PartyPlug füldugó teszt a 2011-es Hangfoglaláson


Elég érzékeny füllel rendelkezem így számomra nagy kihívást jelentett a Hangfoglalás kiállítás, ami köztudottan nagy zajjal jár. Mivel a munkám helyhez kötött volt, ezért sajnos nem tehettem meg, hogy csendesebb helyre megyek nagy hangnyomás esetén. Már régebben is gondolkoztam rajta, hogy kéne valami olyan megoldást találni a hallásom védelmére, ami hatékony, de mégis átengedi valamelyest a hangokat és nem okoz kellemetlen érzést. Az első‘ nap után világossá vált számomra, hogy nem fogom bírni ezt a hangzavart, ha nem teszek ellene valamit. A kiállítók szinte azon versenyeztek, hogy kinek hangosabb a standja és hát volt egy pár kiállító jó nagy hangfalakkal és akusztikus dobokkal is, úgyhogy el lehet képzelni mi volt ott, amikor egyszerre szólt minden és mindez 3 napon keresztül!

A hasonló képpen járt kollégám, aki tapasztalt már ezen a téren, ajánlotta nekem az Alpine HP Party Plug Special Edition füldugót. A Hangszita Kft. jóvoltából lehető‘séget kaptam a kipróbálására, amiért nagyon hálás vagyok.

A megfelelő‘ behelyezést követő‘en jelentő‘sen csökkent a hangérzet. A beszédhangokat valamennyi csillapítással, de tisztán értettem ső‘t, ami még nagyon kellemesen érintett, hogy a zenében lévő‘ magas hangok is tisztán hallatszottak, a zene élvezhető‘sége megmaradt, de a hallásra leginkább káros frekvenciáktól mégis megvédett. Olyan érzés volt, mintha lejjebb tekerték volna a potmétereket. Továbbá megszőąnt a kellemetlen morajlás is és szinte szétválasztotta a hangokat, érthető‘vé vált minden. És ehhez társult még a kényelmes viselet. Pár perc után teljesen idomul a hallójárat alakjához, nem okoz kellemetlen érzést, nem esik össze, mint a hagyományos füldugók és nem lóg ki a fülbő‘l sem. Egyszerőąen fantasztikus termék kiváló ár/érték aránnyal.

A nap végén megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy kivéve fülembő‘l nincs fülzúgásom és nem tompult a hallásom.

Bátran merem ajánlani zenészeknek, DJ-knek, hang- és fénytechnikusoknak és egyéb technikai személyzetnek, biztonsági ő‘röknek vagy pultosoknak, akik sokat tartózkodnak hangos zenei környezetben, vagy legyen szó egyszerőąen csak bulizni vágyókról, akiknek fontos a hallása és szeretné megvédeni a túlzott hangerő‘tő‘l és nem szeretne kényelmetlen érzést a fülében. Mert a jó hallás egészség és vigyáznunk kell rá, hogy megmaradjon.

Köszönettel:

Veres Tamás

Termék tesztek

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..