A kezdeti meglepetések után,


A kezdeti meglepetések után ( ízléses, praktikus tárolásra való lehető‘ség) azonnal alkalmat kerestem a füldugó kipróbálására. Tudatosan készültem a tesztelésre, alig vártam, hogy megérkezzen a csomag és élesben próbálhassan ki az eszközt. Tulajdonsága várakozáson felüli volt, azonnal éreztem, hogy nem szívesen válnék meg tő‘le. Rengeteg hanghatás ér minket nap mint nap és én személy szerint már túlcsordultam tő‘lük; úgy érzetem a zenekari próbák sem telnek a részemrő‘l aktívan az maitt, hogy az én fülem folyton fájt, próba végeztével pedig a fejem kezdett el fájni. A társaim is hasonló gondokkal kőązdenek, azonban ő‘k egyszerőąen nem vesznek róla tudomást. Én viszont ezt így nem tudtam elfogani, és próbáltam megoldást keresni....aztán láttam a felhívást a Hangfoglalásban. Égi jel volt, úgy gondolom!

Számos zenekari próbán való használat után, a következő‘ket tudtam leszőąrni:

Az már szinte azonnal feltőąnt, hogy a füldugó fülbe helyezése után a hozzám szólok beszéde más lett. Lágyabbá vált a visszahallott "szöveg", de emelett minden szót tökéletesen értettem. Tökéletesen passzolt a hallójáratba az eszköz, a viselete roppant kényelmes volt. A zenei hangokat tisztán, torzulásmentesen hallottam, leginkább úgy tudom jellemezni, hogy az összhangszín tompa lett, azonban a hang nem vesztett az értékébő‘l; tehát minő‘ségi romlás nem következett be. A füldugó segítségének köszönhető‘en, nem érztem erő‘s "frekvencia- löketeket", melyek (1-1 erő‘sítő‘ vagy hangszóró besípolásakor következtek, esetleg egy hangosabb beállás során) eddig mindig nagyon bánották a fülem. Számomra nagyon érdekes volt, és meggyő‘ző‘, hogy a dob mellett ülni lehetett aktív használata közben, mindneféle fülfájdalom nélkül. Mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lett volna. Legelső‘nek az ezüst színőą szőąrő‘vel próbáltam ki a füldugót, mert a táblázat áttanulmányozása során, úgy gondoltam, a hangos zenekari próbáink miatt, célszerőą egybő‘l ezzal az erő‘sebb szőąrő‘vel kezdeni a tesztet.Összefoglalva: úgy gondolom, a MusicSafe Pro füldugó, praktikus, rendkívül hasznos, és kényelmes viselet lehet, minden zenész számára. A viselete nem zavaró, nem akadályoz a zenélésben és a használata nélkül, hiányérzetem van.
A hallásra káros hangokat kitőąnő‘en kiszőąri, nem volt fülzúgásom, fülfájásom, ahogy ez nálam a próbák végeztével rendszeresen fellépő‘ tünet volt. Megelő‘zés szempontjából csak ajánlani tudom mindnekinek, aki úgy gondolja, hogy számára fontos az ép hallás, mert ez az eszköz valóban megfelelő‘ a hallásvédelemre.
 

 

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.