Kis próbatermünk végre felnőtt


Kb.egy hete kaptam meg az Alpine Musicsafe Pro típusú szőąrő‘s füldugó készletemet a Hangszita Kft-tő‘l. Eddig csak a csomagban ismerkedtem a termékkel, illetve a hozzá kapott leírást olvasgattam, és már nagyon vártam az első‘ zenekari próbát. Nos most már azon is túlestem.

Az első‘ benyomásom a meglepetés volt. Nem vagyok már fiatal és bizony elég rigolyás is vagyok. Például kimondottan nem szeretem ha különböző‘ dolgokat kell elhelyeznem valamelyik tesrészemben, azonban most ezeknek a fülldugóknak a behelyezése és utána a komfortérzet abszolult tökéletes volt, köszönhető‘en a hő‘re lágyuló anyagnak. Ez meglepett. Mintha semmi nem lenne a fülemben.

A második tapasztalat már annyira nem lepett meg - hisz számítottam rá - de mindenféleképpen rendkivőąl meggyő‘ző‘ volt a zaj- illetve a mi esetünkben- a decibelekkel szemben tanúsított ellenállás volt. Ami az utóbbi idő‘kben a füldügó nélkül kimondott szenvedés volt, most jól hallható de normálisan megszólaló hang lett. Mivel a próbatermünk sajnos igen kicsi, állandó problémát jelentett a fülembe harsogó hangfal, meg kedvencem a kinai cintányér, ami közvetlenül mellettem szólt. Mostantól ez a probléma a múlté.

Még egy igen érdekes dolgot tapasztaltam bár ezt már eddig is észrevettük zenésztársaimmal, amikor oly módon védekeztünk a zajártalommal szemben,hogy egy egyszerőą fejhallgatót tettünk fel. A füldugó használatával eltünnek egyrész az esetleg kellemtlen harsogó hangok, másrészt- és emiatt majdhogynem kötelező‘vé tenném használatát -sokkal több részlet jelenik meg a zenében. Nagyjából úgy tudnám leírni a különbséget mint amikor egy rosszul hangosított koncertet hasonlítunk össze egy stúdiófelvétel meghallgatásásval. Részleteiben hallani a zenét. Eltünik a kása. Jó megvan a veszélye is a dolognak mert rögtön hallani a hibákat. De ez természetesen egy zenekarnál ahol a legjobb produkciót szeretnék létrehozni ez csakis rendkívőąl hasznos lehet. Mindent összgezve zenésztársaimat rögtön majdhogynem köteleztem, hogy szerezzenek be maguknak is ilyen eszközt,hisz a próbafolyamat sokkal hasznosabb használatával.

A próba végén hazafelé már csak az a szintén várt,de nagyon jóleső‘ tapasztalat maradt, hogy egyrészt nem zúg a fülem, valószínüleg nem fog fájni a fejem és a kocsiban a rádió hangerejét nem kell 2-3 állással feljebb tekernem mint idefele ahhoz, hogy halljam.

Azt hiszem- és ezt tényleg így gondolom- valóban szükség van erre a hallást védő‘ eszközre ha valaki rendszeresen zenekari próbára jár vagy más módon teszi ki magát a hangerő‘ okozta megpróbáltatásnak.

Én személy szerint biztos használni fogom ső‘t zenésztársaimat is rábeszélem erre. Már várom az első‘ koncertet ahol szintén próbára tehetem a füldugót. Biztos vagyok benne, hogy ott is tökéletesen meg fog felelni az elvárásaimnak.

Sziládi István (Puhitó zenekar)

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..