Füldugó! Hogy mi!?! Füldugó!!!


Biztos mindenki érezte már úgy 6-700 kilométerrel a háta mögött, hogy szétrobban a feje. A folyamatos menetzaj, szélzaj sokszor idegesítő‘, és még órákkal a hazaérkezés után is zúg az ember füle. De ennek most vége! A hétvégi motoros túránkon az Alpine MotoSafe füldugót teszteltük Zolival.

„Bár első‘re furcsa érzés volt, amikor becsavartam a fülembe a speciális hő‘re lágyuló mőąanyag füldugót, de percek alatt felvette a hallójáratom formáját és innentő‘l kezdve már el is feledkeztem róla.
Sisakomban rendszeresen használom az interphone kihangosítót, első‘sorban arra voltam kíváncsi mennyire fogom hallani Zolit menetközben vagy a zenét az autópályán.

Meggyő‘ző‘ az Alpine füldugó, kényelmes volt és a szélzajt annyira csökkentette, hogy tisztán hallottam a hangszórókat a sisakomban. A menetzajt kellő‘képpen tompította, de a benzinkútnál gond nélkül tudtam fizetni. Ezen a túrán a zöld betétet teszteltük, a forgalmazó a sárga betétre még erő‘sebb csillapítást ígér! Tulajdonképpen a cserélhető‘ szőąrő‘kön múlik minden, a halláskárosodás megelő‘zéséért ezek felelnek. Az igényes, zsebben elférő‘ kis tasakban egy sárga és egy zöld szőąrő‘ valamint a füldugó található.”

80 decibel körül van az a zajszint, ami még nem ártalmas, ha nagy sebességgel (150km/h) tartósan motorozunk, bizony árthatunk a hallásunknak.

Szerintem nincs értelme grafikonokkal bizonyítani, hogy egy gyengébb minő‘ségőą sisak, egy hangos kipufogó, és egy csutkára tekert gázmarkolat együttesen, de akár külön-külön is ronthatja a hallásunkat. A motorosoknak fejlesztett füldugó egy ésszerőą megoldás, amit „nyugaton” már rég használnak.

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.