Fülembe forró ólmot öntsetek!


Nem vagyok fizetett reklám ember, csupán szeretem a jó dolgokat, melyek még élvezetesebbé teszik a kedvenc hobbimat, a motorozást.
Nyolc éve ülök a motorom nyergében, amikor csak tehetem. Az elmúlt 150.000 km alatt kipróbáltam pár dolgot, köztük a szélzaj kiküszöbölésére is latba vetettem szinte mindent.
Eddig mérsékelt volt a siker és az elégedettség, egészen mostanáig.

Tavasszal kaptam egy tesztpéldányt a www.fuldugo.hu -tól. Kétkedve fogadtam, bár a visszajelzések ígéretesek voltak, viszont én szeretem magam átélni a tesztet, hiszen nem vagyunk egyformák.
A sisakom Schuberth C3, így alapban is elő‘nnyel indulok a többiekkel szemben, de nekem ez nem volt elég. Esténként lágyan sípolt a fülem, egy tempósabb autópályázás után pedig kifejezetten zakatolt.

Az eddigi próbálkozások:

Sima szivacsos füldugó, mely olyan süketszobát alakított ki, hogy az már veszélyeztette a biztonságot, valamint fél órányi viseléstő‘l bedurrant a fülem és elviselhetetlen fájdalmat éreztem.

Viasz füldugó, hasonlóan a szivacsoshoz tök süket, nyomja a fülemet már negyed óra után, ráadásul a meleget sem bírja.
Zenehallgatás volt a következő‘, ami talán a legjobb megoldás, hiszen a monoton zajt megtöri és szegény fülem nem egy frekvencián rezonál egész nap. A nap végére a sípolás, zakatolás minimálisra csökkent.

Aztán a motorshow-n tettem egy pár perces próbát. Első‘re az tetszett, hogy nem nyomta a fülem. Hallottam a környezetemet beszélni, a zenét a távoli standokról. Igazából akkor jött a meglepetés amikor kivettem és meghallottam, milyen iszonyatos zaj van körülöttem.
Innen már csak egy lépés volt a folytatáshoz.

Mivel nyáron komoly expedícióra indultam, így kézenfekvő‘ volt, hogy ott fogom az átfogó képet megkapni a MotoSafe füldugóról.
Számomra elő‘nyös volt, hogy a zenehallgatás élvezetébő‘l semmit nem vont le, csupán 5-10% hangerő‘növelést kellett tenni hozzá. Kényelmesen és biztonságosan lehet autópályán is közlekedni, magasabb tempónál is. Megálláskor nem kellett azonnal kikapkodni, hogy halljam a társaim beszédét. Egy tankolásnyi idő‘t tudom viselni, ami három óra is lehet, igaz ekkor már érzem, hogy többen vannak a fülemben, mint kellene, de fél óra „pihenés” után újabb három óra következhet. Praktikus tartót kaptam hozzá, melyet akár a nyakamban is hordhatnék, de nem teszem. Én a szőąrő‘ket nem cserélgetem, de akinek ez fontos, még ott is variálhat a halkítás fokozataival.
Az egyetlen furcsaság, hogy ha a zöld szőąrő‘t teszed be, a sisakot levéve úgy nézel ki, mint Shrek.

A cím, miszerint „Fülembe forró ólmot öntsetek” azért jutott eszembe, mert csak most szántam el magam a legtökéletesebb megoldásra, így megérdemelném a fenti mőąveletet a késlekedésért.

Mondhatja bárki, hogy sokba kerül, de egy közepes vacsora ára étteremben, egy strandbelépő‘, vagy egy színházjegy. A füldugó ráadásul hasznos kelléke a motorozásnak.

Szerintem használjátok! Szerintem :)

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

0Ft

..