„Megcsinálom, amikor lesz időm”


A koronavírus járvány miatt mi is mindenkit arra biztatunk, hogy maradjon otthon. Aki teheti, már napok vagy hetek óta az otthonából dolgozik vagy szabadságra kényszerült menni. A folyamatos bezártságot és az ingerszegény hétköznapokat azonban sokan nehezen viselik.

Viszont megláthatjuk az otthon töltött idő pozitív oldalát is, hiszen kinek a szájából ne hangzott volna el valaha az a mondat, hogy „megcsinálom, amikor lesz időm”. Nos, eljött az a rég tologatott alkalom, amikor nincs több kifogás, ideje felfúrni azt a polcot a falra, lenyírni a sövényeket és még sorolhatnánk, ugye?

Teendők házon belül

Óvatosan közeleg a tavasz, mely – ha már úgyis otthon vagyunk – jó alkalom egy hatalmas és alapos takarításra, szanálásra. Emellett sort keríthetünk a már említett, régóta halogatott feladatainkra. De gondolhatunk kicsivel kellemesebb elfoglaltságokra is, mint például belekezdeni egy új hobbiba, kipróbálni egy érdekes receptet vagy megvalósítani valamilyen korábbi barkácsolási tervet.

Teendők a ház körül

Itt most azokhoz szólunk, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a lakhelyükhöz saját udvar és kert is tartozik. Bezártság szempontjából nekik valamivel könnyebb, hiszen egyszerűen megoldható némi időt a szabad levegőn tölteni anélkül, hogy más emberekkel kellene találkozniuk. Közben ráadásul ez a legjobb alkalom elvégezni néhány ház körüli munkát és a kert rendezését.

Ha keresünk magunknak hasznos feladatokat, az nem csak amiatt előnyös, mert végre megcsináljuk azt, amit régóta tologattunk magunk előtt, hanem mellette a lelki és testi egészségünknek is jót tesz. Nem érezzük magunkat tehetetlennek, a munkával átmozgatjuk magunkat és még az időt hasznosan tudjuk tölteni. Teendőinket kellemesebbé tehetjük az Alpine WorkSafe füldugóval, mely a zajos munkáknál jöhet jól, hiszen segít megóvni hallásunkat a halláskárosodástól. A beszéd hallható marad, ezért nem érezzük magunkat elszigetelve, füleink pedig megfelelő védelmet kapnak.

Aktuális

Védd gyermeked hallását

2020. 05. 25.

Ahogy figyelünk arra, hogy gyermekeink mit esznek, isznak és milyen dolgok érik őket életük során, fontos ismerni azokat a hangokat, melyeknek rendszeresen ki vannak téve, mivel a túlzottan hangos zajok tartós halláskárosodást okozhatnak. Frank C. Wartinger, a Philadelphiai Gyermekkórház audiológusa megvizsgálja, hogy mi okozza a gyermekek hallásvesztését, melyek a figyelmeztető tünetek és hogyan akadályozhatjuk meg a halláscsökkenést.

Hogyan gyakorolj otthon a család megőrjítése nélkül?

2020. 05. 18.

A kezdő hegedűművészeknek nem a legjobb a hírnevük, ha a hangminőségről van szó. Valójában nagyon ritka, hogy egy kezdő zenész virtuóz legyen már a kezdetekkor, de valahol el kell indulni. És ez magában foglalja a család kikészítését, amíg a csikorgó, vinnyogó, nyikorgó hangoktól egy kezdő eljut a finom, lágy dallamokig.

Miért veszélyes a hallásra hobbiszakembernek lenni?

2020. 05. 11.

A barkácsolás több szempontból is csábító tevékenység, hiszen kikapcsol, ezért jó hatással van a mentális egészségre. Emellett jó érzéssel tölthet el bennünket a gyönyörködés kitartó munkánk eredményében.

A headbang-elés veszélyes?

2020. 05. 04.

„Német orvosok felhívják a figyelmet a headbang-elés veszélyeire, miután egy 50 éves férfinél vérzést fedeztek fel az agyban egy Motörhead koncert után” – írta a BBC News. A hír a The Lancet egy koponyaűri vérzésről (subduralis hematoma) szóló beszámolóján alapszik.

Arcvédő a szépségipar dolgozóinak

2020. 04. 27.

Európa több országa is tervezi május elején enyhíteni a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat és újraindítani a lehető legtöbb területen a munkavégzést. Azonban az enyhítés és a munkakezdés néhol különböző feltételekhez kötött, így ez alól a szépségipar szereplői sem kivételek, sőt.

Kapcsolódó termékek

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz

4.990Ft

Leírás Az Alpine WorkSafe füldugó használatával készen állunk a munkára. Ezekkel a füldugókkal kivételesen kényelmes védelmet élvezhetünk fűnyírás,..

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

3.490Ft

Az emberek szívesen használják ezeket a füldugókat. Kedvező árú, főleg ha figyelembe vesszük a hallásvédelemre kínált egyéb alternatívákat. Ezzel is i..

Fejpántos arcvédő

Fejpántos arcvédő

2.990Ft

Leírás A rugalmas pánttal a fejhez rögzíthető, szemüveg mellett is gond nélkül használható. A maszk alapanyagát alkotó A-Pet jó mechanikai tulajdon..