Füldugó! Hogy mi!?! Füldugó!!!


Biztos mindenki érezte már úgy 6-700 kilométerrel a háta mögött, hogy szétrobban a feje. A folyamatos menetzaj, szélzaj sokszor idegesítő‘, és még órákkal a hazaérkezés után is zúg az ember füle. De ennek most vége! A hétvégi motoros túránkon az Alpine MotoSafe füldugót teszteltük Zolival.

„Bár első‘re furcsa érzés volt, amikor becsavartam a fülembe a speciális hő‘re lágyuló mőąanyag füldugót, de percek alatt felvette a hallójáratom formáját és innentő‘l kezdve már el is feledkeztem róla.
Sisakomban rendszeresen használom az interphone kihangosítót, első‘sorban arra voltam kíváncsi mennyire fogom hallani Zolit menetközben vagy a zenét az autópályán.

Meggyő‘ző‘ az Alpine füldugó, kényelmes volt és a szélzajt annyira csökkentette, hogy tisztán hallottam a hangszórókat a sisakomban. A menetzajt kellő‘képpen tompította, de a benzinkútnál gond nélkül tudtam fizetni. Ezen a túrán a zöld betétet teszteltük, a forgalmazó a sárga betétre még erő‘sebb csillapítást ígér! Tulajdonképpen a cserélhető‘ szőąrő‘kön múlik minden, a halláskárosodás megelő‘zéséért ezek felelnek. Az igényes, zsebben elférő‘ kis tasakban egy sárga és egy zöld szőąrő‘ valamint a füldugó található.”

80 decibel körül van az a zajszint, ami még nem ártalmas, ha nagy sebességgel (150km/h) tartósan motorozunk, bizony árthatunk a hallásunknak.

Szerintem nincs értelme grafikonokkal bizonyítani, hogy egy gyengébb minő‘ségőą sisak, egy hangos kipufogó, és egy csutkára tekert gázmarkolat együttesen, de akár külön-külön is ronthatja a hallásunkat. A motorosoknak fejlesztett füldugó egy ésszerőą megoldás, amit „nyugaton” már rég használnak.

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

0Ft

..