Kis próbatermünk végre felnőtt


Kb.egy hete kaptam meg az Alpine Musicsafe Pro típusú szőąrő‘s füldugó készletemet a Hangszita Kft-tő‘l. Eddig csak a csomagban ismerkedtem a termékkel, illetve a hozzá kapott leírást olvasgattam, és már nagyon vártam az első‘ zenekari próbát. Nos most már azon is túlestem.

Az első‘ benyomásom a meglepetés volt. Nem vagyok már fiatal és bizony elég rigolyás is vagyok. Például kimondottan nem szeretem ha különböző‘ dolgokat kell elhelyeznem valamelyik tesrészemben, azonban most ezeknek a fülldugóknak a behelyezése és utána a komfortérzet abszolult tökéletes volt, köszönhető‘en a hő‘re lágyuló anyagnak. Ez meglepett. Mintha semmi nem lenne a fülemben.

A második tapasztalat már annyira nem lepett meg - hisz számítottam rá - de mindenféleképpen rendkivőąl meggyő‘ző‘ volt a zaj- illetve a mi esetünkben- a decibelekkel szemben tanúsított ellenállás volt. Ami az utóbbi idő‘kben a füldügó nélkül kimondott szenvedés volt, most jól hallható de normálisan megszólaló hang lett. Mivel a próbatermünk sajnos igen kicsi, állandó problémát jelentett a fülembe harsogó hangfal, meg kedvencem a kinai cintányér, ami közvetlenül mellettem szólt. Mostantól ez a probléma a múlté.

Még egy igen érdekes dolgot tapasztaltam bár ezt már eddig is észrevettük zenésztársaimmal, amikor oly módon védekeztünk a zajártalommal szemben,hogy egy egyszerőą fejhallgatót tettünk fel. A füldugó használatával eltünnek egyrész az esetleg kellemtlen harsogó hangok, másrészt- és emiatt majdhogynem kötelező‘vé tenném használatát -sokkal több részlet jelenik meg a zenében. Nagyjából úgy tudnám leírni a különbséget mint amikor egy rosszul hangosított koncertet hasonlítunk össze egy stúdiófelvétel meghallgatásásval. Részleteiben hallani a zenét. Eltünik a kása. Jó megvan a veszélye is a dolognak mert rögtön hallani a hibákat. De ez természetesen egy zenekarnál ahol a legjobb produkciót szeretnék létrehozni ez csakis rendkívőąl hasznos lehet. Mindent összgezve zenésztársaimat rögtön majdhogynem köteleztem, hogy szerezzenek be maguknak is ilyen eszközt,hisz a próbafolyamat sokkal hasznosabb használatával.

A próba végén hazafelé már csak az a szintén várt,de nagyon jóleső‘ tapasztalat maradt, hogy egyrészt nem zúg a fülem, valószínüleg nem fog fájni a fejem és a kocsiban a rádió hangerejét nem kell 2-3 állással feljebb tekernem mint idefele ahhoz, hogy halljam.

Azt hiszem- és ezt tényleg így gondolom- valóban szükség van erre a hallást védő‘ eszközre ha valaki rendszeresen zenekari próbára jár vagy más módon teszi ki magát a hangerő‘ okozta megpróbáltatásnak.

Én személy szerint biztos használni fogom ső‘t zenésztársaimat is rábeszélem erre. Már várom az első‘ koncertet ahol szintén próbára tehetem a füldugót. Biztos vagyok benne, hogy ott is tökéletesen meg fog felelni az elvárásaimnak.

Sziládi István (Puhitó zenekar)

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..