Nem bírja a fülem a hangos


Szalkai Tibi vagyok, a 2x-es Fonogram díjas "The Idoru" gitárosa. 18 évre visszanyúló zenélő‘s-koncertező‘s tapasztalataim által arra a következtetésre jutottam, hogy azok a zenészek /fő‘leg a rokkerek/, akik nem védik hallószerveiket a mőąvészeti termékük hangerejétő‘l, egyszerőąen felelő‘tlenek.


Számomra már életem első‘ próbáját követő‘en világossá vált, nem bírja a fülem a hangos "zajt".  Mindezt mára már nem bánom, hisz olyan lépésekre sarkallt ez a tudat, mint pl. a hallásom épségének a megő‘rzése.  Elő‘ször csak zsebkendő‘vel próbálkoztam, aztán ellátogattam a gyógyszertárba füldugóért. De igazság szerint sem a szivacsos, sem a viaszos változat nem vált be, mert olyan érzésem volt próbákon és a színpadon, mintha víz alól hallgatnám a zenét. Ez a tény semmiképp nem tesz hozzá az élményhez, cserébe meglehető‘sen elszomorító érzést tud generálni és valljuk be, az ember szomorúan a színpadon nem valami megnyerő‘.


Kutatgattam, próbálgattam különböző‘ termékeket az idő‘k során, meg-megalkudtam némelyikkel, de mindig volt valami hiányérzet.  Legutóbb méregdrága, spéci füldugókat használtam, aztán jól el is hagytam ő‘ket, hiszen ezen kis pici kellékek "elhagyási faktora" jó magasra hág, illuminált állapotban pedig hatványozódnak az esélyek! :))) Képes voltam ezek után még egyszer megvásárolni ugyanezt a márkát, és hááát, mondanom sem kell, záros határidő‘n belül mi lett a vége...


Pont ekkor jött utamba az Alpine MusicSafe Pro, amihez elő‘ször meglehető‘sen szkeptikusan álltam. Aztán ahogy az lenni szokott ízlelgettem, hasonlítgattam, véleményeztem, ítélkeztem. Az ítéletem pedig így hangzik: Jelenleg nem tudok ár-érték arányban jobb terméket megnevezni, ami jobb minő‘ségőą szőąrt hangot produkálna miközben kényelmes, praktikus. Ezért is használom ezt a cuccot, ha próbálok, ha a színpadon innen vagy onnan állok.


Vigyázzatok ti is a hallásotokra kedves zenésztársaim, kedves közönség, és ennek két alapvető‘ módja van. Vagy ne menjetek buliba /esélytelen/, vagy használjatok nívós füldugót, olyat mint az Alpine MusicSafe Pro! :))

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..