A hallás érték - Teszt egy füldugóról


Sziasztok! Ezúttal egy érdekes tesztet olvashattok nálunk.

Történt ugyanis, hogy a nyár közepén egy jó barátom, Pados György, alias Gyurex felrakott egy fényképet a mindenki által hő‘n szeretett/győąlölt közösségi oldalak egyikére. Ezen a fényképen egy füldugó volt látható, természetesen nem az egyszer használatos zöld szivacs fajtából. Megragadta a fantáziámat, mert én is gondolkoztam egy ideje, hogy füldugót vásároljak.

Akik az éjszakában mulatnak vagy dolgoznak, (mint mi, fotósok) azok minden egyes átdolgozott éjszaka után találkoznak a jelenséggel, hogy cseng a fülük, és rosszabbul hallanak mint a munka elő‘tt. Ez zavaró, fő‘leg mert az ember szeretne lefeküdni és aludni.

Éppen ezért kapóra jött, hogy megláttam Gyurex fényképét a füldugóról. Utána kérdező‘sködtem, és ő‘ odairányított a céghez, ahol vásárolta. Ez a cég pedig nem más, mint a www.fuldugo.hu

Fel is vettem azon nyomban a kapcsolatot velük, és utóbb kiderült, jól tettem. Elmeséltem nekik a gondomat, és azt is, milyen cégnél dolgozom. ők, cserébe felajánlottak nekünk két teszt példányt, hogy kipróbálhassuk, és saját véleményt tudjunk alkotni. Ezúton is köszönjük az együttmőąködést!

Az idő‘zítés is jó volt, mert a Balaton Sound keretein belül tudtuk tesztelni. Korrekt csomagolásban van a füldugó, amibő‘l könnyen ki, illetve könnyen vissza lehet helyezni a füldugókat. Ráadásul, tisztítható, ezáltal többször használható a füldugó. Már ez nagyon tetszett. A behelyezése után viszont jött a következő‘ pozitívum. A káros zajokat kiszőąrte, de oly módon, hogy a zenét kristály tisztán hallottam továbbra is. Ami sokkal meglepő‘bb, hogy a beszélgetéseket ugyanúgy hallottam továbbra is. A többiek is meglepő‘dtek, amikor látták hogy mi van a fülemben, és csodálkoztak hogyan hallom ő‘ket ennek ellenére.

A buli végéig a fülemben maradt a füldugó (ugyanis semmilyen kényelmetlenséggel nem járt a használata, hosszú távon is a fülben maradhat), és a buli végén vettem csak ki. Ekkor jött a hideg zuhany. Ekkor hallottam meg, hogy milyen mennyiségőą hangzavart tartott eddig kint a füldugó, mintha egy teljesen más világba kerültem volna. Rettenetes hangerő‘vel ment a zene. Ami eddig soha sem tőąnt fel, mert „alkalmazkodott” hozzá a fülem és hallásom. Megdöbbentő‘ volt, hogyan tudtam eddig ilyen védelem nélkül dolgozni az éjszakában.

A Sound óta nekem, és kollégámnak is a fotós táskánk kötelező‘ tartozéka lett a füldugó. Mindenkinek ajánlom, a hallás nem játék…

Illetve hamár játék. Nyerjetek ti is füldugót! Nézzétek csak: http://www.partyphoto.hu/jatek

Bogyó Zoltán, www.PartyPhoto.hu

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.990Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..