Szeretném megköszönni a Füldugó.hu-nak a lehetőséget


Élőzenei környezetben mozgolódók biztosan tapasztaltak már hallás fáradást vagy fülzúgást egy - egy nagyobb koncert - buli vagy próba után. Nálam a hobbi találkozott a munkával, így akár a hét minden napján meghallgatok egy koncertet, de általában egy nap ez öt - nyolc óra is lehet, amit full kakaó mellett töltök és itt még mindig a zenéről van szó.

Egy kedves ismerősöm ajánlotta ezt a típusú füldugó használatát, mert neki bevált dobolás közben. Használata egyértelmű és könnyű, a hatásfokot pedig egyénre szabhatjuk a filterek segítségével. (Színkombinációval jelölt filterekkel tájékozódhatunk a szűrés mértékében.) Mivel gyakran változnak az arányok keverés közben, ezért nagyon jó, hogy olyan filter is van hozzá, amivel még feszengés nélkül is hallom a részleteket, nem veszik el a lényegi információ, de már nem csiklandós az 1kHz. Haladóknak, éjszakai szórakozó helyen dolgozó kollégáimnak vagy kedvesüknek horkolását már tovább nem hallgató asszonykáknak mindenképp a leggyengébbtől eltérőt ajánlanám. Korábban próbálkoztam a szivacsos füldugóval, de hosszútávon szemetelni kényszerülne az ember, mert hamar lesz gusztustalan és így gyakran cserélődne, ámami fontosabb, olyan szinten szeparált el a külvilágtól, hogy egy balladánál könnyű lett volna bealudni, ha hallja még az ember. Ezzel szemben az Alpine füldugó könnyen tisztán tartható anyagának és odafigyelésednek köszönhetően.

Létezik még az ipari fejvédő, részemről ez kényelmetlen és macera és nem dolgozom ütve fúróval városligetben. Megértem azokat a nézőpontokat amivel korábban én is azonosultam, hogy zokniban fürdeni, milyen már… de az ember felveszi a cipőt, ha fázik a lába. Rengeteg pénzbe és áldozatos munkába kerül a hangszered vagy hangrendszered megismerése és adottság szintű használatának elsajátítása akár munka, akár szórakozás. Mindeközben jót tehet, ha csak egy kis ideig is, de pihenteted a hallásod, így a figyelmedet tovább tudod ébren tartani és a lényegre koncentrálni.

Dóczi Bence hangmérnök, a Budapest Jazz Club

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..