Sétálok haza a buliból..


Remek kis este volt, egy kiváló koncertekkel, jó csajokkal , sok piával. Csak egy a gond, iszonyatosan cseng a fülem, és ettő‘l tutira nehezen fogok elaludni, mert annyit azért nem ittam, hogy instant kidő‘ljek, ahogy vízszintesbe kerülök. Soha nem értettem, hogy miért kell a bulikban és a koncertekben tökig felnyomni a hangerő‘t. Szinte nonszensz, hogy tízbő‘l kilenc esetben a hangfalak olyan erő‘vel szólnak, hogy még a hátsó sorokban is csak kiabálva lehet kommunikálni egymással. Persze, nem azt mondom, hogy enyhe háttérzajra van szükségem, de miért nem lehet valami épp elég hangos, de még tőąrhető‘ hangerő‘t belő‘ni? Gondoljunk bele abba, amikor egymás fülébe ordibálunk, hogy megértsük egymást, vagy a végén már azt se, mert úgysem érted a másikat ha ordít a füledbe. Csendes környezetben egy ilyen üvöltözést valószínőąleg egy pofonnal honorálnánk.

De tegyük fel, hogy kibírom, hogy nem tudok beszélgetni a többiekkel és azt is, hogy a hangerő‘ leszakítja a fejemet, mert miért ne. Akár még élvezhetném is a dolgot, ez ízlés dolga. Viszont az a nagy probléma, hogy ekkora hangterhelés káros a hallásra méghozzá nem is kicsit. Persze fiatalság bolondság, meg ugyebár törhetetlennek érezzük magunkat 20+-osan, csak azt felejtjük el, hogy bizony pár év múlva idő‘sebbek leszünk és ha elég „ügyesen” csapattuk fiatalon a bulikat és a koncerteket, akkor egy jó kis fülzúgást örökítünk magunknak késő‘bbre. A fülzúgás pedig bizony nem gyógyítható! Persze fejlő‘dik a orvostudomány, de azért talán jobb nem erre hagyatkozni.

Jogos a kérdés, hogy akkor mégis mi legyen, ne menjek többet fesztiválra meg bulizni? Ez nyilván nem megoldás, szóval akkor valahogy védeni kéne a hallásomat, méghozzá úgy, hogy az élmény ne legyen olyan mintha egy dobozban ülve hallgatnám a koncertet. Erre nyújt kiváló megoldást a fuldugo.hu PartyPlug fantázianevőą füldugója. Ez egy kis szőąrő‘s cucc, amit beteszel a füledbe és máris védve vagy. A végfelhasználói élményt kábé úgy lehet leírni, mint amikor letekerik a hangerő‘t. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek! Persze mindenkinek szíve joga megsüketülni, csak aztán majd ne panaszkodjunk ha már 30+-osan alvási gondokkal küzdünk a fülzúgásunk miatt.

Ez a kis vicces spot szerintem jól prezentálja a problémát:

Aktuális

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

A halláskárosodás hatása a kapcsolatokra

2021. 02. 05.

„Nem minden rólad szól” – ahogy mondani szokták. Ez az élet számos területére érvényes, de különösen igaz, amikor valakinek a hallása már nem olyan, mint korábban. A halláskárosodás sosem csak azt érinti, aki együtt él vele, vegyük figyelembe, hogyan hat ez a kapcsolatokra. Kutatások azt mutatják, hogy a kezeletlen halláskárosodás negatív hatással lehet a családdal és a barátokkal való kapcsolatainkra, különösen a hozzánk legközelebb állók esetében, például a párunknál.

Koncentráció az osztályban: 10-ből 1 gyermek fültokot visel

2020. 11. 13.

Egyre gyakrabban látható, hogy gyermekek fültokot viselnek az osztályban. Persze nem azt a típust, melyből zene szól, hanem speciális hallásvédőt. A gyerekek kevésbé kalandoznak el és jobban tudnak koncentrálni. A kutatások szerint ez javítja az iskolai teljesítményt. Azokban az iskolákban, ahol fültokot bocsátanak a diákok rendelkezésére, ez nagyon jól működik. És sok szülő is vásárol a gyermekének fültokot az iskolában használni. Hollandiában a gyerekek 10-15 százaléka visel hallásvédőt, hogy jobban tudjon koncentrálni az osztályban. A népszerűsége pedig egyre csak növekszik. Vajon miért van ez?

Vess véget a horkolásnak: 10 tipp

2020. 11. 02.

Horkolás. A horkolás egy tartós kellemetlenség, mely világszerte több millió ember kialvatlanságáért felelős. És mivel ilyen sokan szenvednek a horkolás miatt alváshiánytól, évente számtalan tanulmány, tucatnyi önsegítő könyv és rengeteg csodaszer jelenik meg a piacon. Minden, amivel véget vethetünk ennek a bosszantó problémának. Végeredményben arról nincs vita, hogy a horkolás egészségtelen. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket és trükköket a horkolás elleni küzdelemhez. És van egy tizedik bónusz tippünk, melyet különösen a horkolással élők párjainak ajánlunk.

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

5.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..