Hot Beaver endorzer


Endorzerünk, A Horváth Sexy Gábor a Hot Beaver tagja nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

1) Kérlek, mutasd be magad pár mondatban!

A Hot Beaver egy budapesti grunge/metal banda amit 2015-ben alapítottunk. Tavalyi évben nagyjából 50 koncertet adtunk, aminek nagy részét külföldön követtük el, az Ektomorf Európa turnéjának előzenekarként debütáltunk. 2016-ot a Leander Kills előzenekaraként egy országos turnéval kezdtük, majd május környékén hozzuk ki első nagylemezünket Pillars of Creation címmel a Keytracks Hungary kiadó szárnyai alatt. Annyit kell még rólunk tudni, hogy igazi rockerként nagyon hangosak vagyunk.

2) Mikor ismerkedtél meg a füldugónkkal?

Az Alpine füldugókkal még 6-7 évvel ezelőtt kezdtünk el barátkozni, amikor már nagyon zavart a próbák után jelentkező fülzúgás illetve az, hogy szinte semmit sem hallunk a próbákon, mivel mindeni egyre csak hangosítja fel az alapját, aminek a fő oka az, hogy a dob akusztikusan is nagyon hangos, elkezd tompulni a fülünk és sosem elég a hangerőből. Sexy a basszusgitárosunk kapott egy szettet ajándékba, majd kipróbálta és rájött, hogy ez az egyik legtökéletesebb megoldás, ami pont fél úton van a semmi és a méreg drága fülmonitor rendszerek között.

3) Milyen személyes tapasztalataid vannak vele?

A tapasztalat az, hogy amikor először kipróbálja az ember a füldugókat, nagyon szokatlanul érzi magát, minden "távolabb" kerül, kevésbé lesz harsány a hangkép. Hozzá kell szokni, erre mindenképp adjunk időt magunknak, velem is így volt, ma viszont egyszerűen képtelen vagyok bemenni egy koncert terembe vagy próbára füldugó nélkül. Amint hozzászoksz kitisztulnak a próbák, értelmet nyer a zenélés, mindenki jobban játszik, mert nincs az a "feszültség" benned, amit a nagy hangerő okoz. Sokan félnek, hogy így elveszik a stenk, de egyszerűen meg kell szokni az ezzel való együtt élést, újra felépíteni a motiváló energiákra való érzékenységet.

4) Van a közvetlen környezetben, olyan, aki halláskárosodással kénytelen együtt élni?

Szerintem az összes rockzenész barátom halláskárosodott! :D

5) Kinek és miért ajánlanád leginkább a füldugó viselését?

Mindenkinek ajánlom, aki hangos környezetben dolgozik, zenél. Koncertre is használom, mind játszani, mind hallgatni, minden esetben jól jön, sőt, hiányzik, ha nincs bedugva a fülem. Egyszerűen féltem a hallásom!

A Hot Beaver Facebook oldala

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.