Alpine MotoSafe – Szűrős füldugó motorosoknak


Gyermekkoromban nagyon sokat hallgattam walkmanen rádiót, zenét. Jó pár év elteltével már tudom, hogy sokkal halkabban kellett volna…
Motorozás közben többször megfigyeltem, hogy úgy 30-40 perc folyamatos 70-90 km/órás haladás után elkezd egyre jobban zúgni a fülem, a fejem néha megfájdul és kezdem elveszíteni a koncentrációmat. Ilyenkor mindig meg kellett állni egy kis idő‘re. Ekkor gondolkoztam el egy füldugó beszerzésén. Kezdetben szivacsos, egyszerőą füldugóval próbálkoztam több-kevesebb sikerrel.

Az egy dolog, hogy nem volt már probléma a szélzajjal, de nem hallottam a környezetem és a fülem sem szellő‘zött. Szóval pár alkalom után számőąztem a szivacsos füldugót motoros életembő‘l. Alváshoz “sajnos” használnom kell a panelház élménye okán, de ez más történet…

Pár hónappal ezelő‘tt olvastam pár cikket, a szélzaj ártalmairól és újra terítékre került a téma, mert nem szeretném ha majd idő‘vel a barátaim kiabálnának velem, hogy bármit is megértsek! Hufi kollégámnak egyszer már volt alkalma kipróbálni az Alpine MotoSafe füldugó és nagyon dicsérte. Utána olvastam és többen pozitív véleménnyel voltak róla. Elhatároztam magam és “beruháztam” egybe!

Rendeléstő‘l számítva pár napon belül megjött a termék. A dobozában nincs semmi felesleges, csak amire szükség van. Egy tok, a két darab füldugó, a sárga (jobban csillapító) szőąrő‘, a tokban pedig egy segédeszköz a dugó fülbe helyezéséhez, amit nem használok, mert kicsi a fülem.

Mivel a munkahelyemre kértem így egybő‘l nem volt alkalmam kipróbálni, ső‘t a motoros tesztre is majdnem egy hetet kellett várnom egyéb elfoglaltságok miatt. A lényeg, hogy hazafelé a kocsival lehúzott ablakokkal közlekedtem, pár perc elteltével betettem a füldugókat és meglepő‘dtem. Nagyon kellemesen meglepett a cuccos, mert a szélzaj eltőąnt és hirtelen megértettem miért is olyan népszerőą sok motoros társadalom egy (sajnos kis) részének.

Egy hét elteltével eljött a motoros teszt ideje. A bukósisak alatt én mindig viselek egy fekete maszkot, mert csak egyszerőąbb azt mosni a bukó belseje helyett és a nyakam is védve van a bogaraktól, széltő‘l. Nem lóg ki nagyon a fülembő‘l és alig észrevehető‘, ezáltal nem befolyásolja a bukósisak fel-, levételét. Az egybő‘l feltőąnt, hogy bukósisakban másképpen csillapítja a zajokat, mint kocsiban. Mivel nagyobb csend honolt körülöttem és a szél sem zúgott, ezért folyamatosan gyorsabban mentem a megszokott tempómnál bő‘ 10-15 km/órával. A forgalom zaját és motorom hangját sokkal jobban hallom és még a szirénázást is nagyobb távolságból észlelem, jobban tudok reagálni rá. Párommal füldugó nélkül már 40-50 km-órás tempótól nem tudtam beszélgetni, mert nem hallottam/értettem, hogy mit mond. A fenti füldugóval viszont még 75-80 km/óránál is szoktam érteni, hogy mit mond.

Az azért hozzá tartozik a dologhoz, hogy néha úgy teszek, mintha nem hallanám/érteném… Fő‘leg, ha egy kicsit elgurul a gyógyszerem és mélyebbeket döntögetek, mint szoktam! (remélem nem fogja elolvasni eme sorokat)

Nekem személy szerint az alap, zöld szőąrő‘ vált be. A sárgához 20 km erejéig volt szerencsém. Sajnos a motorom idomainak alapjárat közelében elég nagy rezgése van, még füldugó nélkül is zavaró. Viszont a sárgával ez a zaj többszörösére erő‘södik és olyan érzésem volt, mintha légkalapáccsal törnék a betont a fejem mellett. Maszk nélkül egy fokkal jobb volt, de nem erő‘ltettem. Hangsúlyozom, hogy ez a motorom hibája, nem a füldugóé, mert az autós teszteknél nem jelentkezett ez a dübörgés!!!

A tokja nagyon praktikus, csak egyetlen problémám van vele: Lehetne kisebb!
A képen is láthatjátok, hogy maga a füldugó nem nagy, de a tokja hatalmas. Rátettem a motorom kulcscsomójára, de így már nem tudom egyszerőąen zsebre vágni. Pedig a helye ott lenne, hogy mindig kéznél legyen és ne feledkezzen meg az ember róla… Szóval részemrő‘l ez az egyetlen hátránya!

Nagyon jó termék és csak ajánlani tudom minden motoros társamnak. 8.xxx Ft nem a világ vége és cserébe lehet, hogy nem kell öregkorában senkivel sem üvöltenie. Meg persze az utassal is lehet nagyobb tempónál kommunikálni, ha még nincs sisakbeszélő‘ készletünk. Engem nagyon meggyő‘zött!

Termék tesztek

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Tarcsai Ádám endorzer

2016. 04. 08.

Endorzerünk, Tarcsai Ádám nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

0Ft

..