Hot Beaver endorzer


Endorzerünk, A Horváth Sexy Gábor a Hot Beaver tagja nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

1) Kérlek, mutasd be magad pár mondatban!

A Hot Beaver egy budapesti grunge/metal banda amit 2015-ben alapítottunk. Tavalyi évben nagyjából 50 koncertet adtunk, aminek nagy részét külföldön követtük el, az Ektomorf Európa turnéjának előzenekarként debütáltunk. 2016-ot a Leander Kills előzenekaraként egy országos turnéval kezdtük, majd május környékén hozzuk ki első nagylemezünket Pillars of Creation címmel a Keytracks Hungary kiadó szárnyai alatt. Annyit kell még rólunk tudni, hogy igazi rockerként nagyon hangosak vagyunk.

2) Mikor ismerkedtél meg a füldugónkkal?

Az Alpine füldugókkal még 6-7 évvel ezelőtt kezdtünk el barátkozni, amikor már nagyon zavart a próbák után jelentkező fülzúgás illetve az, hogy szinte semmit sem hallunk a próbákon, mivel mindeni egyre csak hangosítja fel az alapját, aminek a fő oka az, hogy a dob akusztikusan is nagyon hangos, elkezd tompulni a fülünk és sosem elég a hangerőből. Sexy a basszusgitárosunk kapott egy szettet ajándékba, majd kipróbálta és rájött, hogy ez az egyik legtökéletesebb megoldás, ami pont fél úton van a semmi és a méreg drága fülmonitor rendszerek között.

3) Milyen személyes tapasztalataid vannak vele?

A tapasztalat az, hogy amikor először kipróbálja az ember a füldugókat, nagyon szokatlanul érzi magát, minden "távolabb" kerül, kevésbé lesz harsány a hangkép. Hozzá kell szokni, erre mindenképp adjunk időt magunknak, velem is így volt, ma viszont egyszerűen képtelen vagyok bemenni egy koncert terembe vagy próbára füldugó nélkül. Amint hozzászoksz kitisztulnak a próbák, értelmet nyer a zenélés, mindenki jobban játszik, mert nincs az a "feszültség" benned, amit a nagy hangerő okoz. Sokan félnek, hogy így elveszik a stenk, de egyszerűen meg kell szokni az ezzel való együtt élést, újra felépíteni a motiváló energiákra való érzékenységet.

4) Van a közvetlen környezetben, olyan, aki halláskárosodással kénytelen együtt élni?

Szerintem az összes rockzenész barátom halláskárosodott! :D

5) Kinek és miért ajánlanád leginkább a füldugó viselését?

Mindenkinek ajánlom, aki hangos környezetben dolgozik, zenél. Koncertre is használom, mind játszani, mind hallgatni, minden esetben jól jön, sőt, hiányzik, ha nincs bedugva a fülem. Egyszerűen féltem a hallásom!

A Hot Beaver Facebook oldala

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

6.490Ft

Leírás A zenészeknél jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata. A nagyon hangos zene hallássérülést és más fizikai problémákat okozhat. A..

Alpine Pluggies Kids - Úszás, koncert, utazás, repülés - Füldugó gyerekeknek

Alpine Pluggies Kids - Úszás, koncert, utazás, repülés - Füldugó gyerekeknek

4.990Ft

Leírás Zenét hallgatni közel a hangszórókhoz, pancsolni a medencében vagy a rajzolásra koncentrálni. A kisgyerekek és a csecsemők játszanak és tanu..

0Ft

..