Kaptam egy füldugót!


Próbák után mindig sípolt a fülem, még másnap is, koncertek után ugyanez. Este hazaértem, letettem a fejemet a párnára, és alig tudtam elaludni a sípolástól. Próbáltam már a szivacsos füldugót, ami elméletileg nagyon jó, és csak párszáz forint… De nagyon kényelmetlen volt, sokszor kiesett, és még csak hatékonynak sem mondható. Az már az én nő‘i hiúságomról árulkodik, hogy szerintem még hülyén is nézett ki. És eddig csupán arról volt szó, mit teszek a fülembe azért, hogy ne menjen szét a dobhártyám, a hangzás szóba sem került.

Nos, az új füldugóm nem ilyen. Még a neve is van: MusicSafe Pro.

Mikor átvettem a postán, már alig vártam, hogy kipróbálhassam. Nagyon praktikus a doboza. Szépen, rendszerezve tárolhatom a kisebb elemeket. Elő‘ször is nagyon könnyőą összerakni, becsavarni, tisztítani, létezni vele és alig látszik! Háromféle csillapításra van lehető‘ség, elő‘ször azt hittem, nem igazán tudom ezt kihasználni, de nagyon tetszik! Hiszen sokszor más térben, más hangerő‘vel találkozom, és szerintem nagyon jó dolog, hogy válogathatok a csillapítók között. (Nem szükséges nagyon erő‘s szőąrés például egy akusztikus koncertre.)

Biztos vagyok benne, hogy nagy szerepet fog játszani ez a füldugó hallásom védelmében, de ami a legjobb, hogy semmilyen élménytő‘l nem foszt meg, természetesen, ha a visszhangos sípolást nem vesszük élménynek. 

Ha valaki énekel, az biztosan hallotta már, hogy befogott fülekkel néha érdemes gyakorolni. Ilyenkor jobban érzi az ember, hol és hogyan is képzi, rezegteti a hangokat. Tisztábban, mélyebb figyelemmel hallgatjuk ilyenkor, hogyan énekelünk, hova préseljük épp a levegő‘t. Ajánlom, próbáljátok ki ezt a füldugóval! (A fehér csillapítót használjátok.) Leengedhetitek a vállatokat, és csak koncentráljatok a hangotokra, nekem nagyon hasznos!

Amiben szoknom kell a füldugót az, ha például zenekarral énekelek, nehezen tudom belő‘ni, milyen hangerő‘vel hallanak engem a többiek, egy picit bezár a világomba, de úgy gondolom, ezt csak meg kell szokni. Idő‘vel megtanulja az ember ezt kezelni. Egyszerőąbb dolga lehet a füldugóval egy dobosnak például, akinek a fülét egyfolytában nagy teher éri.
Sosem gondoltam volna, hogy egy apró füldugó ilyen nagy könnyebbséget hozhat nekem! Tehát buzdítok minden koncertre járót, zenekedvelő‘t, lelkes amatő‘rt, hogy látogassanak el a www.fuldugo.hu oldalra, és nézzenek szét. Esetleg jelentkezzetek ti is teszternek! 

Szeretem annyira a zenét, hogy még sok-sok év múlva is teljes értékében hallgathassam.

Csillagos ötös

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..