Kis próbatermünk végre felnőtt


Kb.egy hete kaptam meg az Alpine Musicsafe Pro típusú szőąrő‘s füldugó készletemet a Hangszita Kft-tő‘l. Eddig csak a csomagban ismerkedtem a termékkel, illetve a hozzá kapott leírást olvasgattam, és már nagyon vártam az első‘ zenekari próbát. Nos most már azon is túlestem.

Az első‘ benyomásom a meglepetés volt. Nem vagyok már fiatal és bizony elég rigolyás is vagyok. Például kimondottan nem szeretem ha különböző‘ dolgokat kell elhelyeznem valamelyik tesrészemben, azonban most ezeknek a fülldugóknak a behelyezése és utána a komfortérzet abszolult tökéletes volt, köszönhető‘en a hő‘re lágyuló anyagnak. Ez meglepett. Mintha semmi nem lenne a fülemben.

A második tapasztalat már annyira nem lepett meg - hisz számítottam rá - de mindenféleképpen rendkivőąl meggyő‘ző‘ volt a zaj- illetve a mi esetünkben- a decibelekkel szemben tanúsított ellenállás volt. Ami az utóbbi idő‘kben a füldügó nélkül kimondott szenvedés volt, most jól hallható de normálisan megszólaló hang lett. Mivel a próbatermünk sajnos igen kicsi, állandó problémát jelentett a fülembe harsogó hangfal, meg kedvencem a kinai cintányér, ami közvetlenül mellettem szólt. Mostantól ez a probléma a múlté.

Még egy igen érdekes dolgot tapasztaltam bár ezt már eddig is észrevettük zenésztársaimmal, amikor oly módon védekeztünk a zajártalommal szemben,hogy egy egyszerőą fejhallgatót tettünk fel. A füldugó használatával eltünnek egyrész az esetleg kellemtlen harsogó hangok, másrészt- és emiatt majdhogynem kötelező‘vé tenném használatát -sokkal több részlet jelenik meg a zenében. Nagyjából úgy tudnám leírni a különbséget mint amikor egy rosszul hangosított koncertet hasonlítunk össze egy stúdiófelvétel meghallgatásásval. Részleteiben hallani a zenét. Eltünik a kása. Jó megvan a veszélye is a dolognak mert rögtön hallani a hibákat. De ez természetesen egy zenekarnál ahol a legjobb produkciót szeretnék létrehozni ez csakis rendkívőąl hasznos lehet. Mindent összgezve zenésztársaimat rögtön majdhogynem köteleztem, hogy szerezzenek be maguknak is ilyen eszközt,hisz a próbafolyamat sokkal hasznosabb használatával.

A próba végén hazafelé már csak az a szintén várt,de nagyon jóleső‘ tapasztalat maradt, hogy egyrészt nem zúg a fülem, valószínüleg nem fog fájni a fejem és a kocsiban a rádió hangerejét nem kell 2-3 állással feljebb tekernem mint idefele ahhoz, hogy halljam.

Azt hiszem- és ezt tényleg így gondolom- valóban szükség van erre a hallást védő‘ eszközre ha valaki rendszeresen zenekari próbára jár vagy más módon teszi ki magát a hangerő‘ okozta megpróbáltatásnak.

Én személy szerint biztos használni fogom ső‘t zenésztársaimat is rábeszélem erre. Már várom az első‘ koncertet ahol szintén próbára tehetem a füldugót. Biztos vagyok benne, hogy ott is tökéletesen meg fog felelni az elvárásaimnak.

Sziládi István (Puhitó zenekar)

Termék tesztek

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Arizóna endorzer

2016. 05. 11.

Endorzerünk, Maja, az Arizóna zenekar énekesnője nyilatkozott, hogyan ismerkedtek meg az Alpine termékekkel és miért tartják fontosnak a hallás védelmét.

New Friend Request endorzer

2016. 04. 13.

Endorzerünk, Tímár Péter nyilatkozott, hogyan ismerkedett meg az Alpine termékekkel és miért tartja fontosnak a hallás védelmét.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..