Alpine füldugót tesztelt a Tesztvilág.hu


Alpine hallásvédő füldugó füldugót teszteltünk.

Sokan csodálkozhatnak, hogy miért kell egy füldugót tesztelni. Mi is hasonlóképen gondolkodtunk, és rá kellett jönni, hogy fontos. Ma már mindent megpróbálunk védeni. Például a drága telefonunkat divatosabbnál divatosabb tokokkal, pedig a telefont átlagosan 2-3 évnél tovább nem használjuk. A hallásunkat ennek ellenére nem óvjuk a nagy zajoktól, pedig a hallásunkra egész életünkben szükség van.

 

A dobozt elég könnyen ki lehetett nyitni, ami ritka, mert általában úgy összeolvasztják az ilyen fóliás csomagolást, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja nyitni.

Három füldugó van a csomagban, egy nyakpánt, és egy tartó dobozka. Ez a doboz szerintem vagányul néz ki, és könnyen elfér a zsebünkben.

Rengeteg dologra figyelünk, de a fülünkre nem. Számtalan profi, és amatőr zenekar létezik, akik egy életen át a hatalmas zajban koncerteznek, vagy éppen próbálnak. Ezért nem mindegy, hogy mivel csillapítjuk a hangerő rossz hatásait.

Persze nem csak a zenészeknek van speciális füldugó, de mi mégis ezt szeretnénk tesztelni. Egy rock koncertre visszük el, és harcba indítjuk a kis füldugót.

 

A füldugóhoz tartozik egy nyakpánt is, ami azért jó, mert nem fogjuk elhagyni a sötétben, főleg ha a zenész nem tud mindenre odafigyelni.

Ebben a készletben három különböző betét van, ami más frekvenciatartományban szűri ki a káros hangokat. A füldugó használatával a halláskárosodást megelőzhetjük, bár ezt mi nem tudjuk mérni. A halláskárosodás hosszú évek alatt jelentkezik, ezért ne kérjétek, hogy valami “csoda tesztet” fogunk írni, és arról számolunk be, hogy megsüketültünk, vagy éppen nem.

Viszont a könnyű használatáról, kényelmes és nem zavaró viseléséről már tudunk nyilatkozni.

 

Nem is találhattunk volna alkalmasabb embert a füldugó tesztelésre, mint egy énekest, vagy inkább énekesnőt.

Aki figyelemmel kíséri az X-factor szériáit annak nem mondunk újat, amikor megemlítjük Antal Timit, aki nagy utat tett meg Bánffyhunyadtól egészen a tehetségkutató műsorig. Azóta is töretlen szállítja a jobbnál jobb slágereket. De még így is szakít ránk időt, amikor a “Woke Up This Way” című száma bejutott a DAL című műsorba, és sokat kell gyakorolni. (Mi még emlékezünk arra, amikor az egykori mentor Malek Miklós azt ígérte Timinek, hogy nem engedi el a kezét a műsor után sem.)  Az említett szám Malek Miki tollából kelt életre Timi hangján keresztül.

Alig lehet a pörgős Timit “lelőni” olyan élményekkel kezdi mesélni a füldugó okozta tapasztalatokat.

“Először azt sem tudtam melyik betéttel próbáljam ki elsőnek, mert mi lesz, ha még saját magam sem hallom a kontroll hangfalon. Végül a csomagoláson ott vannak az ikonok. Lenyomtam egy estét a füldugóval, amit egyébként el is felejtettem, hogy a fülembe van. És aminek tényleg örültem, hogy a koncert után nem zúgott a fülem. Nem tudom milyen anyagból van, de nagyon puha, gondolom ezért felejtettem el, hogy használom.
Ami nagyon tetszik az a kis tartó doboz, amit simán bedobtam a táskámba. Na persze azután meg szidtam magam, mert a másnapi fellépésen büszkélkedni akartam vele, és nem az a táska volt nálam. Az egészben az az érdekes, hogy hiányzott az egész műsor alatt. Nem tudom mitől működik ez a füldugó, de az tuti, hogy addig nyaggatom  a Tesztvilágot, amíg nekem nem adják örökbe.”

Antal Timi

 

Timi vágya teljesült, már ő is egy Alpine MusicSafe Pro tulajdonos.

Forrás: Tesztvilág

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..