„Megcsinálom, amikor lesz időm”


A koronavírus járvány miatt mi is mindenkit arra biztatunk, hogy maradjon otthon. Aki teheti, már napok vagy hetek óta az otthonából dolgozik vagy szabadságra kényszerült menni. A folyamatos bezártságot és az ingerszegény hétköznapokat azonban sokan nehezen viselik.

Viszont megláthatjuk az otthon töltött idő pozitív oldalát is, hiszen kinek a szájából ne hangzott volna el valaha az a mondat, hogy „megcsinálom, amikor lesz időm”. Nos, eljött az a rég tologatott alkalom, amikor nincs több kifogás, ideje felfúrni azt a polcot a falra, lenyírni a sövényeket és még sorolhatnánk, ugye?

Teendők házon belül

Óvatosan közeleg a tavasz, mely – ha már úgyis otthon vagyunk – jó alkalom egy hatalmas és alapos takarításra, szanálásra. Emellett sort keríthetünk a már említett, régóta halogatott feladatainkra. De gondolhatunk kicsivel kellemesebb elfoglaltságokra is, mint például belekezdeni egy új hobbiba, kipróbálni egy érdekes receptet vagy megvalósítani valamilyen korábbi barkácsolási tervet.

Teendők a ház körül

Itt most azokhoz szólunk, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a lakhelyükhöz saját udvar és kert is tartozik. Bezártság szempontjából nekik valamivel könnyebb, hiszen egyszerűen megoldható némi időt a szabad levegőn tölteni anélkül, hogy más emberekkel kellene találkozniuk. Közben ráadásul ez a legjobb alkalom elvégezni néhány ház körüli munkát és a kert rendezését.

Ha keresünk magunknak hasznos feladatokat, az nem csak amiatt előnyös, mert végre megcsináljuk azt, amit régóta tologattunk magunk előtt, hanem mellette a lelki és testi egészségünknek is jót tesz. Nem érezzük magunkat tehetetlennek, a munkával átmozgatjuk magunkat és még az időt hasznosan tudjuk tölteni. Teendőinket kellemesebbé tehetjük az Alpine WorkSafe füldugóval, mely a zajos munkáknál jöhet jól, hiszen segít megóvni hallásunkat a halláskárosodástól. A beszéd hallható marad, ezért nem érezzük magunkat elszigetelve, füleink pedig megfelelő védelmet kapnak.

Aktuális

COVID-19 és halláskárosodás: Amit eddig tudunk

2020. 09. 21.

A COVID-19-et, vagyis a koronavírust már számos hosszútávú szövődménnyel kapcsolatba hozták, ezek közül néhány példa a szívkárosodás, a tüdőkárosodás és a neurológiai rendellenességek. Az egyik kutatási terület azt vizsgálja, hogy halláskárosodás és fülzúgás kialakulhat-e a koronavírus fertőzés miatt, esetleg annak tüneteként, vagy szövődményeként napokkal vagy hetekkel később.

Hallásvédelmi program zenészeknek

2020. 09. 07.

A zenekari zenészek hallásának védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) hallásvédelmi program indítása mellett döntött. A programot Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár ismertette a fővárosi Budapest Music Centerben (BMC) még múlt vasárnap.

 

Hogyan lesz a banki alkalmazott hangszerbolt tulajdonos?

2020. 08. 24.

Tiszteljük a zenészeket, imádjuk a zenét és csodáljuk a hangszereket.

3 mód a hallásod védelmére a tűzijáték alatt

2020. 08. 17.

Amikor augusztus 20. ünneplésére gondolunk, az első dolog, mely eszünkbe juthat, a tűzijáték. Ekkor az ország számos városában tartanak különböző ünnepségeket, részt vehetünk változatos programokon, ahol általában a rendezvényt tűzijátékkal zárják. A színes látványosság mellett egy dolog közös a tűzijátékokban, a halláskárosodás kockázata.

Mamamibolt: zero waste szemlélet a bababoltban

2020. 08. 10.

A Mamamibolt egy zero waste szemléletű bababolt Debrecen szívében, amelyet tíz éve hoztunk létre.

Kapcsolódó termékek

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz

Alpine WorkSafe - Füldugó munkához, házkörüli teendőkhöz

5.490Ft

Leírás Az Alpine WorkSafe füldugó használatával készen állunk a munkára. Ezekkel a füldugókkal kivételesen kényelmes védelmet élvezhetünk fűnyírás,..

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

Alpine Plug&Go - Általános füldugó kulcstartós tárolóval

3.490Ft

Az emberek szívesen használják ezeket a füldugókat. Kedvező árú, főleg ha figyelembe vesszük a hallásvédelemre kínált egyéb alternatívákat. Ezzel is i..

Fejpántos arcvédő

Fejpántos arcvédő

2.990Ft

Leírás A rugalmas pánttal a fejhez rögzíthető, szemüveg mellett is gond nélkül használható. A maszk alapanyagát alkotó A-Pet jó mechanikai tulajdon..