Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál


A füldugó.hu csapata kilátogat a 12. Győ‘ri Nemzetközi Ütő‘s Fesztiválra, ami 2011. március 25-26-között kerül megrendezésre. Gyere ki és próbáld ki a MusicSafe Pro füldugónkat!

 

A két napos rendezvény Magyarország kiemelt jelentő‘ségőą ütő‘s zenei seregszemléje, amely a több évtizedes múltra visszatekintő‘ győ‘ri ütő‘szenei kultúrára és zenei képzésre alapozódik. Az ütő‘hangszeres zene az a mőąfaj, amely kortól függetlenül képes szólni a néző‘khöz, hallgatókhoz, idő‘sekhez és fiatalokhoz egyaránt. A fesztivál célja az ütő‘s muzsika népszerőąsítésén túl, hogy lehető‘séget kínáljon a helyi tehetségek, ütő‘s növendékek bemutatkozására. A fiatal nemzedék képviselő‘i személyesen találkozhatnak, "egy színpadon" zenélhetnek a szakma hazai és nemzetközi jeles képviselő‘ivel, olyan életre szóló motivációt adva nekik, amely segíti, meghatározhatja ütő‘s karrierjüket. A Győ‘ri Nemzetközi Ütő‘s Fesztiválon megjelenik a klasszikus zene, a jazz, a világzene vagy éppen a kortárs ütő‘hangszeres játék egy-egy darabja.  A fesztivál mőąsorstruktúrájának kialakításánál figyeltünk arra, hogy az ütő‘s produkciók egyéb zenei, illetve társmőąvészeti elő‘adásokkal, hangszeres bemutatókkal és workshopokkal egészüljenek ki. A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik a hagyományos ütő‘hangszeres kiállítás. Itt nemcsak a legrangosabb ütő‘hangszereket gyártó és forgalmazó cégek hazai képviseletei mutatják be termékeiket, hanem a közönség is megszólaltathatja a kiállított hangszereket.

Az elmúlt években több világsztár - Jojo Mayer, Tom Brechtlein, Tommy Vig, Billy Cobham, Trilok Gurtu, Ian Paice- is fellépett a Győ‘ri Ütő‘s Fesztiválon.

Az idei fesztivál kiemelt sztárjai: PerKu-Va (ESP), Mark Mondesir (UK), Gulli Briem (Mezzoforte dobosa) (ISL) és világsztár fellépő‘nk Carl Palmer Band (UK)

Természetesen hazai klasszisokkal is találkozhat a közönség, többek között Horváth Kornél, a Győ‘ri Ütő‘együttes, valamint a győ‘ri konzervatóriumi és egyetemi növendékek jóvoltából. Különlegességnek ígérkezik az a tervezett produkció, amelyben négy fiatal győ‘ri dobos és a Győ‘ri Ütő‘együttes közösen zenélnek. A hagyományos utcai menet zenét és show dobolást a Széchenyi térre tervezett színpadi koncertek teszik változatossá. Igazi kuriózumnak ígérkezik az a kezdeményezésünk, amely kapcsán egy közös dobolásra hívunk a város fő‘ terére minden érdeklő‘dő‘t, aki szereti a ritmust, és bármilyen ütő‘s hangszerrel, ritmust ütő‘ eszközzel részt venne ebben a nagy játékban. Terveink szerint több százan zenélnek majd és eljátszanak egy közismert magyar dalt is. 

Programajánló

ADE 2019: az Alpine és Sam Feldt ügyelnek a halláskárosodásra

2019. 10. 12.

Kezdődik a világ legnagyobb dance eseménye! Ezért az Amsterdam Dance Event, az Alpine Hearing Protection, a nemzetközi DJ Sam Feldt és kiadója, a Spinnin' Records most összefog, hogy felhívják a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

Hallásvédelem és BME

2018. 09. 23.

2018-ban már 13. alkalommal rendezik meg a Hangfoglalásból Budapest Music Expová átnevezett zenei eseményt. Az expon három napon át, október 5. és 7. között egy helyszínen koncentrálódnak a zenekedvelők és a zenészek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és ahogy a korábbi években megszokhattuk, a kiállítás ingyenesen látogatható. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont F és G csarnokaiban foglalnak helyet a BME kiállítói.

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten

2018. 02. 02.

A hideg idő sem veheti el a kedvet, hiszen ahogy a szlogen is mondja: a debreceni motoros találkozó szobahőmérsékleten kerül megrendezésre, így a fagyosabb motorosoknak is ott a helyük. Nem kell sokat várni, kevesebb mint egy hét és kezdődik a VI. Téli motorkiállítás és vásár.

Délutáni családi buli kiflicsücsökkel

2018. 02. 02.

Február 10-én újra PomPom Party várja a családokat a budapesti Gödör Klubban. A buli témája mi más lehetne, mint a farsang. Nem akármilyen farsang, hanem egy glow party, ahol mindenki ragyoghat.

Indul a motoros szezon

2018. 01. 21.

Ha az előző években is ott voltál, most is ott a helyed! Február 23-án kezdődik a Budapest Motor Fesztivál, mely már hosszú évek óta a motoros szezon megnyitójának tekinthető, még ha az időjárás nem is mindig ezt igazolja.