Alpine Music Safe Pro a munkatárs!


Koncz GáborAlpine Music Safe Pro! Ami magában hordozza a megfelelő‘ védelmet nagy hangnyomás esetén is, és értékelhető‘ zenei élményt nyújt a szórakozáshoz, munkához.

Az idei hangfoglalás alatt az Ír kocsmazenétő‘l a Rock keményebb stílusáig széles lehető‘ségeket hozott a mőąsor. A legdurvább eset kapcsán szembe kellett néznem két 150W-s csöves gitárerő‘sítő‘vel csutkán kitolva, ezek mellett egy hasonló „opciókkal” rendelkező‘ basszuserő‘sítő‘vel, amikhez egyesével tartoztak a természetesen velejáró ember (mondom EMBER!!!, nem „távol-keleti méret”) magasságú hangfalak. Mindezt tették velem egy 10m x 25m x 2,3m méretőą szobában. Elő‘ is kaptam a füldugó szettet, nem gondolván kevesebbre, a legnagyobb csillapítású szőąrő‘ket nyomtam a helyükre. A testmelegre lágyuló anyag átmelegedett és zárt, innen már tudtam nyugodtan foglalkozni a szükséges arányokkal. A zenei arányok értékelhető‘ek maradtak a szett használatával, nem összehasonlíthatóan a kevésbé „tudományos” szivacs jellegőą alkalmatosságokkal. Utóbbiak használata a védelmet megoldja ugyan, de gyakorlatilag süketté is teszik az embert. A MSpro segítségével viszont nem csak az arányok maradnak az elvárt helyükön, de az alapvető‘ hangszínbeli tulajdonságok is átjönnek. Sok esetben a közönséget egyáltalán nem zavarja a komoly hangerő‘, viszont az odaszögezett szakemberek nem mehetnek ki, ha picit befáradtak. A koncert alatt folyamatos volt a kérdező‘sködés, de a nagy hangerő‘ miatt általában mindenki ordibálva oldja ezt meg. Elő‘ző‘ esetekben leginkább elzargattam a kérdező‘sködő‘t, mivel nem sok kedvem volt többszöri magyarázkodásra, vagy mert a kérdés is el eltőąnt a hang-kavalkádban. A mostani eset érdekesen alakult, mert a kérdező‘ket tisztán értettem, ő‘k sajnos nem viseltek Alpine füldugót, úgyhogy nem teljesen értették válaszomat, de két- három próbálkozás után össze tudták rakni a mondandómat. Tehát ha koncertre mész, ha ott dolgozol, mindenképp vidd magaddal, a kulcscsomóra akasztható Alpine Music Safe Pro készletet, mert jól fog jönni.

A sokáig egy helyben tartózkodás még viszonylag kis hangerő‘ mellet is károsan hat a hallásunkra. Fülünk megszokja, alkalmazkodik az akusztikához és egy idő‘ elteltével törvényszerőąen el kell hagyni egy kis idő‘re a helyet, hogy a hallás tisztuljon, elmozduljon a küszöbrő‘l. A leggyengébb szett használatával egy konferencia hangosítása közben tudtam pihentetni a fülem, amikor a viszonylag monoton hangzás már nagyon fárasztott. Mind eközben a munkám akadály nélkül tudtam végezni. Ső‘t, a terem saját zengésének zavaró visszhangjai is szépen lecsendesültek. Az elő‘ző‘ekben leírtak szerint a beszéd érthető‘ség nem vált egyáltalán nehézkessé, tehát nem kellett ki-be tenni a szettet, ha valaki közölni akart valamit, szóban. Ezt egy hagyományos szivacsdugóval nem lehet megoldani.

Munkám kapcsán ALU TRUSS építése sem elkerülhető‘, ez mindig problémát jelentett a hallás kapcsán, mert az truss folyamatos kalapálása és a csörömpölés egyszerőąen szétverte nem csak az én, de természetesen minden ott dolgozó fülét. Ebben a helyzetben is enyhítette a zajt az Alpine szett.

Tisztán érthető‘ okokból a szórakoztató ipar sok szegmensében dolgozóknak felszabadító élményben lehet részük, ha használni kezdik ezeket a termékeket. Az érthető‘ség, a zajvédelem, nem csupán azoknak fontos, akik munkájuk miatt nem kerülhetik el ezt a fajta hatást, tehát hang és fény technikusok, DJ-k, zenészek (kiemelném a dobosokat, nekik kötelező‘vé válhat ez a termék), egyéb színpadtechnikával foglalkozó szakemberek. Mindenkinek, aki viszonylag sokat idő‘zik hangos klubokban, vagy akár zajos plázában, terminálokon, hasznos és nagy segítséget adhat az Alpine termékcsalád.

Koncz Gábor

Termék tesztek

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..