PartyPlug füldugó teszt a 2011-es Hangfoglaláson


Elég érzékeny füllel rendelkezem így számomra nagy kihívást jelentett a Hangfoglalás kiállítás, ami köztudottan nagy zajjal jár. Mivel a munkám helyhez kötött volt, ezért sajnos nem tehettem meg, hogy csendesebb helyre megyek nagy hangnyomás esetén. Már régebben is gondolkoztam rajta, hogy kéne valami olyan megoldást találni a hallásom védelmére, ami hatékony, de mégis átengedi valamelyest a hangokat és nem okoz kellemetlen érzést. Az első‘ nap után világossá vált számomra, hogy nem fogom bírni ezt a hangzavart, ha nem teszek ellene valamit. A kiállítók szinte azon versenyeztek, hogy kinek hangosabb a standja és hát volt egy pár kiállító jó nagy hangfalakkal és akusztikus dobokkal is, úgyhogy el lehet képzelni mi volt ott, amikor egyszerre szólt minden és mindez 3 napon keresztül!

A hasonló képpen járt kollégám, aki tapasztalt már ezen a téren, ajánlotta nekem az Alpine HP Party Plug Special Edition füldugót. A Hangszita Kft. jóvoltából lehető‘séget kaptam a kipróbálására, amiért nagyon hálás vagyok.

A megfelelő‘ behelyezést követő‘en jelentő‘sen csökkent a hangérzet. A beszédhangokat valamennyi csillapítással, de tisztán értettem ső‘t, ami még nagyon kellemesen érintett, hogy a zenében lévő‘ magas hangok is tisztán hallatszottak, a zene élvezhető‘sége megmaradt, de a hallásra leginkább káros frekvenciáktól mégis megvédett. Olyan érzés volt, mintha lejjebb tekerték volna a potmétereket. Továbbá megszőąnt a kellemetlen morajlás is és szinte szétválasztotta a hangokat, érthető‘vé vált minden. És ehhez társult még a kényelmes viselet. Pár perc után teljesen idomul a hallójárat alakjához, nem okoz kellemetlen érzést, nem esik össze, mint a hagyományos füldugók és nem lóg ki a fülbő‘l sem. Egyszerőąen fantasztikus termék kiváló ár/érték aránnyal.

A nap végén megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy kivéve fülembő‘l nincs fülzúgásom és nem tompult a hallásom.

Bátran merem ajánlani zenészeknek, DJ-knek, hang- és fénytechnikusoknak és egyéb technikai személyzetnek, biztonsági ő‘röknek vagy pultosoknak, akik sokat tartózkodnak hangos zenei környezetben, vagy legyen szó egyszerőąen csak bulizni vágyókról, akiknek fontos a hallása és szeretné megvédeni a túlzott hangerő‘tő‘l és nem szeretne kényelmetlen érzést a fülében. Mert a jó hallás egészség és vigyáznunk kell rá, hogy megmaradjon.

Köszönettel:

Veres Tamás

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.990Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..