Motorozás

Sehol sem érezhetjük szabadabbnak magunkat, mint egy motoron vagy egy kabrióban ülve. Nem hiába vannak tele az utak motorosokkal.

Az autópályán való motorozás azonban nagy zajjal jár. Kilométereken keresztül hallgathatjuk azt a bosszantó sípolást, amely nem akar abbamaradni. A tapasztalt motorosok tudják, hogy fontos a megfelelő hallásvédelem a motoron. Ahogy a sebesség eléri a 100km/h-t a sisakban hallható szélzaj gyorsan 94dB-re emelkedik, mely egy 15 perces úton máris károkat okoz a fülnek.

Egy jó füldugó nem csak megakadályozza a halláskárosodást, hanem lehetővé teszi, hogy tudjunk egész úton koncentrálni és ne fáradjunk el olyan könnyen vezetés közben. A hallásvédelmi eszközök használata a forgalomban még mindig elég vitatott dolog.

A halláskárosodás megakadályozása

A motorosoknak és a kabrio szerelmeseinek jó választás lehet a MotoSafe füldugó, mely kényelmes, és kirekeszti a káros szélzajt. Egy tapasztalt motoros csakis a legjobbat akarja, ezzel a füldugóval pedig hallani fogja a forgalom zajait, miközben a szélzajt kizárja.

Kabrió

Kabrió

Ragyogó napsütésben utazunk egy kabrióban. Nyitott tető, a szél belekap a hajunkba, a gázpedál pedig valahogy határozottabb nyomást kap, mint máskor. Az alagútban pedig kapcsoljunk egy kicsit vissza, hogy élvezhessük a motor bőgését.

Utas

Utas

Egy lelkes motorosnak jó társ a hosszú utakra az Alpine MotoSafe füldugója. Védelmet élvez a szélzajjal és így a halláskárosodással szemben. De gondoljunk az utasunkra is, aki ugyanúgy szeretné élvezni az utazást, mint mi.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

Strapabíró és elegáns tárolódoboz. Két praktikus rekesze lehetővé teszi, hogy a füldugókat és a szűrőket külön-külön tároljuk. Alumíniumból készült, jól zárható és ütésálló. A rajta található karikával rögzíthetjük kulcstartóként, övünkön vagy a gitártok cipzárján. Így mindig nálunk lehet. A tároló mérete mindössze 6,5×2,5 cm. 

Sok motoros indul gyakran hosszabb útra, nem állnak meg közben egyszer sem, a fülüket pedig folyamatosan bosszantó csengő hang bombázza. Ez a sisakban keletkező szélzaj, mely könnyen elérheti a 106dB-es értéket. Egy idő után eltűnhet a sípoló hang, gyakran azonban sajnos a halláskárosodás kialakulása miatt.

A legtöbb környezeti zaj kellemetlen, sok pedig kifejezetten ártalmas a füleknek. Az állandó, túl sok zaj könnyen maradandó kárt tehet a hallásban. Az Alpine erre dolgozta ki extra puha füldugóját, mely amellett, hogy csökkenti a zajok hangerejét, magas viselési komfortot biztosít. Tökéletesen illeszkedik minden fülbe, és olyan bevonatot kapott, mely megakadályozza az irritációt.