Füldugó! Hogy mi!?! Füldugó!!!


Biztos mindenki érezte már úgy 6-700 kilométerrel a háta mögött, hogy szétrobban a feje. A folyamatos menetzaj, szélzaj sokszor idegesítő‘, és még órákkal a hazaérkezés után is zúg az ember füle. De ennek most vége! A hétvégi motoros túránkon az Alpine MotoSafe füldugót teszteltük Zolival.

„Bár első‘re furcsa érzés volt, amikor becsavartam a fülembe a speciális hő‘re lágyuló mőąanyag füldugót, de percek alatt felvette a hallójáratom formáját és innentő‘l kezdve már el is feledkeztem róla.
Sisakomban rendszeresen használom az interphone kihangosítót, első‘sorban arra voltam kíváncsi mennyire fogom hallani Zolit menetközben vagy a zenét az autópályán.

Meggyő‘ző‘ az Alpine füldugó, kényelmes volt és a szélzajt annyira csökkentette, hogy tisztán hallottam a hangszórókat a sisakomban. A menetzajt kellő‘képpen tompította, de a benzinkútnál gond nélkül tudtam fizetni. Ezen a túrán a zöld betétet teszteltük, a forgalmazó a sárga betétre még erő‘sebb csillapítást ígér! Tulajdonképpen a cserélhető‘ szőąrő‘kön múlik minden, a halláskárosodás megelő‘zéséért ezek felelnek. Az igényes, zsebben elférő‘ kis tasakban egy sárga és egy zöld szőąrő‘ valamint a füldugó található.”

80 decibel körül van az a zajszint, ami még nem ártalmas, ha nagy sebességgel (150km/h) tartósan motorozunk, bizony árthatunk a hallásunknak.

Szerintem nincs értelme grafikonokkal bizonyítani, hogy egy gyengébb minő‘ségőą sisak, egy hangos kipufogó, és egy csutkára tekert gázmarkolat együttesen, de akár külön-külön is ronthatja a hallásunkat. A motorosoknak fejlesztett füldugó egy ésszerőą megoldás, amit „nyugaton” már rég használnak.

Termék tesztek

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Tarcsai Ádám endorzer

2016. 04. 08.

Endorzerünk, Tarcsai Ádám nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

0Ft

..