokra

2021. 02. 05.

„Nem minden rólad szól” – ahogy mondani szokták. Ez az élet számos területére érvényes, de különösen igaz, amikor valakinek a hallása már nem olyan, mint korábban. A halláskárosodás sosem csak azt érinti, aki együtt él vele, vegyük figyelembe, hogyan hat ez a kapcsolatokra. Kutatások azt mutatják, hogy a kezeletlen halláskárosodás negatív hatással lehet a családdal és a barátokkal való kapcsolatainkra, különösen a hozzánk legközelebb állók esetében, például a párunknál.

Koncentráció az osztályban: 10-ből 1 gyermek fültokot visel

2020. 11. 13.

Egyre gyakrabban látható, hogy gyermekek fültokot viselnek az osztályban. Persze nem azt a típust, melyből zene szól, hanem speciális hallásvédőt. A gyerekek kevésbé kalandoznak el és jobban tudnak koncentrálni. A kutatások szerint ez javítja az iskolai teljesítményt. Azokban az iskolákban, ahol fültokot bocsátanak a diákok rendelkezésére, ez nagyon jól működik. És sok szülő is vásárol a gyermekének fültokot az iskolában használni. Hollandiában a gyerekek 10-15 százaléka visel hallásvédőt, hogy jobban tudjon koncentrálni az osztályban. A népszerűsége pedig egyre csak növekszik. Vajon miért van ez?

Kapcsolódó termékek

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

Alpine Muffy Baby Fekete - Hallásvédő fültok csecsemőknek

10.990Ft

A babák és a gyerekek füleinek védelme Kutatások azt mutatják, hogy emiatt 8-ból 1 gyermek szenved maradandó halláskárosodástól. Az Alpine Muffy Ba..