Szeretném megköszönni a Füldugó.hu-nak a lehetőséget


Élőzenei környezetben mozgolódók biztosan tapasztaltak már hallás fáradást vagy fülzúgást egy - egy nagyobb koncert - buli vagy próba után. Nálam a hobbi találkozott a munkával, így akár a hét minden napján meghallgatok egy koncertet, de általában egy nap ez öt - nyolc óra is lehet, amit full kakaó mellett töltök és itt még mindig a zenéről van szó.

Egy kedves ismerősöm ajánlotta ezt a típusú füldugó használatát, mert neki bevált dobolás közben. Használata egyértelmű és könnyű, a hatásfokot pedig egyénre szabhatjuk a filterek segítségével. (Színkombinációval jelölt filterekkel tájékozódhatunk a szűrés mértékében.) Mivel gyakran változnak az arányok keverés közben, ezért nagyon jó, hogy olyan filter is van hozzá, amivel még feszengés nélkül is hallom a részleteket, nem veszik el a lényegi információ, de már nem csiklandós az 1kHz. Haladóknak, éjszakai szórakozó helyen dolgozó kollégáimnak vagy kedvesüknek horkolását már tovább nem hallgató asszonykáknak mindenképp a leggyengébbtől eltérőt ajánlanám. Korábban próbálkoztam a szivacsos füldugóval, de hosszútávon szemetelni kényszerülne az ember, mert hamar lesz gusztustalan és így gyakran cserélődne, ámami fontosabb, olyan szinten szeparált el a külvilágtól, hogy egy balladánál könnyű lett volna bealudni, ha hallja még az ember. Ezzel szemben az Alpine füldugó könnyen tisztán tartható anyagának és odafigyelésednek köszönhetően.

Létezik még az ipari fejvédő, részemről ez kényelmetlen és macera és nem dolgozom ütve fúróval városligetben. Megértem azokat a nézőpontokat amivel korábban én is azonosultam, hogy zokniban fürdeni, milyen már… de az ember felveszi a cipőt, ha fázik a lába. Rengeteg pénzbe és áldozatos munkába kerül a hangszered vagy hangrendszered megismerése és adottság szintű használatának elsajátítása akár munka, akár szórakozás. Mindeközben jót tehet, ha csak egy kis ideig is, de pihenteted a hallásod, így a figyelmedet tovább tudod ébren tartani és a lényegre koncentrálni.

Dóczi Bence hangmérnök, a Budapest Jazz Club

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.