„Megcsinálom, amikor lesz időm”


A koronavírus járvány miatt mi is mindenkit arra biztatunk, hogy maradjon otthon. Aki teheti, már napok vagy hetek óta az otthonából dolgozik vagy szabadságra kényszerült menni. A folyamatos bezártságot és az ingerszegény hétköznapokat azonban sokan nehezen viselik.

Viszont megláthatjuk az otthon töltött idő pozitív oldalát is, hiszen kinek a szájából ne hangzott volna el valaha az a mondat, hogy „megcsinálom, amikor lesz időm”. Nos, eljött az a rég tologatott alkalom, amikor nincs több kifogás, ideje felfúrni azt a polcot a falra, lenyírni a sövényeket és még sorolhatnánk, ugye?

Teendők házon belül

Óvatosan közeleg a tavasz, mely – ha már úgyis otthon vagyunk – jó alkalom egy hatalmas és alapos takarításra, szanálásra. Emellett sort keríthetünk a már említett, régóta halogatott feladatainkra. De gondolhatunk kicsivel kellemesebb elfoglaltságokra is, mint például belekezdeni egy új hobbiba, kipróbálni egy érdekes receptet vagy megvalósítani valamilyen korábbi barkácsolási tervet.

Teendők a ház körül

Itt most azokhoz szólunk, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a lakhelyükhöz saját udvar és kert is tartozik. Bezártság szempontjából nekik valamivel könnyebb, hiszen egyszerűen megoldható némi időt a szabad levegőn tölteni anélkül, hogy más emberekkel kellene találkozniuk. Közben ráadásul ez a legjobb alkalom elvégezni néhány ház körüli munkát és a kert rendezését.

Ha keresünk magunknak hasznos feladatokat, az nem csak amiatt előnyös, mert végre megcsináljuk azt, amit régóta tologattunk magunk előtt, hanem mellette a lelki és testi egészségünknek is jót tesz. Nem érezzük magunkat tehetetlennek, a munkával átmozgatjuk magunkat és még az időt hasznosan tudjuk tölteni. Teendőinket kellemesebbé tehetjük az Alpine WorkSafe füldugóval, mely a zajos munkáknál jöhet jól, hiszen segít megóvni hallásunkat a halláskárosodástól. A beszéd hallható marad, ezért nem érezzük magunkat elszigetelve, füleink pedig megfelelő védelmet kapnak.

Aktuális

Gyerekek és úszós füldugók: Amit tudni érdemes

2021. 07. 02.

Sok család számára a nyári szórakozás nagy részét képezi, amikor a kertben vagy bárhol máshol csobbannak egyet a medencében, vagy ellátogatnak a legközelebbi strandra, hogy lehűtsék magukat a vízben. A fülproblémákkal küzdő gyermekek számára gyakran javasolják a úszáshoz alkalmas füldugók használatát, de honnan tudhatjuk, hogy mikor és milyenre van szüksége?

COVID-19 és halláskárosodás: Mit tudunk?

2021. 03. 08.

A koronavírust mára számos hosszú távú szövődménnyel összekapcsolták, beleértve a szívkárosodást, a tüdőkárosodást és a neurológiai rendellenességeket. Az egyik feltörekvő kutatási terület témája a halláskárosodás és a fülzúgás kapcsolata a koronavírussal – akár tünetként, akár szövődményként napokkal vagy hetekkel később.

Hallás világnapja 2021: Hallásgondozás mindenkinek

2021. 03. 01.

A 2021-es hallás világnapja a World Report on Hearing elindítását jelenti, mely egy globális felhívás a halláskárosodás és a fülbetegségek egy életen át tartó kezeléséről.

A halláskárosodás hatása a kapcsolatokra

2021. 02. 05.

„Nem minden rólad szól” – ahogy mondani szokták. Ez az élet számos területére érvényes, de különösen igaz, amikor valakinek a hallása már nem olyan, mint korábban. A halláskárosodás sosem csak azt érinti, aki együtt él vele, vegyük figyelembe, hogyan hat ez a kapcsolatokra. Kutatások azt mutatják, hogy a kezeletlen halláskárosodás negatív hatással lehet a családdal és a barátokkal való kapcsolatainkra, különösen a hozzánk legközelebb állók esetében, például a párunknál.

Koncentráció az osztályban: 10-ből 1 gyermek fültokot visel

2020. 11. 13.

Egyre gyakrabban látható, hogy gyermekek fültokot viselnek az osztályban. Persze nem azt a típust, melyből zene szól, hanem speciális hallásvédőt. A gyerekek kevésbé kalandoznak el és jobban tudnak koncentrálni. A kutatások szerint ez javítja az iskolai teljesítményt. Azokban az iskolákban, ahol fültokot bocsátanak a diákok rendelkezésére, ez nagyon jól működik. És sok szülő is vásárol a gyermekének fültokot az iskolában használni. Hollandiában a gyerekek 10-15 százaléka visel hallásvédőt, hogy jobban tudjon koncentrálni az osztályban. A népszerűsége pedig egyre csak növekszik. Vajon miért van ez?

Kapcsolódó termékek

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz - kifutó

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz - kifutó

5.490Ft

Leírás Az Alpine WorkSafe füldugó használatával készen állunk a munkára. Ezekkel a füldugókkal kivételesen kényelmes védelmet élvezhetünk fűnyírás,..

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

3.490Ft

Az emberek szívesen használják ezeket a füldugókat. Kedvező árú, főleg ha figyelembe vesszük a hallásvédelemre kínált egyéb alternatívákat. Ezzel is i..

Fejpántos arcvédő

Fejpántos arcvédő

2.990Ft

Leírás A rugalmas pánttal a fejhez rögzíthető, szemüveg mellett is gond nélkül használható. A maszk alapanyagát alkotó A-Pet jó mechanikai tulajdon..