Kabrió

Ragyogó napsütésben utazunk egy kabrióban. Nyitott tető, a szél belekap a hajunkba, a gázpedál pedig valahogy határozottabb nyomást kap, mint máskor. Az alagútban pedig kapcsoljunk egy kicsit vissza, hogy élvezhessük a motor bőgését.

Nagyszerű érzés, de tudtad, hogy a 120km/h-s sebességnél a fülnek 100dB-es hangot kell feldolgoznia? Ez már egy rövidebb expozíciónál is káros lehet.

A halláskárosodás elkerülésére használjunk füldugót!

Egy kabrió vezetése nagyon felszabadító érzés. Azonban a maradandó hallásvesztés elkerülése érdekében érdemes a speciális MotoSafe füldugót használni. Az egyedi szűrők tompítják a szél keltette zajokat, közben a motor és egyéb hangok ugyanúgy hallhatóak maradnak. A MotoSafe megakadályozza a zavaró fülcsengést, fülzúgást.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

Sok motoros indul gyakran hosszabb útra, nem állnak meg közben egyszer sem, a fülüket pedig folyamatosan bosszantó csengő hang bombázza. Ez a sisakban keletkező szélzaj, mely könnyen elérheti a 106dB-es értéket. Egy idő után eltűnhet a sípoló hang, gyakran azonban sajnos a halláskárosodás kialakulása miatt.

Aki gyakran utazik nagy sebességgel, vagy zajosabb a bukósisakja tudja, hogy milyen fárasztó és a motorról leszállva még percekig zúg a füle. Ennél jóval kényelmesebb, ha mindezt elkerüljük, miközben a környezet hangjait nem zárjuk ki!

Könnyed motorozás, túrázás, vagy csak egy út a Balatonra? Ebben is el tud fáradni az ember füle/feje. Az alacsony csillapítású, MotoSafe Tour ezt hivatott kivédeni!