MusicSafe Pro, hogy ne romoljon tovább a hallásom


Krém rádió mőąsorában a hallásvédelemrő‘: mp3.

Nagy örömömre szolgál bemutatni a Music Safe Pro füldugót, melyet teszterként több alkalommal is kipróbáltam, különböző‘ filterekkel! Amikor füldugókról esik szó, az embernek óhatatlanul is a narancs színőą szivacs-gumi, vagy épp a vattaszerőą dugasz jut eszébe, mellyel, ha találkozott is, túl jó tapasztalata semmiképp sem lehet, ha van összehasonlítási alapja professzionális zajcsillapítókkal.

Mivel DJ vagyok, a partyk alatt engem ér a leginkább zajártalom, hisz a kontroll hangfalak túl kell, hogy üvöltsék a kint szóló zenét! Sokszor már inkább a fejhallgatómra szorítkozom, mert aránylag jól szigeteli a kinti zavaró frekvenciákat, és jól hallom a zenét, amit épp keverek. Ennek csak annyi hátránya van, hogy fejhallgatót viselni egész éjszaka nem túl kényelmes, nem beszélve arról, hogy így közvetlen a fülem látja kárát a – z ettő‘l függetlenül közvetlen a dobhártyámra nehezedő‘ - nagy hangerő‘nek. Mivel ma már szinte folyamatosnak mondható egy nagyon enyhe alapjárati csengés a fülemben, ezért úgy döntöttem, ez nem mehet tovább, hisz szeretném, ha épségét minél tovább megtarthatnám. Nekem az egészségem minden pénzt megér, így a 8.125Ft-os ár nem is olyan sok pláne, hogy mivel a füldugók moshatók, akár több száz alkalommal lehetnek védelmünkre – én szimpla langyos szappanos vizet javaslok.

A terméket összesen 4 buli alkalmával használtam (próbáltam variálni a filtereket is, de végül a fehér elegendő‘nek bizonyult), mindannyiszor ugyanazon körülmények közt. Rosszat egyszerőąen nem tudok róla mondani, hisz mind a kényelmi, mind a tudásbeli igényeimet kielégíti. Eleinte furcsa volt a használata – a kontroll ládákat hangerő‘ben azért feljebb kellett tekerni, viszont a káros frekvenciáktól védte a fülem -, de aztán megszoktam. A három variálható filterrel – ezek tulajdonképp különböző‘ átmérő‘jőą réseken át eresztik be a hangot - szinte nem létezik olyan hangosított tér, ahol ne állná meg a helyét. A filterek kis erő‘szakolással cserélhető‘k, ezzel szavatolva, hogy teljesen illeszkednek a füldugóba.

A csomag tartalmaz egy termék katalógust rövid ismertető‘kkel, egy használati útmutatót, egy pót dugót (természetesen a páron felül), egy mőąanyag tokot, továbbá egy mőąanyag henger alakú tartót, amelyben biztonságban tudhatom a dugókat, hisz korrekten zár. Azonnal felfőąztem a fejhallgatóm tokjára, így nem felejtem otthon, ha dolgozni megyek.

Meggyő‘ző‘déssel ajánlom minden kedves lemezlovas kollégának és zenés szórakozóhelyen dolgozónak.

djcort3z

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..