Kis próbatermünk végre felnőtt


Kb.egy hete kaptam meg az Alpine Musicsafe Pro típusú szőąrő‘s füldugó készletemet a Hangszita Kft-tő‘l. Eddig csak a csomagban ismerkedtem a termékkel, illetve a hozzá kapott leírást olvasgattam, és már nagyon vártam az első‘ zenekari próbát. Nos most már azon is túlestem.

Az első‘ benyomásom a meglepetés volt. Nem vagyok már fiatal és bizony elég rigolyás is vagyok. Például kimondottan nem szeretem ha különböző‘ dolgokat kell elhelyeznem valamelyik tesrészemben, azonban most ezeknek a fülldugóknak a behelyezése és utána a komfortérzet abszolult tökéletes volt, köszönhető‘en a hő‘re lágyuló anyagnak. Ez meglepett. Mintha semmi nem lenne a fülemben.

A második tapasztalat már annyira nem lepett meg - hisz számítottam rá - de mindenféleképpen rendkivőąl meggyő‘ző‘ volt a zaj- illetve a mi esetünkben- a decibelekkel szemben tanúsított ellenállás volt. Ami az utóbbi idő‘kben a füldügó nélkül kimondott szenvedés volt, most jól hallható de normálisan megszólaló hang lett. Mivel a próbatermünk sajnos igen kicsi, állandó problémát jelentett a fülembe harsogó hangfal, meg kedvencem a kinai cintányér, ami közvetlenül mellettem szólt. Mostantól ez a probléma a múlté.

Még egy igen érdekes dolgot tapasztaltam bár ezt már eddig is észrevettük zenésztársaimmal, amikor oly módon védekeztünk a zajártalommal szemben,hogy egy egyszerőą fejhallgatót tettünk fel. A füldugó használatával eltünnek egyrész az esetleg kellemtlen harsogó hangok, másrészt- és emiatt majdhogynem kötelező‘vé tenném használatát -sokkal több részlet jelenik meg a zenében. Nagyjából úgy tudnám leírni a különbséget mint amikor egy rosszul hangosított koncertet hasonlítunk össze egy stúdiófelvétel meghallgatásásval. Részleteiben hallani a zenét. Eltünik a kása. Jó megvan a veszélye is a dolognak mert rögtön hallani a hibákat. De ez természetesen egy zenekarnál ahol a legjobb produkciót szeretnék létrehozni ez csakis rendkívőąl hasznos lehet. Mindent összgezve zenésztársaimat rögtön majdhogynem köteleztem, hogy szerezzenek be maguknak is ilyen eszközt,hisz a próbafolyamat sokkal hasznosabb használatával.

A próba végén hazafelé már csak az a szintén várt,de nagyon jóleső‘ tapasztalat maradt, hogy egyrészt nem zúg a fülem, valószínüleg nem fog fájni a fejem és a kocsiban a rádió hangerejét nem kell 2-3 állással feljebb tekernem mint idefele ahhoz, hogy halljam.

Azt hiszem- és ezt tényleg így gondolom- valóban szükség van erre a hallást védő‘ eszközre ha valaki rendszeresen zenekari próbára jár vagy más módon teszi ki magát a hangerő‘ okozta megpróbáltatásnak.

Én személy szerint biztos használni fogom ső‘t zenésztársaimat is rábeszélem erre. Már várom az első‘ koncertet ahol szintén próbára tehetem a füldugót. Biztos vagyok benne, hogy ott is tökéletesen meg fog felelni az elvárásaimnak.

Sziládi István (Puhitó zenekar)

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.