Szeretném megköszönni a Füldugó.hu-nak a lehetőséget


Élőzenei környezetben mozgolódók biztosan tapasztaltak már hallás fáradást vagy fülzúgást egy - egy nagyobb koncert - buli vagy próba után. Nálam a hobbi találkozott a munkával, így akár a hét minden napján meghallgatok egy koncertet, de általában egy nap ez öt - nyolc óra is lehet, amit full kakaó mellett töltök és itt még mindig a zenéről van szó.
Egy kedves ismerősöm ajánlotta ezt a típusú füldugó használatát, mert neki bevált dobolás közben. Használata egyértelmű és könnyű, a hatásfokot pedig egyénre szabhatjuk a filterek segítségével.  (Színkombinációval jelölt filterekkel tájékozódhatunk a szűrés mértékében.)  Mivel gyakran változnak az arányok keverés közben, ezért nagyon jó, hogy olyan filter is van hozzá, amivel még feszengés nélkül is hallom a részleteket, nem veszik el a lényegi információ, de már nem csiklandós az 1kHz.  Haladóknak, éjszakai szórakozó helyen dolgozó kollégáimnak vagy kedvesüknek horkolását már tovább nem hallgató asszonykáknak mindenképp a leggyengébbtől eltérőt ajánlanám. Korábban próbálkoztam a szivacsos füldugóval, de hosszútávon szemetelni kényszerülne az ember, mert hamar lesz gusztustalan és így gyakran cserélődne, ám  ami fontosabb, olyan szinten szeparált el a külvilágtól, hogy egy balladánál könnyű lett volna bealudni, ha hallja még az ember. Ezzel szemben az Alpine füldugó könnyen tisztán tartható anyagának és odafigyelésednek köszönhetően.
Létezik még az ipari fejvédő, részemről ez kényelmetlen és macera és nem dolgozom ütve fúróval városligetben. Megértem azokat a nézőpontokat amivel korábban én is azonosultam, hogy zokniban fürdeni, milyen már… de az ember felveszi a cipőt, ha fázik a lába. Rengeteg pénzbe és áldozatos munkába kerül a hangszered vagy hangrendszered megismerése és adottság szintű használatának elsajátítása akár munka, akár szórakozás. Mindeközben  jót tehet, ha csak egy kis ideig is, de pihenteted a hallásod, így a figyelmedet tovább tudod ébren tartani és a lényegre koncentrálni.

 

Dóczi Bence hangmérnök, a Budapest Jazz Club

Termék tesztek

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Tarcsai Ádám endorzer

2016. 04. 08.

Endorzerünk, Tarcsai Ádám nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Hot Beaver endorzer

2016. 04. 07.

Endorzerünk, A Horváth Sexy Gábor a Hot Beaver tagja nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..