Emergenzán voltunk


A hallás érték!Az Emergenza a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja, amit a feltörekvő‘ zenekarok számára rendeznek meg évrő‘l-évre. Hallásvédelmi partnere a fuldugo.hu.

A verseny célja, hogy olyan, bármilyen zenei stílusban alkotó, amatő‘r zenekarok induljanak rajta, akiknek még nincsen profi zenekiadóval szerző‘dése, tehát a felfedezésre várnak. Az utóbbi három évben hazánkban is egyértelmőąvé vált, hogy nagyon sok ilyen zenekar van. Többfordulós a megmérettetés, az utolsó ezek sorában, amit még az adott országban rendeznek, a középdöntő‘, az itt diadalmaskodó együttes utazhat ki a nemzetközi döntő‘re Németországba. Természetesen mindez az esélyegyenlő‘ség jegyében zajlik, a szervező‘k fedezik az esetleges kiutazás költségeit, illetve a fellépéseken a hangszerek nagy része is adott. Tehát nem az anyagi háttéren fog múlni, hogy melyik együttes mennyire tudja majd megcsillantani a tehetségét. A hazai fordulókon közönségszavazás van, a döntő‘n pedig egy nemzetközi szakemberekbő‘l álló zsőąri dönt majd.

A hallás érték!A 2010-es magyarországi középdöntő‘t május 28-29-én rendezték meg a Diesel-klubban, amelyen két nap alatt 25 zenekar vett részt, miután már sikeresen túljutott a selejtező‘n és az elő‘döntő‘n.

A Dieselben játszó 25 zenekarból 13 jutott tovább az A38 Hajóra, a régió Fináléjába. A prágai és bécsi döntő‘k győ‘zteseivel kiegészülve 15 versenyző‘ zenekarral és egy vendégfellépő‘vel június 25-én, pénteken rendezték meg a 2009/10-es Emergenza Fesztivál Közép/Kelet-európai Döntő‘jét.

Úgy gondolom érdemes volt rá ellátogatni, meghallgatni, szurkolni, és szavazni. Az idáig eljutott produkciók valóban színvonalasak voltak, és remek betekintést engedtek a nem fő‘áramlatú, még nem befutott magyar zenei berkekbe.

Rengeteg látogatót vonzott az esemény, a zenekarok fél óránként váltották egymást.

A hallás érték!A bejáratnál, egybő‘l a lépcső‘nél állítottuk fel a standunkat, ahol folyamatosan láthatták legújabb reklámunkat is az ide látogatók. http://www.youtube.com/watch?v=aditfE6W9gs

Mind a zenekarok, mind pedig a vendégek nyitottak voltak ránk, és sikerült több embert már a helyszínen is meggyő‘znünk a hallásvédelem fontosságáról.

A fiatalok hallása óriási veszélynek van kitéve egy-egy több napos fesztivál, bulizás, koncert alkalmával. A megelő‘zés pedig létfontosságú, hiszen a hallásromlás visszafordíthatatlan folyamat.

Sikerült több zenekarral is beszélnünk és azt tapasztaluk nagy örömünkre, hogy tő‘lük sem áll távol a füldugó használata. Az ő‘ esetükben ez nem kérdés miért létszükség, hiszen számunkra ez egyben a megélhetését is jelenti.

A győ‘ztes zenekar tagjai a számos nyeremény mellett, nyertek egy-egy MusicSafePro-t. Ezúton is gratulálunk nekik!

A hallás érték!

Programajánló

Új füldugó a Music Expon

2017. 09. 27.

Már nem kell sokat várni, hogy elinduljon az idei Budapest Music Expo. A nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítás október 6-án veszi kezdetét és három napon át várja a látogatókat a Hungexpon.

Budapest Motor Fesztivál 2017

2017. 02. 16.

2017 sem indulhat el a Budapest Motor Fesztivál megrendezése nélkül, hiszen hosszú évek óta ez a legjelentősebb motoros szezonnyitó esemény hazánkban.

10 éves a Music Expo

2015. 09. 22.

Október első hétvégéjén újra zenészek és zenekedvelők foglalják el a SYMA csarnok területét. 2-án, pénteken három napra megnyitja kapuit a 10. születésnapját ünneplő Budapest Music Expo.

Budapest Music Expo idén is!

2015. 07. 29.

Október 2-3-4. Nekünk már van programunk. Nektek is?

A motorozás okozhat halláskárosodást?

2015. 03. 19.

Igen, a motorosoknál különösen nagy a maradandó halláskárosodás kialakulásának lehetősége. A legtöbb motoros tisztában is van a "csendes gyilkos" jelenségével, mely minden útjukat végigkíséri. Sajnos a legtöbben azonban úgy vélekednek, hogy a motorozás okozta halláskárosodás ellen épp elég védelmet nyújt a bukósisak. Van ebben ugyan némi igazság, de számos kutatás igazolta már, hogy a halláskárosodás így is gyakori a szélzajnak "köszönhetően".

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..