A hallás érték - Teszt egy füldugóról


Sziasztok! Ezúttal egy érdekes tesztet olvashattok nálunk.

Történt ugyanis, hogy a nyár közepén egy jó barátom, Pados György, alias Gyurex felrakott egy fényképet a mindenki által hő‘n szeretett/győąlölt közösségi oldalak egyikére. Ezen a fényképen egy füldugó volt látható, természetesen nem az egyszer használatos zöld szivacs fajtából. Megragadta a fantáziámat, mert én is gondolkoztam egy ideje, hogy füldugót vásároljak.

Akik az éjszakában mulatnak vagy dolgoznak, (mint mi, fotósok) azok minden egyes átdolgozott éjszaka után találkoznak a jelenséggel, hogy cseng a fülük, és rosszabbul hallanak mint a munka elő‘tt. Ez zavaró, fő‘leg mert az ember szeretne lefeküdni és aludni.

Éppen ezért kapóra jött, hogy megláttam Gyurex fényképét a füldugóról. Utána kérdező‘sködtem, és ő‘ odairányított a céghez, ahol vásárolta. Ez a cég pedig nem más, mint a www.fuldugo.hu

Fel is vettem azon nyomban a kapcsolatot velük, és utóbb kiderült, jól tettem. Elmeséltem nekik a gondomat, és azt is, milyen cégnél dolgozom. ők, cserébe felajánlottak nekünk két teszt példányt, hogy kipróbálhassuk, és saját véleményt tudjunk alkotni. Ezúton is köszönjük az együttmőąködést!

Az idő‘zítés is jó volt, mert a Balaton Sound keretein belül tudtuk tesztelni. Korrekt csomagolásban van a füldugó, amibő‘l könnyen ki, illetve könnyen vissza lehet helyezni a füldugókat. Ráadásul, tisztítható, ezáltal többször használható a füldugó. Már ez nagyon tetszett. A behelyezése után viszont jött a következő‘ pozitívum. A káros zajokat kiszőąrte, de oly módon, hogy a zenét kristály tisztán hallottam továbbra is. Ami sokkal meglepő‘bb, hogy a beszélgetéseket ugyanúgy hallottam továbbra is. A többiek is meglepő‘dtek, amikor látták hogy mi van a fülemben, és csodálkoztak hogyan hallom ő‘ket ennek ellenére.

A buli végéig a fülemben maradt a füldugó (ugyanis semmilyen kényelmetlenséggel nem járt a használata, hosszú távon is a fülben maradhat), és a buli végén vettem csak ki. Ekkor jött a hideg zuhany. Ekkor hallottam meg, hogy milyen mennyiségőą hangzavart tartott eddig kint a füldugó, mintha egy teljesen más világba kerültem volna. Rettenetes hangerő‘vel ment a zene. Ami eddig soha sem tőąnt fel, mert „alkalmazkodott” hozzá a fülem és hallásom. Megdöbbentő‘ volt, hogyan tudtam eddig ilyen védelem nélkül dolgozni az éjszakában.

A Sound óta nekem, és kollégámnak is a fotós táskánk kötelező‘ tartozéka lett a füldugó. Mindenkinek ajánlom, a hallás nem játék…

Illetve hamár játék. Nyerjetek ti is füldugót! Nézzétek csak: http://www.partyphoto.hu/jatek

Bogyó Zoltán, www.PartyPhoto.hu

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.