MusicSafe Pro, hogy ne romoljon tovább a hallásom


Krém rádió mőąsorában a hallásvédelemrő‘: mp3.

Nagy örömömre szolgál bemutatni a Music Safe Pro füldugót, melyet teszterként több alkalommal is kipróbáltam, különböző‘ filterekkel! Amikor füldugókról esik szó, az embernek óhatatlanul is a narancs színőą szivacs-gumi, vagy épp a vattaszerőą dugasz jut eszébe, mellyel, ha találkozott is, túl jó tapasztalata semmiképp sem lehet, ha van összehasonlítási alapja professzionális zajcsillapítókkal.

Mivel DJ vagyok, a partyk alatt engem ér a leginkább zajártalom, hisz a kontroll hangfalak túl kell, hogy üvöltsék a kint szóló zenét! Sokszor már inkább a fejhallgatómra szorítkozom, mert aránylag jól szigeteli a kinti zavaró frekvenciákat, és jól hallom a zenét, amit épp keverek. Ennek csak annyi hátránya van, hogy fejhallgatót viselni egész éjszaka nem túl kényelmes, nem beszélve arról, hogy így közvetlen a fülem látja kárát a – z ettő‘l függetlenül közvetlen a dobhártyámra nehezedő‘ - nagy hangerő‘nek. Mivel ma már szinte folyamatosnak mondható egy nagyon enyhe alapjárati csengés a fülemben, ezért úgy döntöttem, ez nem mehet tovább, hisz szeretném, ha épségét minél tovább megtarthatnám. Nekem az egészségem minden pénzt megér, így a 8.125Ft-os ár nem is olyan sok pláne, hogy mivel a füldugók moshatók, akár több száz alkalommal lehetnek védelmünkre – én szimpla langyos szappanos vizet javaslok.

A terméket összesen 4 buli alkalmával használtam (próbáltam variálni a filtereket is, de végül a fehér elegendő‘nek bizonyult), mindannyiszor ugyanazon körülmények közt. Rosszat egyszerőąen nem tudok róla mondani, hisz mind a kényelmi, mind a tudásbeli igényeimet kielégíti. Eleinte furcsa volt a használata – a kontroll ládákat hangerő‘ben azért feljebb kellett tekerni, viszont a káros frekvenciáktól védte a fülem -, de aztán megszoktam. A három variálható filterrel – ezek tulajdonképp különböző‘ átmérő‘jőą réseken át eresztik be a hangot - szinte nem létezik olyan hangosított tér, ahol ne állná meg a helyét. A filterek kis erő‘szakolással cserélhető‘k, ezzel szavatolva, hogy teljesen illeszkednek a füldugóba.

A csomag tartalmaz egy termék katalógust rövid ismertető‘kkel, egy használati útmutatót, egy pót dugót (természetesen a páron felül), egy mőąanyag tokot, továbbá egy mőąanyag henger alakú tartót, amelyben biztonságban tudhatom a dugókat, hisz korrekten zár. Azonnal felfőąztem a fejhallgatóm tokjára, így nem felejtem otthon, ha dolgozni megyek.

Meggyő‘ző‘déssel ajánlom minden kedves lemezlovas kollégának és zenés szórakozóhelyen dolgozónak.

djcort3z

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.