WhiteBoy - MusicSafe Pro teszt


 Bevallom ő‘szintén, nem nagyon tudtam, hogy mit gondoljak a Music Safe Pro-ról, meg úgy egyáltalán az ehhez hasonló zajszőąrő‘ és hallásvédő‘ cuccokról. Pont annyi rosszat hallottam róluk, mint jót, és habár az elmúlt 14 év alatt nem bombáztam szét a dobhártyámat a pultban, azért volt jópár olyan éjszaka, ami után - a rossz minő‘ségőą monitorládák miatt - volt fülcsengés rendesen. Úgy voltam vele, hogy ha ezt a pár kellemetlen "másnapot" meg lehet elő‘zni a Music Safe Pro-val, akkor már megéri a dolog és egy próbát mindenféleképpen megér....

Már a csomagoláson látszik, hogy tényleg valami "Pro" eszközzel van dolgunk. Nincs telenyomva haszontalan szóróanyagokkal és tájékoztatókkal, van viszont hozzá minden részletre kiterjedő‘ leírás, és egy külön kis henger, ami jól zárható és amibe minden apró alkatrész belefér, ráadásul még a kulcstartónkra is rárakhatjuk, így tuti, hogy nem hagyjuk otthon. Okos. Nem untatnék senkit az "üzembehelyezéssel" ha mindent úgy csináltok, ahogy le van írva a mellékelt útmutatóban, akkor a dolog mőąködni fog.

Az első‘ este, amikor teszteltem a MSP-t, pont egy borzasztóan rossz kontrolládával sikerült dolgozni, úgyhogy rögtön a legerő‘sebb szőąrő‘vel (arany) kezdtem a tesztelést. Nem volt rá szükség. Az alap betét (fehér) tökéletesen elég volt, már az első‘ pillanattól lehetett érezni, hogy tényleg azok a frekvenciák lettek megszőąrve, amik egy kiadós fülzúgást eredményeztek volna.

A különböző‘ kis szőąrő‘k jól belefeszülnek a füldugóba, ennek köszönhető‘en nem fenyeget az a veszély, hogy kiesnének, viszont pontosan ezért kell egy kis erő‘kifejtés, hogy ki tudjuk venni. Mivel viszonylag apró kis mőąanyagdarabokról van szó, ezért nem tanácsos ő‘ket munka közben cserélgetni, mert ha a nagy erő‘lködésben egy hirtelen mozdulattal kirántjuk a szőąrő‘t és elejtjük...hát ember legyen a talpán, aki a pultban a villogó fények között meg tudja találni. Erre én is csak saját tapasztalatból jöttem rá, rögtön az első‘ este el is hagytam az arany színőą szőąrő‘pár egyik felét...

Ha mindenféleképpen meló közben kell kicserélni a betéteket, akkor viszont egy kis kellemetlenségre kell felkészülni. A kulcstartóra felrakható henger nagyon jól zár és strapabíró is, viszont a tartozékok teljesen meg is töltik. Vagyis a teljes tartalmat ki kell önteni a pultra vagy a tenyerünkbe ahhoz, hogy kiválasszuk az éppen szükséges darabokat. És ilyen kis apró dolgokat szemmel tartani, hát....praktikusabb lenne egy esetlegesen picit nagyobb tok, ami lehetne átlátszó is és amiben úgy tudjuk tárolni a darabokat, hogy ki tudjuk venni csak azokat a részeket, amik kellenek!

És még egy jótanács: ha van rá lehető‘ség, akkor otthon, de inkább munkakörülmények között (de ne rögtön munkában!) próbáljátok ki a elő‘ször MSP-t, és szokjátok, hogy van valami a fületekben! Ezek a dugók nemcsak a kellemetlen frekvenciákat, de természetesen a hangerő‘t is megfogják. Első‘ használatnál ezért az embernek az az érzése, hogy egy akváriumban ül és azon keresztül próbál dolgozni! Nyugodtan lehet feljebb tekerni a hangerő‘t a kontrollon és a fejhallgatókban is, a káros frekvenciák ugyanúgy ki lesznek szőąrve!!

Akik gyakran dolgoznak mostohább körülmények között, azoknak maximálisan ajánlott a MSP, de ha évente csak egyszer-kétszer kényszerülünk használni, akkor is megéri az árát! Amilyen kis helyet foglal, olyan nagy segítség lehet a gyengébb hangrendszerek okozta káros utóhatások kiküszöbölésében!!

Termék tesztek

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Hangya tesztje: MusicSafe Pro vs PartyPlug Pro

2017. 09. 28.

A füldugó.hu csapata a X. Zorall Sörolimpián meg akarta lepni a zenekar basszusgitárosát az új PartyPlug Pro füldugóval, amikor is ő lepett meg minket, mikor elárulta, hogy már 10 éve használja a MusicSafe Pro-t. Ezen felbuzdulva megkértük, hasonlítsa össze a két terméket!

Halott Pénz

2017. 05. 15.

2015 - Interjú a Halott Pénz együttessel, amiben elmondják miért is fontos a hallásvédelem. :)

Zavaró-e hosszútávon a füldugó motorozás közben? – Aki válaszol, Németh Mihály

2016. 09. 01.

58 évesen egy 14 országot érintő 9000 km-es túrát tervezett 2016-ra Németh Mihály. Az élet azonban közbeszólt, de a túra nem maradt el, csak kicsit rövidebb lett. Az 58-as motoros túra élménybeszámolóját olvashatják portálunkon.

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

7.990Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..