„Megcsinálom, amikor lesz időm”


A koronavírus járvány miatt mi is mindenkit arra biztatunk, hogy maradjon otthon. Aki teheti, már napok vagy hetek óta az otthonából dolgozik vagy szabadságra kényszerült menni. A folyamatos bezártságot és az ingerszegény hétköznapokat azonban sokan nehezen viselik.

Viszont megláthatjuk az otthon töltött idő pozitív oldalát is, hiszen kinek a szájából ne hangzott volna el valaha az a mondat, hogy „megcsinálom, amikor lesz időm”. Nos, eljött az a rég tologatott alkalom, amikor nincs több kifogás, ideje felfúrni azt a polcot a falra, lenyírni a sövényeket és még sorolhatnánk, ugye?

Teendők házon belül

Óvatosan közeleg a tavasz, mely – ha már úgyis otthon vagyunk – jó alkalom egy hatalmas és alapos takarításra, szanálásra. Emellett sort keríthetünk a már említett, régóta halogatott feladatainkra. De gondolhatunk kicsivel kellemesebb elfoglaltságokra is, mint például belekezdeni egy új hobbiba, kipróbálni egy érdekes receptet vagy megvalósítani valamilyen korábbi barkácsolási tervet.

Teendők a ház körül

Itt most azokhoz szólunk, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a lakhelyükhöz saját udvar és kert is tartozik. Bezártság szempontjából nekik valamivel könnyebb, hiszen egyszerűen megoldható némi időt a szabad levegőn tölteni anélkül, hogy más emberekkel kellene találkozniuk. Közben ráadásul ez a legjobb alkalom elvégezni néhány ház körüli munkát és a kert rendezését.

Ha keresünk magunknak hasznos feladatokat, az nem csak amiatt előnyös, mert végre megcsináljuk azt, amit régóta tologattunk magunk előtt, hanem mellette a lelki és testi egészségünknek is jót tesz. Nem érezzük magunkat tehetetlennek, a munkával átmozgatjuk magunkat és még az időt hasznosan tudjuk tölteni. Teendőinket kellemesebbé tehetjük az Alpine WorkSafe füldugóval, mely a zajos munkáknál jöhet jól, hiszen segít megóvni hallásunkat a halláskárosodástól. A beszéd hallható marad, ezért nem érezzük magunkat elszigetelve, füleink pedig megfelelő védelmet kapnak.

Aktuális

10 jel arra, hogy halláskárosodásod lehet

2022. 07. 08.

Minden egészségügyi problémára igaz, hogy minél előbb kezeljük, annál jobb. Igaz ez a halláskárosodásra is. Íme 10 gyakori jel, melyek utalhatnak lehetséges halláskárosodásra.

Hallásvédők nyárra

2022. 06. 14.

Minden évszaknak megvannak a legjellemzőbb tevékenységei. A nyár különösen sűrű időszak lehet a szabadtéri programok, utazások, nyaralások és fesztiválok miatt. Mivel az Alpine rengeteg különböző élethelyzetre kínál hallásvédőket, így több olyan termékkel találkozhatunk, melyek jelentősen megkönnyítik és felhőtlenül élménytelivé tehetek az idei nyarunkat.

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

Kapcsolódó termékek

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

3.490Ft

Az emberek szívesen használják ezeket a füldugókat. Kedvező árú, főleg ha figyelembe vesszük a hallásvédelemre kínált egyéb alternatívákat. Ezzel is i..