Alpine Music Safe Pro a munkatárs!


Koncz GáborAlpine Music Safe Pro! Ami magában hordozza a megfelelő‘ védelmet nagy hangnyomás esetén is, és értékelhető‘ zenei élményt nyújt a szórakozáshoz, munkához.

Az idei hangfoglalás alatt az Ír kocsmazenétő‘l a Rock keményebb stílusáig széles lehető‘ségeket hozott a mőąsor. A legdurvább eset kapcsán szembe kellett néznem két 150W-s csöves gitárerő‘sítő‘vel csutkán kitolva, ezek mellett egy hasonló „opciókkal” rendelkező‘ basszuserő‘sítő‘vel, amikhez egyesével tartoztak a természetesen velejáró ember (mondom EMBER!!!, nem „távol-keleti méret”) magasságú hangfalak. Mindezt tették velem egy 10m x 25m x 2,3m méretőą szobában. Elő‘ is kaptam a füldugó szettet, nem gondolván kevesebbre, a legnagyobb csillapítású szőąrő‘ket nyomtam a helyükre. A testmelegre lágyuló anyag átmelegedett és zárt, innen már tudtam nyugodtan foglalkozni a szükséges arányokkal. A zenei arányok értékelhető‘ek maradtak a szett használatával, nem összehasonlíthatóan a kevésbé „tudományos” szivacs jellegőą alkalmatosságokkal. Utóbbiak használata a védelmet megoldja ugyan, de gyakorlatilag süketté is teszik az embert. A MSpro segítségével viszont nem csak az arányok maradnak az elvárt helyükön, de az alapvető‘ hangszínbeli tulajdonságok is átjönnek. Sok esetben a közönséget egyáltalán nem zavarja a komoly hangerő‘, viszont az odaszögezett szakemberek nem mehetnek ki, ha picit befáradtak. A koncert alatt folyamatos volt a kérdező‘sködés, de a nagy hangerő‘ miatt általában mindenki ordibálva oldja ezt meg. Elő‘ző‘ esetekben leginkább elzargattam a kérdező‘sködő‘t, mivel nem sok kedvem volt többszöri magyarázkodásra, vagy mert a kérdés is el eltőąnt a hang-kavalkádban. A mostani eset érdekesen alakult, mert a kérdező‘ket tisztán értettem, ő‘k sajnos nem viseltek Alpine füldugót, úgyhogy nem teljesen értették válaszomat, de két- három próbálkozás után össze tudták rakni a mondandómat. Tehát ha koncertre mész, ha ott dolgozol, mindenképp vidd magaddal, a kulcscsomóra akasztható Alpine Music Safe Pro készletet, mert jól fog jönni.

A sokáig egy helyben tartózkodás még viszonylag kis hangerő‘ mellet is károsan hat a hallásunkra. Fülünk megszokja, alkalmazkodik az akusztikához és egy idő‘ elteltével törvényszerőąen el kell hagyni egy kis idő‘re a helyet, hogy a hallás tisztuljon, elmozduljon a küszöbrő‘l. A leggyengébb szett használatával egy konferencia hangosítása közben tudtam pihentetni a fülem, amikor a viszonylag monoton hangzás már nagyon fárasztott. Mind eközben a munkám akadály nélkül tudtam végezni. Ső‘t, a terem saját zengésének zavaró visszhangjai is szépen lecsendesültek. Az elő‘ző‘ekben leírtak szerint a beszéd érthető‘ség nem vált egyáltalán nehézkessé, tehát nem kellett ki-be tenni a szettet, ha valaki közölni akart valamit, szóban. Ezt egy hagyományos szivacsdugóval nem lehet megoldani.

Munkám kapcsán ALU TRUSS építése sem elkerülhető‘, ez mindig problémát jelentett a hallás kapcsán, mert az truss folyamatos kalapálása és a csörömpölés egyszerőąen szétverte nem csak az én, de természetesen minden ott dolgozó fülét. Ebben a helyzetben is enyhítette a zajt az Alpine szett.

Tisztán érthető‘ okokból a szórakoztató ipar sok szegmensében dolgozóknak felszabadító élményben lehet részük, ha használni kezdik ezeket a termékeket. Az érthető‘ség, a zajvédelem, nem csupán azoknak fontos, akik munkájuk miatt nem kerülhetik el ezt a fajta hatást, tehát hang és fény technikusok, DJ-k, zenészek (kiemelném a dobosokat, nekik kötelező‘vé válhat ez a termék), egyéb színpadtechnikával foglalkozó szakemberek. Mindenkinek, aki viszonylag sokat idő‘zik hangos klubokban, vagy akár zajos plázában, terminálokon, hasznos és nagy segítséget adhat az Alpine termékcsalád.

Koncz Gábor

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.