A MotoSafe még a halálcsillagot is megvédi


Egy tesztet szeretnék veletek megosztani. A motorozás is ügye sok veszéllyel jár, de sok passzív veszély is fenyeget minket. Szerencsére még idő‘ben észrevettem egyet, ez pedig a hallásom védelme. Próbálkoztam több féle füldugóval, de sajnos a legtöbb a hallásom annyira vissza fogta, hogy a közlekedési zajok és párom hangja sem jutott el hozzám.

Benzinkúton sem szerettem megállni, hiszen hiába kérdezett több kolléga is nem hallottam meg. Sok dugót kipróbáltam, gyurma is volt meg minden, de egyik sem volt számomra megfelelő‘. Sokszor a használati idő‘ rövidsége vetett véget használatának. Majd egy cikket olvastam ahol ecsetelték ugyan ezen problémákat többen is és említést tettek egy számomra új füldugóval kapcsolatban.

Szerencsémre sikerült szereznem egyet és azon nyomban útra is keltem, persze nem azért, mert megjött, hanem mert beterveztem egy nagyobb túrát és elő‘tte érkezett meg 2 nappal. Igazából sokat nem vártam tő‘le, de annyian dicsérték, hogy gondoltam nem lehet véletlen. Amúgy a neve Alpine-MotoSafe. Egy frankó kis füldugó tartó is jött hozzá és 2 féle szőąrő‘. Egy zöld és egy narancs, mondjuk olyan Mátrix feelingem lett tő‘le, hogy melyiket válasszam. Szerencsére itt késő‘bb is tudom változtatni a színeket. A zölddel kezdtem. Következő‘ benzinkútig használtam utána cseréltem. Bár nem éreztem az a zúgást, mint dugó nélkül, de nekem nem volt az igazi. Utána próbáltam ki a sárgát. Nekem ez jött be jobban. A kutakon kivételesen meghallottam mikor beszéltek hozzám és bár a kutas megkért, hogy ne tankoljak fejfedő‘ben, de meghallottam, nagy haladás.

Szerencsére a fülem nem zavarja a viselete és magasabb tempónál sem érzek semmi nyomasztó zúgást. Mikor a motorról leszállok akkor nem hallok darázs rajt a füleim mellett és a kikért innivaló sem táncol el a kezeim közül. Az ára kicsit borsos sajnos, de ha nézem, hogy nem kell újra és újra megvenni akkor bizony már barátibbnak tőąnik. Ami még mondjuk negatív volt, az hogy nem úgy hallottam a motorom hangját, mint máskülönben szoktam. De ez elenyésző‘, első‘ körben szokatlan volt, mert elő‘tte a gyurmával próbálkoztam és azért más a kettő‘. Remélem sokáig fog védeni még.

A mostani túrám elég nagyra sikeredett és végig viseltem. Sajnos a zöld kevés idő‘t töltött a fülemben, mert a sárga számomra ennyivel jobb. Utána mikor haza értem gondoltam átugrom egy régi kedves barátomhoz, gyorsan felkaptam a sisakot és indultam is. Hát úgy látszik már hozzá is szokhattam, mert igencsak idegesítő‘ zajok csapták meg fülem. Azt hittem valamilyen háború zajlik éppen a sisakom alatt, talán azt hitték a fejem a halálcsillag és majdnem sikerült is megsemmisíteniük. Bízom benne, hogy sokatok fog felfigyelni nem csak az én cikkemre - mert ahogy olvasgatom egyre többen emelik szavukat a hallás védelmében-, de más kollégátok intő‘ példáira is. Meg kell jegyezzem, hogy voltam hallás teszten és én már mondhatni, hogy bele esek ebbe az intő‘ példa tárba.

Vigyázzatok magatokra és széles, száraz utat barátaim.

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.