Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro


A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Lévai Hangyássy László, művésznevén Hangya, a Zorall és a Sing Sing basszusgitárosa munkájából adódóan állandó zajnak van kitéve, de ő évekkel ezelőtt felismerte, hogy amennyiben nem szeretné elveszíteni hallását, kénytelen lesz valami hallásvédő eszközhöz fordulni, ekkor talált rá a MusicSafe Pro-ra.

Hogyan kerültél kapcsolatba a MusicSafe Pro-val?

10 évvel ezelőtt kezdtem el használni ezt a füldugót, mikor rájöttem, hogy valamit tennem kell a hallásom épségének megőrzése érdekében. Nem is emlékszem már, hogyan találtam rá a MusicSafe-re, de azóta folyamatosan használom a fellépéseinken, mivel elég hangosak tudunk lenni a színpadon. Nélküle már nehezen tudnám elképzelni a létezésemet koncerten.

Milyen különbségeket tapasztaltál a két füldugó között?

Nekem az új füldugó kényelmetlen a tartózsinór miatt (szerk. a tartózsinór egyszerűen eltávolítható a füldugókról). Nyilván a két füldugó más frekvenciát szűr, ezeket a különbségeket figyelembe kell venni, mikor az ember választ közülük. Számomra nem volt praktikus a PartyPlug a kialakítása miatt, így visszatértem a MusicSafe Pro-hoz.

A zenészeknek kifejlesztett füldugót legtöbbször a fehér szűrővel szoktam használni, ez megszűri a zajokat, de mégis hasonló a hangkép, mint a normális. Bátran cserélgetem egyébként a szűrőket a MusicSafe-nél, de az ezüst és az arany nekem már sokszor zavaró, ezek használatakor túl sok mélyet hallok, de nem konkrét hangot, inkább csak búgást.

Ajánlottad-e valakinek zenésztársaid közül a füldugót?

Folyamatosan ajánlgatom. Koncert előtt fél órával már be szoktam tenni a füldugókat, ennyi idő kell ahhoz, hogy megszokja az ember azt, így másként hall. Szinte egy szertartás ez számomra, ami nyilván másoknak is feltűnik, s ilyenkor mindig elmondom nekik, hogy mit csinálok. Mire belecsapunk a koncertbe a füldugók már ”üzemi hőfokon” dolgoznak.

Szerinted milyen előnyökkel jár a füldugó viselése? Van-e számodra valamilyen hátránya?

Az ember kíméli a hallását használatával. A káros frekvenciákat megszűri. Koncert után nincs kellemetlen búgás, zúgás, sípolás, ami akár tartós vagy maradandó lehet.

Hátrányként annyit tudnék említeni, hogy teljesen más a hangkép, ezt meg kell szokni, viszont én soha nem megyek úgy haza koncertről, hogy zúgna a fülem. Fellépés előtt berakom a füldugót, utána kiveszem és a hallásom ugyanolyan, mint koncertet megelőzően.

A Zorall együttesre áttérve: novemberben, Londonban léptek fel, van-e egyéb aktualitás, amit mindenképpen szeretnél megemlíteni a zenekarral kapcsolatban?

Készülünk az új albumunkra, ami nyáron fog majd megjelenni, jelenleg az előzővel turnézunk, és most ünnepeltük a zenekar 15. születésnapját.

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug Pro Natural - Füldugó a zene szerelmeseinek

Alpine PartyPlug Pro Natural - Füldugó a zene szerelmeseinek

12.990Ft

Tökéletes füldugók az éjszakába A koncertek és fesztiválok látogatói különösen szeretnék élvezni a zenét. Hallásvédő nélkül csupán negyedórát tölth..