PartyPlug füldugó teszt a 2011-es Hangfoglaláson


Elég érzékeny füllel rendelkezem így számomra nagy kihívást jelentett a Hangfoglalás kiállítás, ami köztudottan nagy zajjal jár. Mivel a munkám helyhez kötött volt, ezért sajnos nem tehettem meg, hogy csendesebb helyre megyek nagy hangnyomás esetén. Már régebben is gondolkoztam rajta, hogy kéne valami olyan megoldást találni a hallásom védelmére, ami hatékony, de mégis átengedi valamelyest a hangokat és nem okoz kellemetlen érzést. Az első‘ nap után világossá vált számomra, hogy nem fogom bírni ezt a hangzavart, ha nem teszek ellene valamit. A kiállítók szinte azon versenyeztek, hogy kinek hangosabb a standja és hát volt egy pár kiállító jó nagy hangfalakkal és akusztikus dobokkal is, úgyhogy el lehet képzelni mi volt ott, amikor egyszerre szólt minden és mindez 3 napon keresztül!

A hasonló képpen járt kollégám, aki tapasztalt már ezen a téren, ajánlotta nekem az Alpine HP Party Plug Special Edition füldugót. A Hangszita Kft. jóvoltából lehető‘séget kaptam a kipróbálására, amiért nagyon hálás vagyok.

A megfelelő‘ behelyezést követő‘en jelentő‘sen csökkent a hangérzet. A beszédhangokat valamennyi csillapítással, de tisztán értettem ső‘t, ami még nagyon kellemesen érintett, hogy a zenében lévő‘ magas hangok is tisztán hallatszottak, a zene élvezhető‘sége megmaradt, de a hallásra leginkább káros frekvenciáktól mégis megvédett. Olyan érzés volt, mintha lejjebb tekerték volna a potmétereket. Továbbá megszőąnt a kellemetlen morajlás is és szinte szétválasztotta a hangokat, érthető‘vé vált minden. És ehhez társult még a kényelmes viselet. Pár perc után teljesen idomul a hallójárat alakjához, nem okoz kellemetlen érzést, nem esik össze, mint a hagyományos füldugók és nem lóg ki a fülbő‘l sem. Egyszerőąen fantasztikus termék kiváló ár/érték aránnyal.

A nap végén megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy kivéve fülembő‘l nincs fülzúgásom és nem tompult a hallásom.

Bátran merem ajánlani zenészeknek, DJ-knek, hang- és fénytechnikusoknak és egyéb technikai személyzetnek, biztonsági ő‘röknek vagy pultosoknak, akik sokat tartózkodnak hangos zenei környezetben, vagy legyen szó egyszerőąen csak bulizni vágyókról, akiknek fontos a hallása és szeretné megvédeni a túlzott hangerő‘tő‘l és nem szeretne kényelmetlen érzést a fülében. Mert a jó hallás egészség és vigyáznunk kell rá, hogy megmaradjon.

Köszönettel:

Veres Tamás

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.