Nem bírja a fülem a hangos


Szalkai Tibi vagyok, a 2x-es Fonogram díjas "The Idoru" gitárosa. 18 évre visszanyúló zenélő‘s-koncertező‘s tapasztalataim által arra a következtetésre jutottam, hogy azok a zenészek /fő‘leg a rokkerek/, akik nem védik hallószerveiket a mőąvészeti termékük hangerejétő‘l, egyszerőąen felelő‘tlenek.


Számomra már életem első‘ próbáját követő‘en világossá vált, nem bírja a fülem a hangos "zajt".  Mindezt mára már nem bánom, hisz olyan lépésekre sarkallt ez a tudat, mint pl. a hallásom épségének a megő‘rzése.  Elő‘ször csak zsebkendő‘vel próbálkoztam, aztán ellátogattam a gyógyszertárba füldugóért. De igazság szerint sem a szivacsos, sem a viaszos változat nem vált be, mert olyan érzésem volt próbákon és a színpadon, mintha víz alól hallgatnám a zenét. Ez a tény semmiképp nem tesz hozzá az élményhez, cserébe meglehető‘sen elszomorító érzést tud generálni és valljuk be, az ember szomorúan a színpadon nem valami megnyerő‘.


Kutatgattam, próbálgattam különböző‘ termékeket az idő‘k során, meg-megalkudtam némelyikkel, de mindig volt valami hiányérzet.  Legutóbb méregdrága, spéci füldugókat használtam, aztán jól el is hagytam ő‘ket, hiszen ezen kis pici kellékek "elhagyási faktora" jó magasra hág, illuminált állapotban pedig hatványozódnak az esélyek! :))) Képes voltam ezek után még egyszer megvásárolni ugyanezt a márkát, és hááát, mondanom sem kell, záros határidő‘n belül mi lett a vége...


Pont ekkor jött utamba az Alpine MusicSafe Pro, amihez elő‘ször meglehető‘sen szkeptikusan álltam. Aztán ahogy az lenni szokott ízlelgettem, hasonlítgattam, véleményeztem, ítélkeztem. Az ítéletem pedig így hangzik: Jelenleg nem tudok ár-érték arányban jobb terméket megnevezni, ami jobb minő‘ségőą szőąrt hangot produkálna miközben kényelmes, praktikus. Ezért is használom ezt a cuccot, ha próbálok, ha a színpadon innen vagy onnan állok.


Vigyázzatok ti is a hallásotokra kedves zenésztársaim, kedves közönség, és ennek két alapvető‘ módja van. Vagy ne menjetek buliba /esélytelen/, vagy használjatok nívós füldugót, olyat mint az Alpine MusicSafe Pro! :))

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.