40 ezren vettek részt a Hangfoglaláson


Véget ért vasárnap este fél hétkor minden idő‘k legnagyobb közép-kelet európai hangszerkiállítása és zenei szemléje, a Hangfoglalás. A 3 napos eseményen végig hömpölygött a tömeg a standok között, és rengeteg gyermek illetve felnő‘tt próbálta ki a hangtechnikai berendezéseket és a hangszereket.

A ’C’ csarnokban teltház várta a Kiss Forever Bandet és a Back II Blacket is. A 3 nap alatt hozzávető‘legesen 40 ezren látogatták meg a SYMA Sport- és Rendezvényközpontot.

A hallás érték!A korábbi évekkel ellentétben már péntekeken óriási tömeg lepte el a SYMA csarnokban megrendezett Hangfoglalás 8.000 négyzetméterét, szombaton pedig annyian érkeztek a zuglói létesítménybe, hogy sorok álltak a doboknál, a gitároknál és a zongoráknál is. Feltőąnő‘en sok család „hangfoglalt”, a legkisebbeknél az elektromos dobok és a szintetizátorok vitték a prímet, az idő‘sebbek inkább gitárt pengetve múlatták az idő‘t, de sokan próbálták ki a dj-pultokat is.

A 3 nap alatt 200 zenei eseményt rendeztek. Fergeteges koncertet adtak a csángó-boogie-rock&roll hazai királyai, a Kerekes Band, a Borlai Gergő‘-Lukács Peta-Barabás Tamás felállású zsenitrió, a balkáni szláv népek zenéjére építkező‘ őskestar, a teltház elő‘tt fellépő‘ Kiss Forever Band és Back II Black, illetve a súlyos metalban utazó Neck Sprain. Feltőąnő‘en sok nő‘ fogott a kezébe gitárt, a ’C’ csarnokban fellépő‘ Manökken Proletarznak például a fele, míg a Chery Bomb teljes legénysége lányokból áll. A közönség olyan óriási zenészek hangszerbemutatóin ámulgatott, mint Nagy Ádám gitáros, Szappanos György basszusgitáros vagy Grammy-díjas kongás, Shango Dely.

- Az eddigi legsikeresebb Hangfoglalás volt az idei, 40 ezren jöttek el hozzánk, és 150 ezren követték az élő‘ közvetítést a honlapunkon – mondta el Andrásik Remo, a szervező‘ Hangszeresek Országos Szövetségének fő‘titkára. – Bíztató, hogy ennyi embert érdekel a zene, van értelme az öt éve indult küzdelemnek. Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatta a Hangfoglalást. Biztosan állíthatom, hogy lesz jövő‘re is, méghozzá 2011. október első‘ hétvégéjén.

Zárást követő‘en még nagy munka várt a SYMA csarnok kiállítóira: vasárnap éjfélig elszállították a hangszereket, hétfő‘n reggel pedig elkezdte 600 munkás az építmények elbontását, és 300 kamionnal illetve teherautóval az elszállítását.

Programajánló

ADE 2019: az Alpine és Sam Feldt ügyelnek a halláskárosodásra

2019. 10. 12.

Kezdődik a világ legnagyobb dance eseménye! Ezért az Amsterdam Dance Event, az Alpine Hearing Protection, a nemzetközi DJ Sam Feldt és kiadója, a Spinnin' Records most összefog, hogy felhívják a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

Hallásvédelem és BME

2018. 09. 23.

2018-ban már 13. alkalommal rendezik meg a Hangfoglalásból Budapest Music Expová átnevezett zenei eseményt. Az expon három napon át, október 5. és 7. között egy helyszínen koncentrálódnak a zenekedvelők és a zenészek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és ahogy a korábbi években megszokhattuk, a kiállítás ingyenesen látogatható. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont F és G csarnokaiban foglalnak helyet a BME kiállítói.

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten

2018. 02. 02.

A hideg idő sem veheti el a kedvet, hiszen ahogy a szlogen is mondja: a debreceni motoros találkozó szobahőmérsékleten kerül megrendezésre, így a fagyosabb motorosoknak is ott a helyük. Nem kell sokat várni, kevesebb mint egy hét és kezdődik a VI. Téli motorkiállítás és vásár.

Délutáni családi buli kiflicsücsökkel

2018. 02. 02.

Február 10-én újra PomPom Party várja a családokat a budapesti Gödör Klubban. A buli témája mi más lehetne, mint a farsang. Nem akármilyen farsang, hanem egy glow party, ahol mindenki ragyoghat.

Indul a motoros szezon

2018. 01. 21.

Ha az előző években is ott voltál, most is ott a helyed! Február 23-án kezdődik a Budapest Motor Fesztivál, mely már hosszú évek óta a motoros szezon megnyitójának tekinthető, még ha az időjárás nem is mindig ezt igazolja.