Alpine Music Safe Pro a munkatárs!


Koncz GáborAlpine Music Safe Pro! Ami magában hordozza a megfelelő‘ védelmet nagy hangnyomás esetén is, és értékelhető‘ zenei élményt nyújt a szórakozáshoz, munkához.

Az idei hangfoglalás alatt az Ír kocsmazenétő‘l a Rock keményebb stílusáig széles lehető‘ségeket hozott a mőąsor. A legdurvább eset kapcsán szembe kellett néznem két 150W-s csöves gitárerő‘sítő‘vel csutkán kitolva, ezek mellett egy hasonló „opciókkal” rendelkező‘ basszuserő‘sítő‘vel, amikhez egyesével tartoztak a természetesen velejáró ember (mondom EMBER!!!, nem „távol-keleti méret”) magasságú hangfalak. Mindezt tették velem egy 10m x 25m x 2,3m méretőą szobában. Elő‘ is kaptam a füldugó szettet, nem gondolván kevesebbre, a legnagyobb csillapítású szőąrő‘ket nyomtam a helyükre. A testmelegre lágyuló anyag átmelegedett és zárt, innen már tudtam nyugodtan foglalkozni a szükséges arányokkal. A zenei arányok értékelhető‘ek maradtak a szett használatával, nem összehasonlíthatóan a kevésbé „tudományos” szivacs jellegőą alkalmatosságokkal. Utóbbiak használata a védelmet megoldja ugyan, de gyakorlatilag süketté is teszik az embert. A MSpro segítségével viszont nem csak az arányok maradnak az elvárt helyükön, de az alapvető‘ hangszínbeli tulajdonságok is átjönnek. Sok esetben a közönséget egyáltalán nem zavarja a komoly hangerő‘, viszont az odaszögezett szakemberek nem mehetnek ki, ha picit befáradtak. A koncert alatt folyamatos volt a kérdező‘sködés, de a nagy hangerő‘ miatt általában mindenki ordibálva oldja ezt meg. Elő‘ző‘ esetekben leginkább elzargattam a kérdező‘sködő‘t, mivel nem sok kedvem volt többszöri magyarázkodásra, vagy mert a kérdés is el eltőąnt a hang-kavalkádban. A mostani eset érdekesen alakult, mert a kérdező‘ket tisztán értettem, ő‘k sajnos nem viseltek Alpine füldugót, úgyhogy nem teljesen értették válaszomat, de két- három próbálkozás után össze tudták rakni a mondandómat. Tehát ha koncertre mész, ha ott dolgozol, mindenképp vidd magaddal, a kulcscsomóra akasztható Alpine Music Safe Pro készletet, mert jól fog jönni.

A sokáig egy helyben tartózkodás még viszonylag kis hangerő‘ mellet is károsan hat a hallásunkra. Fülünk megszokja, alkalmazkodik az akusztikához és egy idő‘ elteltével törvényszerőąen el kell hagyni egy kis idő‘re a helyet, hogy a hallás tisztuljon, elmozduljon a küszöbrő‘l. A leggyengébb szett használatával egy konferencia hangosítása közben tudtam pihentetni a fülem, amikor a viszonylag monoton hangzás már nagyon fárasztott. Mind eközben a munkám akadály nélkül tudtam végezni. Ső‘t, a terem saját zengésének zavaró visszhangjai is szépen lecsendesültek. Az elő‘ző‘ekben leírtak szerint a beszéd érthető‘ség nem vált egyáltalán nehézkessé, tehát nem kellett ki-be tenni a szettet, ha valaki közölni akart valamit, szóban. Ezt egy hagyományos szivacsdugóval nem lehet megoldani.

Munkám kapcsán ALU TRUSS építése sem elkerülhető‘, ez mindig problémát jelentett a hallás kapcsán, mert az truss folyamatos kalapálása és a csörömpölés egyszerőąen szétverte nem csak az én, de természetesen minden ott dolgozó fülét. Ebben a helyzetben is enyhítette a zajt az Alpine szett.

Tisztán érthető‘ okokból a szórakoztató ipar sok szegmensében dolgozóknak felszabadító élményben lehet részük, ha használni kezdik ezeket a termékeket. Az érthető‘ség, a zajvédelem, nem csupán azoknak fontos, akik munkájuk miatt nem kerülhetik el ezt a fajta hatást, tehát hang és fény technikusok, DJ-k, zenészek (kiemelném a dobosokat, nekik kötelező‘vé válhat ez a termék), egyéb színpadtechnikával foglalkozó szakemberek. Mindenkinek, aki viszonylag sokat idő‘zik hangos klubokban, vagy akár zajos plázában, terminálokon, hasznos és nagy segítséget adhat az Alpine termékcsalád.

Koncz Gábor

Termék tesztek

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..