Füldugó! Hogy mi!?! Füldugó!!!


Biztos mindenki érezte már úgy 6-700 kilométerrel a háta mögött, hogy szétrobban a feje. A folyamatos menetzaj, szélzaj sokszor idegesítő‘, és még órákkal a hazaérkezés után is zúg az ember füle. De ennek most vége! A hétvégi motoros túránkon az Alpine MotoSafe füldugót teszteltük Zolival.

„Bár első‘re furcsa érzés volt, amikor becsavartam a fülembe a speciális hő‘re lágyuló mőąanyag füldugót, de percek alatt felvette a hallójáratom formáját és innentő‘l kezdve már el is feledkeztem róla.
Sisakomban rendszeresen használom az interphone kihangosítót, első‘sorban arra voltam kíváncsi mennyire fogom hallani Zolit menetközben vagy a zenét az autópályán.

Meggyő‘ző‘ az Alpine füldugó, kényelmes volt és a szélzajt annyira csökkentette, hogy tisztán hallottam a hangszórókat a sisakomban. A menetzajt kellő‘képpen tompította, de a benzinkútnál gond nélkül tudtam fizetni. Ezen a túrán a zöld betétet teszteltük, a forgalmazó a sárga betétre még erő‘sebb csillapítást ígér! Tulajdonképpen a cserélhető‘ szőąrő‘kön múlik minden, a halláskárosodás megelő‘zéséért ezek felelnek. Az igényes, zsebben elférő‘ kis tasakban egy sárga és egy zöld szőąrő‘ valamint a füldugó található.”

80 decibel körül van az a zajszint, ami még nem ártalmas, ha nagy sebességgel (150km/h) tartósan motorozunk, bizony árthatunk a hallásunknak.

Szerintem nincs értelme grafikonokkal bizonyítani, hogy egy gyengébb minő‘ségőą sisak, egy hangos kipufogó, és egy csutkára tekert gázmarkolat együttesen, de akár külön-külön is ronthatja a hallásunkat. A motorosoknak fejlesztett füldugó egy ésszerőą megoldás, amit „nyugaton” már rég használnak.

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

0Ft

..