Sétálok haza a buliból..


Remek kis este volt, egy kiváló koncertekkel, jó csajokkal , sok piával. Csak egy a gond, iszonyatosan cseng a fülem, és ettő‘l tutira nehezen fogok elaludni, mert annyit azért nem ittam, hogy instant kidő‘ljek, ahogy vízszintesbe kerülök. Soha nem értettem, hogy miért kell a bulikban és a koncertekben tökig felnyomni a hangerő‘t. Szinte nonszensz, hogy tízbő‘l kilenc esetben a hangfalak olyan erő‘vel szólnak, hogy még a hátsó sorokban is csak kiabálva lehet kommunikálni egymással. Persze, nem azt mondom, hogy enyhe háttérzajra van szükségem, de miért nem lehet valami épp elég hangos, de még tőąrhető‘ hangerő‘t belő‘ni? Gondoljunk bele abba, amikor egymás fülébe ordibálunk, hogy megértsük egymást, vagy a végén már azt se, mert úgysem érted a másikat ha ordít a füledbe. Csendes környezetben egy ilyen üvöltözést valószínőąleg egy pofonnal honorálnánk.

De tegyük fel, hogy kibírom, hogy nem tudok beszélgetni a többiekkel és azt is, hogy a hangerő‘ leszakítja a fejemet, mert miért ne. Akár még élvezhetném is a dolgot, ez ízlés dolga. Viszont az a nagy probléma, hogy ekkora hangterhelés káros a hallásra méghozzá nem is kicsit. Persze fiatalság bolondság, meg ugyebár törhetetlennek érezzük magunkat 20+-osan, csak azt felejtjük el, hogy bizony pár év múlva idő‘sebbek leszünk és ha elég „ügyesen” csapattuk fiatalon a bulikat és a koncerteket, akkor egy jó kis fülzúgást örökítünk magunknak késő‘bbre. A fülzúgás pedig bizony nem gyógyítható! Persze fejlő‘dik a orvostudomány, de azért talán jobb nem erre hagyatkozni.

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis mi legyen, ne menjek többet fesztiválra meg bulizni? Ez nyilván nem megoldás, szóval akkor valahogy védeni kéne a hallásomat, méghozzá úgy, hogy az élmény ne legyen olyan mintha egy dobozban ülve hallgatnám a koncertet. Erre nyújt kiváló megoldást a fuldugo.hu PartyPlug fantázianevőą füldugója. Ez egy kis szőąrő‘s cucc, amit beteszel a füledbe és máris védve vagy. A végfelhasználói élményt kábé úgy lehet leírni, mint amikor letekerik a hangerő‘t. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek! Persze mindenkinek szíve joga megsüketülni, csak aztán majd ne panaszkodjunk ha már 30+-osan alvási gondokkal küzdünk a fülzúgásunk miatt.

Ez a kis vicces spot szerintem jól prezentálja a problémát:

Aktuális

10 jel arra, hogy halláskárosodásod lehet

2022. 07. 08.

Minden egészségügyi problémára igaz, hogy minél előbb kezeljük, annál jobb. Igaz ez a halláskárosodásra is. Íme 10 gyakori jel, melyek utalhatnak lehetséges halláskárosodásra.

Hallásvédők nyárra

2022. 06. 14.

Minden évszaknak megvannak a legjellemzőbb tevékenységei. A nyár különösen sűrű időszak lehet a szabadtéri programok, utazások, nyaralások és fesztiválok miatt. Mivel az Alpine rengeteg különböző élethelyzetre kínál hallásvédőket, így több olyan termékkel találkozhatunk, melyek jelentősen megkönnyítik és felhőtlenül élménytelivé tehetek az idei nyarunkat.

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.