Emergenzán voltunk


A hallás érték!Az Emergenza a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválja, amit a feltörekvő‘ zenekarok számára rendeznek meg évrő‘l-évre. Hallásvédelmi partnere a fuldugo.hu.

A verseny célja, hogy olyan, bármilyen zenei stílusban alkotó, amatő‘r zenekarok induljanak rajta, akiknek még nincsen profi zenekiadóval szerző‘dése, tehát a felfedezésre várnak. Az utóbbi három évben hazánkban is egyértelmőąvé vált, hogy nagyon sok ilyen zenekar van. Többfordulós a megmérettetés, az utolsó ezek sorában, amit még az adott országban rendeznek, a középdöntő‘, az itt diadalmaskodó együttes utazhat ki a nemzetközi döntő‘re Németországba. Természetesen mindez az esélyegyenlő‘ség jegyében zajlik, a szervező‘k fedezik az esetleges kiutazás költségeit, illetve a fellépéseken a hangszerek nagy része is adott. Tehát nem az anyagi háttéren fog múlni, hogy melyik együttes mennyire tudja majd megcsillantani a tehetségét. A hazai fordulókon közönségszavazás van, a döntő‘n pedig egy nemzetközi szakemberekbő‘l álló zsőąri dönt majd.

A hallás érték!A 2010-es magyarországi középdöntő‘t május 28-29-én rendezték meg a Diesel-klubban, amelyen két nap alatt 25 zenekar vett részt, miután már sikeresen túljutott a selejtező‘n és az elő‘döntő‘n.

A Dieselben játszó 25 zenekarból 13 jutott tovább az A38 Hajóra, a régió Fináléjába. A prágai és bécsi döntő‘k győ‘zteseivel kiegészülve 15 versenyző‘ zenekarral és egy vendégfellépő‘vel június 25-én, pénteken rendezték meg a 2009/10-es Emergenza Fesztivál Közép/Kelet-európai Döntő‘jét.

Úgy gondolom érdemes volt rá ellátogatni, meghallgatni, szurkolni, és szavazni. Az idáig eljutott produkciók valóban színvonalasak voltak, és remek betekintést engedtek a nem fő‘áramlatú, még nem befutott magyar zenei berkekbe.

Rengeteg látogatót vonzott az esemény, a zenekarok fél óránként váltották egymást.

A hallás érték!A bejáratnál, egybő‘l a lépcső‘nél állítottuk fel a standunkat, ahol folyamatosan láthatták legújabb reklámunkat is az ide látogatók. http://www.youtube.com/watch?v=aditfE6W9gs

Mind a zenekarok, mind pedig a vendégek nyitottak voltak ránk, és sikerült több embert már a helyszínen is meggyő‘znünk a hallásvédelem fontosságáról.

A fiatalok hallása óriási veszélynek van kitéve egy-egy több napos fesztivál, bulizás, koncert alkalmával. A megelő‘zés pedig létfontosságú, hiszen a hallásromlás visszafordíthatatlan folyamat.

Sikerült több zenekarral is beszélnünk és azt tapasztaluk nagy örömünkre, hogy tő‘lük sem áll távol a füldugó használata. Az ő‘ esetükben ez nem kérdés miért létszükség, hiszen számunkra ez egyben a megélhetését is jelenti.

A győ‘ztes zenekar tagjai a számos nyeremény mellett, nyertek egy-egy MusicSafePro-t. Ezúton is gratulálunk nekik!

A hallás érték!

Programajánló

ADE 2019: az Alpine és Sam Feldt ügyelnek a halláskárosodásra

2019. 10. 12.

Kezdődik a világ legnagyobb dance eseménye! Ezért az Amsterdam Dance Event, az Alpine Hearing Protection, a nemzetközi DJ Sam Feldt és kiadója, a Spinnin' Records most összefog, hogy felhívják a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

Hallásvédelem és BME

2018. 09. 23.

2018-ban már 13. alkalommal rendezik meg a Hangfoglalásból Budapest Music Expová átnevezett zenei eseményt. Az expon három napon át, október 5. és 7. között egy helyszínen koncentrálódnak a zenekedvelők és a zenészek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és ahogy a korábbi években megszokhattuk, a kiállítás ingyenesen látogatható. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont F és G csarnokaiban foglalnak helyet a BME kiállítói.

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten

2018. 02. 02.

A hideg idő sem veheti el a kedvet, hiszen ahogy a szlogen is mondja: a debreceni motoros találkozó szobahőmérsékleten kerül megrendezésre, így a fagyosabb motorosoknak is ott a helyük. Nem kell sokat várni, kevesebb mint egy hét és kezdődik a VI. Téli motorkiállítás és vásár.

Délutáni családi buli kiflicsücsökkel

2018. 02. 02.

Február 10-én újra PomPom Party várja a családokat a budapesti Gödör Klubban. A buli témája mi más lehetne, mint a farsang. Nem akármilyen farsang, hanem egy glow party, ahol mindenki ragyoghat.

Indul a motoros szezon

2018. 01. 21.

Ha az előző években is ott voltál, most is ott a helyed! Február 23-án kezdődik a Budapest Motor Fesztivál, mely már hosszú évek óta a motoros szezon megnyitójának tekinthető, még ha az időjárás nem is mindig ezt igazolja.