Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro


A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Lévai Hangyássy László, művésznevén Hangya, a Zorall és a Sing Sing basszusgitárosa munkájából adódóan állandó zajnak van kitéve, de ő évekkel ezelőtt felismerte, hogy amennyiben nem szeretné elveszíteni hallását, kénytelen lesz valami hallásvédő eszközhöz fordulni, ekkor talált rá a MusicSafe Pro-ra.

Hogyan kerültél kapcsolatba a MusicSafe Pro-val?

10 évvel ezelőtt kezdtem el használni ezt a füldugót, mikor rájöttem, hogy valamit tennem kell a hallásom épségének megőrzése érdekében. Nem is emlékszem már, hogyan találtam rá a MusicSafe-re, de azóta folyamatosan használom a fellépéseinken, mivel elég hangosak tudunk lenni a színpadon. Nélküle már nehezen tudnám elképzelni a létezésemet koncerten.

Milyen különbségeket tapasztaltál a két füldugó között?

Nekem az új füldugó kényelmetlen a tartózsinór miatt (szerk. a tartózsinór egyszerűen eltávolítható a füldugókról). Nyilván a két füldugó más frekvenciát szűr, ezeket a különbségeket figyelembe kell venni, mikor az ember választ közülük. Számomra nem volt praktikus a PartyPlug a kialakítása miatt, így visszatértem a MusicSafe Pro-hoz.

A zenészeknek kifejlesztett füldugót legtöbbször a fehér szűrővel szoktam használni, ez megszűri a zajokat, de mégis hasonló a hangkép, mint a normális. Bátran cserélgetem egyébként a szűrőket a MusicSafe-nél, de az ezüst és az arany nekem már sokszor zavaró, ezek használatakor túl sok mélyet hallok, de nem konkrét hangot, inkább csak búgást.

Ajánlottad-e valakinek zenésztársaid közül a füldugót?

Folyamatosan ajánlgatom. Koncert előtt fél órával már be szoktam tenni a füldugókat, ennyi idő kell ahhoz, hogy megszokja az ember azt, így másként hall. Szinte egy szertartás ez számomra, ami nyilván másoknak is feltűnik, s ilyenkor mindig elmondom nekik, hogy mit csinálok. Mire belecsapunk a koncertbe a füldugók már ”üzemi hőfokon” dolgoznak.

Szerinted milyen előnyökkel jár a füldugó viselése? Van-e számodra valamilyen hátránya?

Az ember kíméli a hallását használatával. A káros frekvenciákat megszűri. Koncert után nincs kellemetlen búgás, zúgás, sípolás, ami akár tartós vagy maradandó lehet.

Hátrányként annyit tudnék említeni, hogy teljesen más a hangkép, ezt meg kell szokni, viszont én soha nem megyek úgy haza koncertről, hogy zúgna a fülem. Fellépés előtt berakom a füldugót, utána kiveszem és a hallásom ugyanolyan, mint koncertet megelőzően.

A Zorall együttesre áttérve: novemberben, Londonban léptek fel, van-e egyéb aktualitás, amit mindenképpen szeretnél megemlíteni a zenekarral kapcsolatban?

Készülünk az új albumunkra, ami nyáron fog majd megjelenni, jelenleg az előzővel turnézunk, és most ünnepeltük a zenekar 15. születésnapját.

Termék tesztek

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug Pro Natural - A zene szerelmeseinek

Alpine PartyPlug Pro Natural - A zene szerelmeseinek

9.990Ft 10.990Ft

Tökéletes füldugók az éjszakába A koncertek és fesztiválok látogatói különösen szeretnék élvezni a zenét. Hallásvédő nélkül csupán negyedórát tölth..

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

5.990Ft

Leírás A zenészeknél jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata. A nagyon hangos zene hallássérülést és más fizikai problémákat okozhat. A..

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..