A prevenció hallásunk szempontjából is elengedhetetlen


Kicsit szkeptikusan hallgattam egy ismerő‘söm történetét az Alpine füldugókról, aki több típust is használ. Amikor lehető‘ségem nyílt az Alpine füldugók tesztelésére a PartyPlug típust választottam, mivel ha ez beválik, akkor biztosan rendszeres használóvá válok.

Az Alpine PartyPlug füldugót egy praktikus kis tároló dobozban kaptam meg, mely tökéletes a szállításra, a nő‘i táskám elengedhetetlen tartozéka lett. A csomag tartalmaz egy applikátort is, amellyel könnyedén behelyezhető‘ a fülbe.

Sokszor használok füldugót a környezetem elnémítására, fő‘leg tanuláshoz vagy alváshoz. Az átlagos füldugók egyáltalán nem kényelmesek számomra, ellentétben az Alpine termékkel, amely tökéletesen illeszkedik a hallójáratomba, és nem érzek késztetést perceken belül, hogy például megmozgassam vagy szüneteltessem a használatát.

Szinte kivétel nélkül elő‘fordul velem, hogy fülzúgásra, fülcsengésre (tinnitus) panaszkodom egy-egy buli, koncert után. A legenyhébb esetben csak az eseményt követő‘en jelentkezik, majd másnapra elmúlik. Viszont nagyon kellemetlen, hogy megnehezíti az elalvást, pedig a bulis éjszakák után minden minő‘ségi alvással töltött perc nagyon fontos a másnapi fáradtság megelő‘zése érdekében. Ha az eseményt követő‘en napokig fennáll, akkor az különösebb magyarázat nélkül is érthető‘, hogy a mindennapokat, így a munkámat is zavarja, nem tudok maximálisan teljesíteni, koncentrálni.
Az Alpine PartyPlug füldugó felszámolta a tinnitust, a legenyhébb, legrövidebb ideig tartó forma sem jelentkezik.

Fiatal nő‘ként fontos a megjelenés számomra, ezért a termék használata kezdetén tartottam a megjegyzésektő‘l, azt gondoltam, hogy hallókészüléknek hihetik az emberek. Egyetlen negatív élményem sem volt, általában észre sem vették, majd már magamtól mutogattam, hogy mim is van, hiszen kevesen értették, hogy a hangos zene ellenére én miért is hallom kiválóan a beszélgetést. Mivel az Alpine PartyPlug füldugó azáltal, hogy megszőąri a káros zajokat, a beszéd relatíve felhangosodik, így a hangos szórakozóhelyen se kell a partneremnek kiabálnia, ha mondani akar valamit. Ezért is mutogattam és ajánlottam az ismerő‘seimnek, hiszen és sem akarok kiabálni (ebben az esetben is preventíven hat a füldugó a másnapi rekedtség megelő‘zésében(:)

Alap party kellék lett nálam a termék. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretné a hallását megő‘rizni, illetve érzékeny a zajártalmakra. Az jutott eszembe, hogy szórakozóhelyeken dolgozóknak biztos sokat segítene, ső‘t a szórakozóknak is. Csak gondoljunk bele, nem lenne szükséges ordítani a rendelésünket a baristának, és az is biztos, hogy a helyes rendelést kapnánk.:)

Köszönet a Hangszita Kft. csapatának a kiváló termékért!

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.