Kaptam egy füldugót!


Próbák után mindig sípolt a fülem, még másnap is, koncertek után ugyanez. Este hazaértem, letettem a fejemet a párnára, és alig tudtam elaludni a sípolástól. Próbáltam már a szivacsos füldugót, ami elméletileg nagyon jó, és csak párszáz forint… De nagyon kényelmetlen volt, sokszor kiesett, és még csak hatékonynak sem mondható. Az már az én nő‘i hiúságomról árulkodik, hogy szerintem még hülyén is nézett ki. És eddig csupán arról volt szó, mit teszek a fülembe azért, hogy ne menjen szét a dobhártyám, a hangzás szóba sem került.

Nos, az új füldugóm nem ilyen. Még a neve is van: MusicSafe Pro.

Mikor átvettem a postán, már alig vártam, hogy kipróbálhassam. Nagyon praktikus a doboza. Szépen, rendszerezve tárolhatom a kisebb elemeket. Elő‘ször is nagyon könnyőą összerakni, becsavarni, tisztítani, létezni vele és alig látszik! Háromféle csillapításra van lehető‘ség, elő‘ször azt hittem, nem igazán tudom ezt kihasználni, de nagyon tetszik! Hiszen sokszor más térben, más hangerő‘vel találkozom, és szerintem nagyon jó dolog, hogy válogathatok a csillapítók között. (Nem szükséges nagyon erő‘s szőąrés például egy akusztikus koncertre.)

Biztos vagyok benne, hogy nagy szerepet fog játszani ez a füldugó hallásom védelmében, de ami a legjobb, hogy semmilyen élménytő‘l nem foszt meg, természetesen, ha a visszhangos sípolást nem vesszük élménynek. 

Ha valaki énekel, az biztosan hallotta már, hogy befogott fülekkel néha érdemes gyakorolni. Ilyenkor jobban érzi az ember, hol és hogyan is képzi, rezegteti a hangokat. Tisztábban, mélyebb figyelemmel hallgatjuk ilyenkor, hogyan énekelünk, hova préseljük épp a levegő‘t. Ajánlom, próbáljátok ki ezt a füldugóval! (A fehér csillapítót használjátok.) Leengedhetitek a vállatokat, és csak koncentráljatok a hangotokra, nekem nagyon hasznos!

Amiben szoknom kell a füldugót az, ha például zenekarral énekelek, nehezen tudom belő‘ni, milyen hangerő‘vel hallanak engem a többiek, egy picit bezár a világomba, de úgy gondolom, ezt csak meg kell szokni. Idő‘vel megtanulja az ember ezt kezelni. Egyszerőąbb dolga lehet a füldugóval egy dobosnak például, akinek a fülét egyfolytában nagy teher éri.
Sosem gondoltam volna, hogy egy apró füldugó ilyen nagy könnyebbséget hozhat nekem! Tehát buzdítok minden koncertre járót, zenekedvelő‘t, lelkes amatő‘rt, hogy látogassanak el a www.fuldugo.hu oldalra, és nézzenek szét. Esetleg jelentkezzetek ti is teszternek! 

Szeretem annyira a zenét, hogy még sok-sok év múlva is teljes értékében hallgathassam.

Csillagos ötös

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..