MusicSafe Pro, hogy ne romoljon tovább a hallásom


Krém rádió mőąsorában a hallásvédelemrő‘: mp3.

Nagy örömömre szolgál bemutatni a Music Safe Pro füldugót, melyet teszterként több alkalommal is kipróbáltam, különböző‘ filterekkel! Amikor füldugókról esik szó, az embernek óhatatlanul is a narancs színőą szivacs-gumi, vagy épp a vattaszerőą dugasz jut eszébe, mellyel, ha találkozott is, túl jó tapasztalata semmiképp sem lehet, ha van összehasonlítási alapja professzionális zajcsillapítókkal.

Mivel DJ vagyok, a partyk alatt engem ér a leginkább zajártalom, hisz a kontroll hangfalak túl kell, hogy üvöltsék a kint szóló zenét! Sokszor már inkább a fejhallgatómra szorítkozom, mert aránylag jól szigeteli a kinti zavaró frekvenciákat, és jól hallom a zenét, amit épp keverek. Ennek csak annyi hátránya van, hogy fejhallgatót viselni egész éjszaka nem túl kényelmes, nem beszélve arról, hogy így közvetlen a fülem látja kárát a – z ettő‘l függetlenül közvetlen a dobhártyámra nehezedő‘ - nagy hangerő‘nek. Mivel ma már szinte folyamatosnak mondható egy nagyon enyhe alapjárati csengés a fülemben, ezért úgy döntöttem, ez nem mehet tovább, hisz szeretném, ha épségét minél tovább megtarthatnám. Nekem az egészségem minden pénzt megér, így a 8.125Ft-os ár nem is olyan sok pláne, hogy mivel a füldugók moshatók, akár több száz alkalommal lehetnek védelmünkre – én szimpla langyos szappanos vizet javaslok.

A terméket összesen 4 buli alkalmával használtam (próbáltam variálni a filtereket is, de végül a fehér elegendő‘nek bizonyult), mindannyiszor ugyanazon körülmények közt. Rosszat egyszerőąen nem tudok róla mondani, hisz mind a kényelmi, mind a tudásbeli igényeimet kielégíti. Eleinte furcsa volt a használata – a kontroll ládákat hangerő‘ben azért feljebb kellett tekerni, viszont a káros frekvenciáktól védte a fülem -, de aztán megszoktam. A három variálható filterrel – ezek tulajdonképp különböző‘ átmérő‘jőą réseken át eresztik be a hangot - szinte nem létezik olyan hangosított tér, ahol ne állná meg a helyét. A filterek kis erő‘szakolással cserélhető‘k, ezzel szavatolva, hogy teljesen illeszkednek a füldugóba.

A csomag tartalmaz egy termék katalógust rövid ismertető‘kkel, egy használati útmutatót, egy pót dugót (természetesen a páron felül), egy mőąanyag tokot, továbbá egy mőąanyag henger alakú tartót, amelyben biztonságban tudhatom a dugókat, hisz korrekten zár. Azonnal felfőąztem a fejhallgatóm tokjára, így nem felejtem otthon, ha dolgozni megyek.

Meggyő‘ző‘déssel ajánlom minden kedves lemezlovas kollégának és zenés szórakozóhelyen dolgozónak.

djcort3z

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..