MusicSafe a bőgős fülében


Mindig kíváncsian nézegettem profi színpadi emberek UV színőą, feltőąnő‘ füldugóit. Kérdezgettem ő‘ket, hogy van ez, mi ez, stb. A mi stábunk is használ ilyet, egyedileg, saját részre elég borsos áron gyártva. Gondolkoztam én is egy ilyenen, a szín és az ár tartott vissza, ugyanis kipróbálni egy egyedi füldugót nem lehet. Az már a tiéd, megvetted, nem viheted vissza, más fülbe nem jó. Ezért örültem meg a MusicSafe Pronak, ami tökéletes ár és szín (fehér) egy próbához. Jó lenne egy testszínőą verzió is ebbő‘l!

Saját hallásom korlátaival teljesen tisztában vagyok, „be van mérve”. Egy gyermekkori fülmőątét miatt jobb fülemre kevésbé hallok, bizonyos frekvencia felett pedig szinte semmit. Színpadon tő‘lem jobbra egy dob és egy gitáralap... szóval szegény kis jobb fül eléggé le van amortizálva, tompítva. A bal rendben van.:)

A MusicSafe Pro csomagolása szuper. Mire rájöttem, hogy fiókként kell kihúzni, így jutok hozzá a dugaszokhoz, lement a nap (hajlamos vagyok az egyszerőą megoldásokat nem észrevenni, és bonyolítani).

A dugókat saját stúdiónkban teszteltem egy olyan hanganyaggal és hangrendszerrel, amit nagyon jól ismerek.

Elő‘ször a fülbe helyezve volt egy kis nejlonzacskós érzés, furcsa volt a mőąanyag recsegése és viselkedése a fülben. 10 perc alatt teljesen hozzászoktam, már nem figyeltem arra, hogy a fülemben van, órákig el lehet viselni a hordását.

Cserélgettem a fehér, ezüst és arany dugaszokat, ez ugye három csillapítási verzió, kicsi-közepes-nagy. Amire nagyon figyeljetek cserekor... A kisméretőą mőąanyag dugaszkákat fogd elég erő‘sen, hajlamosak kivételkor jó messzire elrepülni. Az egyik fehér el is veszett valahol a kábeldzsungelben, majd késő‘bb megkeresem.

A csillapítási különbségek a három verzió közt érezhető‘k. A fehérrel pl. hallom, ahogy a billentyőąkön kopogok, az aranyszínőąvel már nem. Csendes környezetben az arany dugasszal elkezdesz belső‘ testhangokat hallani, meditációhoz kiváló.

Zenészként meg kell tanulni a használatát, ugyanis a középfrekvencián valamivel többet csillapít, mint máshol. Gitárosok mehetnek el inkább aránytalanság és hibás hangszínezés miatt a színpadon rossz irányba emiatt. Ez fő‘leg az arany dugasznál érzékelhető‘, aminek már olyan erő‘s a csillapítása, hogy próbák nélkül, élesen kipróbálni nem a legjobb ötlet.

Stúdiókörülmények között tettem egy próbát bő‘gő‘vel, akusztikusan és erő‘sítő‘vel is. A mélyek ugye tökéletesen megmaradnak, azt inkább a testével hallja az ember, a magasak vannak, hallhatóak, de kicsit fénye vesztettek, levegő‘tlenek. Tudod, amikor legszívesebben tekernél rá még egy kis „prezenszet”.

Ha zenész vagy és presence nélkül megvagy a színpadon, akkor a MusicSafe Pro ár-érték arányban nagyon jó választás. Kapsz hozzá egy kis hordozót, kulcskarikával, ami elég hasznos ötlet a fiókos csomagolás mellé. Használd a fehér dugaszt, ez még az egymás közti kommunikációban sem zavar be túlzottan. Az ezüst vagy az arany túlzás, és bezavarhat saját hangszíned beállításában és saját sound-od élvezetében.

Ha első‘ soros koncertjáró vagy, akkor ez a te védelmed, egyértelmőąen! Arany fokozattal élvezheted a bulit, és a hallásod is megmarad. Nem fogod azt mondani, hogy rosszul szól a buli.

Ha pontozni kéne a használhatóságot, akkor zenészeknek színpadra 7/10 (ha lenne testszínőą, akkor 8/10), koncertjáróknak 10/10.

Termék tesztek

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..