Hogyan vehető észre a gyerekkori halláskárosodás?


Már csecsemőkorban megmutatkozhat a halláskárosodás, ha a gyermek a zörejekre, anyuka hangjára, a megszokott otthoni zajokra nem reagál.

A várandós anyukáknak is oda kell figyelnie, hogy ne menjenek túl zajos helyre, hiszen a baba már pár hónapos korától hall, de a kis gyereket sem szabad gyakran túl zajos helyre vinni, vagy ha nem szeretnénk őt kihagyni a közös programokból, akkor egy fülvédőt érdemes ráadni, amivel megelőzhető a halláskárosodás. A halláskárosodás ugyanis iskolás korban is problémát okozhat, ha a tanár arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy a gyermek nem tud hosszabban koncentrálni, nem érti a feladatot, gyakran nem tanulási nehézség, hanem hallászavar áll a háttérben, amivel szakorvoshoz kell fordulni.

Videók

Motoros TV műsorvezető a MotoSafe-ről

2019. 03. 05.

Bart Verhoeven egy ismert holland motoros TV műsorvezető. A következőket mondta az Alpine-ról.

Füldugóman a Budapest Motor Fesztiválon!

2016. 03. 29.

Az idei év sem múlhatott el a Budapest Motor Fesztivál nélkül, ahol Füldugóman újra színrelépett.

Petőfi Rádió Más-Nap interjú

2015. 10. 27.

Papp Péter a Petőfi Rádió vendégeként beszélt a fülzúgásról, a füldugó használatának fontosságáról. A rövid interjúban személyes tapasztalatait osztja meg a hallgatókkal. Emellett a BME-n felállított, dobhártyamozgást szemléltető kísérletünkről beszél.

10. Budapest Music Expo

2015. 10. 06.

Az elmúlt hétvégén lezajlott az idén 10. születésnapját ünneplő Budapest Music Expo. Csapatunkkal ismét jelen voltunk a rendezvényen, hogy népszerűsítsük a zenészek körében a hallásvédelem fontosságát.

Hogyan őrizzük meg gyermekünk hallását?

2015. 09. 23.

A füldugó.hu ügyvezetője, Papp Péter a Jazzy Rádió vendégeként beszélt a gyermekek hallásának védelméről.