Fülembe forró ólmot öntsetek!


Nem vagyok fizetett reklám ember, csupán szeretem a jó dolgokat, melyek még élvezetesebbé teszik a kedvenc hobbimat, a motorozást.
Nyolc éve ülök a motorom nyergében, amikor csak tehetem. Az elmúlt 150.000 km alatt kipróbáltam pár dolgot, köztük a szélzaj kiküszöbölésére is latba vetettem szinte mindent.
Eddig mérsékelt volt a siker és az elégedettség, egészen mostanáig.

Tavasszal kaptam egy tesztpéldányt a www.fuldugo.hu -tól. Kétkedve fogadtam, bár a visszajelzések ígéretesek voltak, viszont én szeretem magam átélni a tesztet, hiszen nem vagyunk egyformák.
A sisakom Schuberth C3, így alapban is elő‘nnyel indulok a többiekkel szemben, de nekem ez nem volt elég. Esténként lágyan sípolt a fülem, egy tempósabb autópályázás után pedig kifejezetten zakatolt.

Az eddigi próbálkozások:

Sima szivacsos füldugó, mely olyan süketszobát alakított ki, hogy az már veszélyeztette a biztonságot, valamint fél órányi viseléstő‘l bedurrant a fülem és elviselhetetlen fájdalmat éreztem.

Viasz füldugó, hasonlóan a szivacsoshoz tök süket, nyomja a fülemet már negyed óra után, ráadásul a meleget sem bírja.
Zenehallgatás volt a következő‘, ami talán a legjobb megoldás, hiszen a monoton zajt megtöri és szegény fülem nem egy frekvencián rezonál egész nap. A nap végére a sípolás, zakatolás minimálisra csökkent.

Aztán a motorshow-n tettem egy pár perces próbát. Első‘re az tetszett, hogy nem nyomta a fülem. Hallottam a környezetemet beszélni, a zenét a távoli standokról. Igazából akkor jött a meglepetés amikor kivettem és meghallottam, milyen iszonyatos zaj van körülöttem.
Innen már csak egy lépés volt a folytatáshoz.

Mivel nyáron komoly expedícióra indultam, így kézenfekvő‘ volt, hogy ott fogom az átfogó képet megkapni a MotoSafe füldugóról.
Számomra elő‘nyös volt, hogy a zenehallgatás élvezetébő‘l semmit nem vont le, csupán 5-10% hangerő‘növelést kellett tenni hozzá. Kényelmesen és biztonságosan lehet autópályán is közlekedni, magasabb tempónál is. Megálláskor nem kellett azonnal kikapkodni, hogy halljam a társaim beszédét. Egy tankolásnyi idő‘t tudom viselni, ami három óra is lehet, igaz ekkor már érzem, hogy többen vannak a fülemben, mint kellene, de fél óra „pihenés” után újabb három óra következhet. Praktikus tartót kaptam hozzá, melyet akár a nyakamban is hordhatnék, de nem teszem. Én a szőąrő‘ket nem cserélgetem, de akinek ez fontos, még ott is variálhat a halkítás fokozataival.
Az egyetlen furcsaság, hogy ha a zöld szőąrő‘t teszed be, a sisakot levéve úgy nézel ki, mint Shrek.

A cím, miszerint „Fülembe forró ólmot öntsetek” azért jutott eszembe, mert csak most szántam el magam a legtökéletesebb megoldásra, így megérdemelném a fenti mőąveletet a késlekedésért.

Mondhatja bárki, hogy sokba kerül, de egy közepes vacsora ára étteremben, egy strandbelépő‘, vagy egy színházjegy. A füldugó ráadásul hasznos kelléke a motorozásnak.

Szerintem használjátok! Szerintem :)

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.