WhiteBoy - MusicSafe Pro teszt


 Bevallom ő‘szintén, nem nagyon tudtam, hogy mit gondoljak a Music Safe Pro-ról, meg úgy egyáltalán az ehhez hasonló zajszőąrő‘ és hallásvédő‘ cuccokról. Pont annyi rosszat hallottam róluk, mint jót, és habár az elmúlt 14 év alatt nem bombáztam szét a dobhártyámat a pultban, azért volt jópár olyan éjszaka, ami után - a rossz minő‘ségőą monitorládák miatt - volt fülcsengés rendesen. Úgy voltam vele, hogy ha ezt a pár kellemetlen "másnapot" meg lehet elő‘zni a Music Safe Pro-val, akkor már megéri a dolog és egy próbát mindenféleképpen megér....

Már a csomagoláson látszik, hogy tényleg valami "Pro" eszközzel van dolgunk. Nincs telenyomva haszontalan szóróanyagokkal és tájékoztatókkal, van viszont hozzá minden részletre kiterjedő‘ leírás, és egy külön kis henger, ami jól zárható és amibe minden apró alkatrész belefér, ráadásul még a kulcstartónkra is rárakhatjuk, így tuti, hogy nem hagyjuk otthon. Okos. Nem untatnék senkit az "üzembehelyezéssel" ha mindent úgy csináltok, ahogy le van írva a mellékelt útmutatóban, akkor a dolog mőąködni fog.

Az első‘ este, amikor teszteltem a MSP-t, pont egy borzasztóan rossz kontrolládával sikerült dolgozni, úgyhogy rögtön a legerő‘sebb szőąrő‘vel (arany) kezdtem a tesztelést. Nem volt rá szükség. Az alap betét (fehér) tökéletesen elég volt, már az első‘ pillanattól lehetett érezni, hogy tényleg azok a frekvenciák lettek megszőąrve, amik egy kiadós fülzúgást eredményeztek volna.

A különböző‘ kis szőąrő‘k jól belefeszülnek a füldugóba, ennek köszönhető‘en nem fenyeget az a veszély, hogy kiesnének, viszont pontosan ezért kell egy kis erő‘kifejtés, hogy ki tudjuk venni. Mivel viszonylag apró kis mőąanyagdarabokról van szó, ezért nem tanácsos ő‘ket munka közben cserélgetni, mert ha a nagy erő‘lködésben egy hirtelen mozdulattal kirántjuk a szőąrő‘t és elejtjük...hát ember legyen a talpán, aki a pultban a villogó fények között meg tudja találni. Erre én is csak saját tapasztalatból jöttem rá, rögtön az első‘ este el is hagytam az arany színőą szőąrő‘pár egyik felét...

Ha mindenféleképpen meló közben kell kicserélni a betéteket, akkor viszont egy kis kellemetlenségre kell felkészülni. A kulcstartóra felrakható henger nagyon jól zár és strapabíró is, viszont a tartozékok teljesen meg is töltik. Vagyis a teljes tartalmat ki kell önteni a pultra vagy a tenyerünkbe ahhoz, hogy kiválasszuk az éppen szükséges darabokat. És ilyen kis apró dolgokat szemmel tartani, hát....praktikusabb lenne egy esetlegesen picit nagyobb tok, ami lehetne átlátszó is és amiben úgy tudjuk tárolni a darabokat, hogy ki tudjuk venni csak azokat a részeket, amik kellenek!

És még egy jótanács: ha van rá lehető‘ség, akkor otthon, de inkább munkakörülmények között (de ne rögtön munkában!) próbáljátok ki a elő‘ször MSP-t, és szokjátok, hogy van valami a fületekben! Ezek a dugók nemcsak a kellemetlen frekvenciákat, de természetesen a hangerő‘t is megfogják. Első‘ használatnál ezért az embernek az az érzése, hogy egy akváriumban ül és azon keresztül próbál dolgozni! Nyugodtan lehet feljebb tekerni a hangerő‘t a kontrollon és a fejhallgatókban is, a káros frekvenciák ugyanúgy ki lesznek szőąrve!!

Akik gyakran dolgoznak mostohább körülmények között, azoknak maximálisan ajánlott a MSP, de ha évente csak egyszer-kétszer kényszerülünk használni, akkor is megéri az árát! Amilyen kis helyet foglal, olyan nagy segítség lehet a gyengébb hangrendszerek okozta káros utóhatások kiküszöbölésében!!

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.