A hallásunk drága kincs...


Dj Fekete ZoltánKözel 10 éve, hogy az elektronikus zene rabja lettem, és ezt a zeneszeretetet minden hétvégén megosztom a clubok közönségével. Eleinte kisebb clubokban léptem fel, ahol kisebb hangtechnikán szólaltak meg az általam kedvelt darabok, de az utóbbi idő‘kben volt szerencsém komolyabb helyeken is pörgetnem, ahol már nagyobb hangrendszereken és monitorhangfalakon üvöltött a house muzsika. Ami nagyon jó, mivel pontosabb keveréseket és szebb hangzást biztosítanak, de a fülem azt mondta állj! A bulik után rendszeresek voltak a napokig tartó kellemetlen fülzúgások és ritkább esetben a fülfájás. Úgy gondoltam, hogy ez ellen sürgő‘sen tennem kell, mivel ez a késő‘bbiekben halláskárosodáshoz vezethet. Elkezdtem bújni az internetet és hosszas keresgélés után rátaláltam a Hangszita Kft. honlapjára, ahol felfedeztem egy kifejezetten zenészek és DJ-k számára kifejlesztett füldugót, a Music Safe Pro-t. Az ára kissé meglepett, mivel többszöröse volt az átlag szivacs füldugóknak, de így is olcsóbb mint egy hallókészülék. Úgy döntöttem, hogy az egészségem és a hallásom mindennél többet ér, ezért megrendeltem a terméket, és jól tettem...

Pár napon belül meg is kaptam a várva-várt dugókat és lázasan bontogatni is kezdtem a csomagot. Már első‘ benyomásom is az volt, hogy nem egy gagyi, hanem egy igazi professzionális termékkel van dolgom. A csomag következő‘ket tartalmazza: 1 pár füldugó, 3 pár különböző‘ hangszőąrő‘, 1 a fülbe helyezést segítő‘ eszköz, füldugó tartó, valamint plusz egy tartalék dugó.

Első‘ lépésként kiválasztottam a számomra megfelelő‘ hangszőąrő‘t, amit színkódokkal láttak el, valamint egy részletes táblázat segít kiválasztani a számunkra megfelelő‘t. Én a fehéret választottam, mivel nem csak a bulizás, hanem keverés közben is szeretném használni, és ez nagyobb frekvencia tartományba engedi át a hangokat. Eljött a hétvége és a lemezes táskába a fejhallgató mellé bekészítettem a dugókat is. Szándékosan korábban érkeztem, pont azért, hogy kipróbálhassam mit tudnak a füldugóim. A behelyezés nagyon egyszerőą és 1-2 perc múlva már szinte nem is voltak érezhető‘ek a dugók, mivel egy olyan speciális anyagból készültek, ami átveszi a testünk hő‘mérsékletét és ezáltal felveszi a fülünk formáját és tökéletesen, észrevétlenül illesztkednek. Jártam-keltem a club-ban és már szinte el is feledkeztem arról, hogy füldugót hordok, mivel a zenét tökéletesen hallottam és a beszédhangot is tisztán értetettem. Csak az érdeklő‘dő‘ DJ kollégák hívták fel a figyelmemet, akkor amikor kérdezték, hogy mi van a fülembe. (Azóta már ő‘k is használják a Music Safe Pro füldugókat) Bulizás közben jól vizsgázott a termék, de azután jött az igazi próba a dj pultban. Egyik dj kolléga (SanFranciscoBeat) javaslatára már jóval a fellépés elő‘tt betettem a dugókat és ezáltal hozzászokott a fülem a halkabb, de ugyanakkor teljes mértékben élvezhető‘ zenéhez (ezt a tanácsot mindenkinek ajánlom). A keverések közben sem tapasztaltam semmi zavaró tényező‘t, mindent tisztán hallottam, ső‘t a keverések az egész szett alatt pontosabbak voltak. Régebben amikor nem használtam a füldugót, egy idő‘ után (a buli végefelé) elfáradt a fülem és ez pontatlanabb keveréshez vezetett. De a legfontosabb tapasztalatom, hogy másnap nem zúgott a fülem, tehát bevált a termék!

Nemcsak lemezlovasoknak, de átlag bulizóknak is ajánlanám a terméket. Több ismerő‘söm panaszkodott arra, hogy másnap fülzúgással ébredt és miután kipróbálták a Music Safe Pro-t azóta ezek a panaszok megszőąntek és jobban élvezik a buli nyújtotta élményeket.

Összességében egy kiváló terméknek tartom a Music Safe Pro füldugót, mivel könnyen használható, kényelmes és tényleg csak a hallásra káros zajokat csillapítja. A hallás drága kincs, ezért használj Te is a bulikban füldugót!

DJ Fekete Zoltán

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.