Egy pofon a zajnak!


A barátaim között sokszor téma a bulik másnapján, esetleg még pár nappal késő‘bb is a folytonos fülzúgás, illetve a város zajainak irritációja. Biztos mindenki tapasztalta már ezt, nem kell bemutatni, hogy milyen kellemetlen tud lenni.

Miután életem jelentő‘s részét teszi a zenélés, ezen belül az éneklés és gitározás, fontos számomra, hogy a fülem egészséges legyen. Sok módszert próbáltam már alkalmazni a zenekari próbákon és a szórakozóhelyeken is ez ellen, több-kevesebb sikerrel. Egyik legegyszerőąbb próbálkozásunk a papírzsebkendő‘ volt, de az kényelmetlen, és a beszédet nagyon tompítja. Az alkalmi fülhallgató pedig túl kényelmetlennek, és hasztalannak bizonyult. Amióta tesztelhettem ezeket a füldugókat, nyugodt szívvel állok órák hosszat a dübörgő‘ zene mellett is akár, vagy próbálok a próbaterembe, mert tudom, hogy a hallásom biztonságban van. Eddig szüneteket kellett tartani a próbák közt, kifejezetten a fül és fej fájásaink miatt, de most már zavartalanul tudunk zenélni. A kisebb, zárt helyiségeken, vagy akár nagyobb, nyitott területeken is, mint például egy fesztiválon kifogásolhatatlanul használtak mind a színpadon, mind a közönség soraiban.

Azt gondolná az ember, hogy jó, persze óvjuk a fülünket, de akkor biztos van valami rossz oldala is ennek. Csalódást kell okoznom azoknak, akik ezt gondolják, mert az hagyján, hogy javít a zene hangzásán, de még a beszédet is jól lehet vele hallani. Ha hamarabb tudtam volna a létezésérő‘l, egy lépést sem tettem volna sehova enélkül péntek esténként..

Elő‘nye:

  • Tökéletesen védi a fület, de mellette megfelelő‘ szellő‘zést nyújt
  • Tárolása egyszerőą, és higiénikus.
  • Speciális szőąrő‘kkel tudjuk fokozni a szőąrő‘hatást
  • Viselése közben is jól hallható a beszéd
  • Méretre igazítható
  • Megnyerő‘bb a külseje, mint bármely más füldugónak

Heim Roland, zenész

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.