Egy pofon a zajnak!


A barátaim között sokszor téma a bulik másnapján, esetleg még pár nappal késő‘bb is a folytonos fülzúgás, illetve a város zajainak irritációja. Biztos mindenki tapasztalta már ezt, nem kell bemutatni, hogy milyen kellemetlen tud lenni.

Miután életem jelentő‘s részét teszi a zenélés, ezen belül az éneklés és gitározás, fontos számomra, hogy a fülem egészséges legyen. Sok módszert próbáltam már alkalmazni a zenekari próbákon és a szórakozóhelyeken is ez ellen, több-kevesebb sikerrel. Egyik legegyszerőąbb próbálkozásunk a papírzsebkendő‘ volt, de az kényelmetlen, és a beszédet nagyon tompítja. Az alkalmi fülhallgató pedig túl kényelmetlennek, és hasztalannak bizonyult. Amióta tesztelhettem ezeket a füldugókat, nyugodt szívvel állok órák hosszat a dübörgő‘ zene mellett is akár, vagy próbálok a próbaterembe, mert tudom, hogy a hallásom biztonságban van. Eddig szüneteket kellett tartani a próbák közt, kifejezetten a fül és fej fájásaink miatt, de most már zavartalanul tudunk zenélni. A kisebb, zárt helyiségeken, vagy akár nagyobb, nyitott területeken is, mint például egy fesztiválon kifogásolhatatlanul használtak mind a színpadon, mind a közönség soraiban.

Azt gondolná az ember, hogy jó, persze óvjuk a fülünket, de akkor biztos van valami rossz oldala is ennek. Csalódást kell okoznom azoknak, akik ezt gondolják, mert az hagyján, hogy javít a zene hangzásán, de még a beszédet is jól lehet vele hallani. Ha hamarabb tudtam volna a létezésérő‘l, egy lépést sem tettem volna sehova enélkül péntek esténként..

Elő‘nye:

  • Tökéletesen védi a fület, de mellette megfelelő‘ szellő‘zést nyújt
  • Tárolása egyszerőą, és higiénikus.
  • Speciális szőąrő‘kkel tudjuk fokozni a szőąrő‘hatást
  • Viselése közben is jól hallható a beszéd
  • Méretre igazítható
  • Megnyerő‘bb a külseje, mint bármely más füldugónak

Heim Roland, zenész

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..