40 ezren vettek részt a Hangfoglaláson


Véget ért vasárnap este fél hétkor minden idő‘k legnagyobb közép-kelet európai hangszerkiállítása és zenei szemléje, a Hangfoglalás. A 3 napos eseményen végig hömpölygött a tömeg a standok között, és rengeteg gyermek illetve felnő‘tt próbálta ki a hangtechnikai berendezéseket és a hangszereket.

A ’C’ csarnokban teltház várta a Kiss Forever Bandet és a Back II Blacket is. A 3 nap alatt hozzávető‘legesen 40 ezren látogatták meg a SYMA Sport- és Rendezvényközpontot.

A hallás érték!A korábbi évekkel ellentétben már péntekeken óriási tömeg lepte el a SYMA csarnokban megrendezett Hangfoglalás 8.000 négyzetméterét, szombaton pedig annyian érkeztek a zuglói létesítménybe, hogy sorok álltak a doboknál, a gitároknál és a zongoráknál is. Feltőąnő‘en sok család „hangfoglalt”, a legkisebbeknél az elektromos dobok és a szintetizátorok vitték a prímet, az idő‘sebbek inkább gitárt pengetve múlatták az idő‘t, de sokan próbálták ki a dj-pultokat is.

A 3 nap alatt 200 zenei eseményt rendeztek. Fergeteges koncertet adtak a csángó-boogie-rock&roll hazai királyai, a Kerekes Band, a Borlai Gergő‘-Lukács Peta-Barabás Tamás felállású zsenitrió, a balkáni szláv népek zenéjére építkező‘ őskestar, a teltház elő‘tt fellépő‘ Kiss Forever Band és Back II Black, illetve a súlyos metalban utazó Neck Sprain. Feltőąnő‘en sok nő‘ fogott a kezébe gitárt, a ’C’ csarnokban fellépő‘ Manökken Proletarznak például a fele, míg a Chery Bomb teljes legénysége lányokból áll. A közönség olyan óriási zenészek hangszerbemutatóin ámulgatott, mint Nagy Ádám gitáros, Szappanos György basszusgitáros vagy Grammy-díjas kongás, Shango Dely.

- Az eddigi legsikeresebb Hangfoglalás volt az idei, 40 ezren jöttek el hozzánk, és 150 ezren követték az élő‘ közvetítést a honlapunkon – mondta el Andrásik Remo, a szervező‘ Hangszeresek Országos Szövetségének fő‘titkára. – Bíztató, hogy ennyi embert érdekel a zene, van értelme az öt éve indult küzdelemnek. Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatta a Hangfoglalást. Biztosan állíthatom, hogy lesz jövő‘re is, méghozzá 2011. október első‘ hétvégéjén.

Zárást követő‘en még nagy munka várt a SYMA csarnok kiállítóira: vasárnap éjfélig elszállították a hangszereket, hétfő‘n reggel pedig elkezdte 600 munkás az építmények elbontását, és 300 kamionnal illetve teherautóval az elszállítását.

Programajánló

Új füldugó a Music Expon

2017. 09. 27.

Már nem kell sokat várni, hogy elinduljon az idei Budapest Music Expo. A nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítás október 6-án veszi kezdetét és három napon át várja a látogatókat a Hungexpon.

Budapest Motor Fesztivál 2017

2017. 02. 16.

2017 sem indulhat el a Budapest Motor Fesztivál megrendezése nélkül, hiszen hosszú évek óta ez a legjelentősebb motoros szezonnyitó esemény hazánkban.

10 éves a Music Expo

2015. 09. 22.

Október első hétvégéjén újra zenészek és zenekedvelők foglalják el a SYMA csarnok területét. 2-án, pénteken három napra megnyitja kapuit a 10. születésnapját ünneplő Budapest Music Expo.

Budapest Music Expo idén is!

2015. 07. 29.

Október 2-3-4. Nekünk már van programunk. Nektek is?

A motorozás okozhat halláskárosodást?

2015. 03. 19.

Igen, a motorosoknál különösen nagy a maradandó halláskárosodás kialakulásának lehetősége. A legtöbb motoros tisztában is van a "csendes gyilkos" jelenségével, mely minden útjukat végigkíséri. Sajnos a legtöbben azonban úgy vélekednek, hogy a motorozás okozta halláskárosodás ellen épp elég védelmet nyújt a bukósisak. Van ebben ugyan némi igazság, de számos kutatás igazolta már, hogy a halláskárosodás így is gyakori a szélzajnak "köszönhetően".

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.490Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..