A prevenció hallásunk szempontjából is elengedhetetlen


Kicsit szkeptikusan hallgattam egy ismerő‘söm történetét az Alpine füldugókról, aki több típust is használ. Amikor lehető‘ségem nyílt az Alpine füldugók tesztelésére a PartyPlug típust választottam, mivel ha ez beválik, akkor biztosan rendszeres használóvá válok.

Az Alpine PartyPlug füldugót egy praktikus kis tároló dobozban kaptam meg, mely tökéletes a szállításra, a nő‘i táskám elengedhetetlen tartozéka lett. A csomag tartalmaz egy applikátort is, amellyel könnyedén behelyezhető‘ a fülbe.

Sokszor használok füldugót a környezetem elnémítására, fő‘leg tanuláshoz vagy alváshoz. Az átlagos füldugók egyáltalán nem kényelmesek számomra, ellentétben az Alpine termékkel, amely tökéletesen illeszkedik a hallójáratomba, és nem érzek késztetést perceken belül, hogy például megmozgassam vagy szüneteltessem a használatát.

Szinte kivétel nélkül elő‘fordul velem, hogy fülzúgásra, fülcsengésre (tinnitus) panaszkodom egy-egy buli, koncert után. A legenyhébb esetben csak az eseményt követő‘en jelentkezik, majd másnapra elmúlik. Viszont nagyon kellemetlen, hogy megnehezíti az elalvást, pedig a bulis éjszakák után minden minő‘ségi alvással töltött perc nagyon fontos a másnapi fáradtság megelő‘zése érdekében. Ha az eseményt követő‘en napokig fennáll, akkor az különösebb magyarázat nélkül is érthető‘, hogy a mindennapokat, így a munkámat is zavarja, nem tudok maximálisan teljesíteni, koncentrálni.
Az Alpine PartyPlug füldugó felszámolta a tinnitust, a legenyhébb, legrövidebb ideig tartó forma sem jelentkezik.

Fiatal nő‘ként fontos a megjelenés számomra, ezért a termék használata kezdetén tartottam a megjegyzésektő‘l, azt gondoltam, hogy hallókészüléknek hihetik az emberek. Egyetlen negatív élményem sem volt, általában észre sem vették, majd már magamtól mutogattam, hogy mim is van, hiszen kevesen értették, hogy a hangos zene ellenére én miért is hallom kiválóan a beszélgetést. Mivel az Alpine PartyPlug füldugó azáltal, hogy megszőąri a káros zajokat, a beszéd relatíve felhangosodik, így a hangos szórakozóhelyen se kell a partneremnek kiabálnia, ha mondani akar valamit. Ezért is mutogattam és ajánlottam az ismerő‘seimnek, hiszen és sem akarok kiabálni (ebben az esetben is preventíven hat a füldugó a másnapi rekedtség megelő‘zésében(:)

Alap party kellék lett nálam a termék. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretné a hallását megő‘rizni, illetve érzékeny a zajártalmakra. Az jutott eszembe, hogy szórakozóhelyeken dolgozóknak biztos sokat segítene, ső‘t a szórakozóknak is. Csak gondoljunk bele, nem lenne szükséges ordítani a rendelésünket a baristának, és az is biztos, hogy a helyes rendelést kapnánk.:)

Köszönet a Hangszita Kft. csapatának a kiváló termékért!

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.990Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..