Alpine füldugót tesztelt a Tesztvilág.hu


Alpine hallásvédő füldugó füldugót teszteltünk.

Sokan csodálkozhatnak, hogy miért kell egy füldugót tesztelni. Mi is hasonlóképen gondolkodtunk, és rá kellett jönni, hogy fontos. Ma már mindent megpróbálunk védeni. Például a drága telefonunkat divatosabbnál divatosabb tokokkal, pedig a telefont átlagosan 2-3 évnél tovább nem használjuk. A hallásunkat ennek ellenére nem óvjuk a nagy zajoktól, pedig a hallásunkra egész életünkben szükség van.

 

A dobozt elég könnyen ki lehetett nyitni, ami ritka, mert általában úgy összeolvasztják az ilyen fóliás csomagolást, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja nyitni.

Három füldugó van a csomagban, egy nyakpánt, és egy tartó dobozka. Ez a doboz szerintem vagányul néz ki, és könnyen elfér a zsebünkben.

Rengeteg dologra figyelünk, de a fülünkre nem. Számtalan profi, és amatőr zenekar létezik, akik egy életen át a hatalmas zajban koncerteznek, vagy éppen próbálnak. Ezért nem mindegy, hogy mivel csillapítjuk a hangerő rossz hatásait.

Persze nem csak a zenészeknek van speciális füldugó, de mi mégis ezt szeretnénk tesztelni. Egy rock koncertre visszük el, és harcba indítjuk a kis füldugót.

 

A füldugóhoz tartozik egy nyakpánt is, ami azért jó, mert nem fogjuk elhagyni a sötétben, főleg ha a zenész nem tud mindenre odafigyelni.

Ebben a készletben három különböző betét van, ami más frekvenciatartományban szűri ki a káros hangokat. A füldugó használatával a halláskárosodást megelőzhetjük, bár ezt mi nem tudjuk mérni. A halláskárosodás hosszú évek alatt jelentkezik, ezért ne kérjétek, hogy valami “csoda tesztet” fogunk írni, és arról számolunk be, hogy megsüketültünk, vagy éppen nem.

Viszont a könnyű használatáról, kényelmes és nem zavaró viseléséről már tudunk nyilatkozni.

 

Nem is találhattunk volna alkalmasabb embert a füldugó tesztelésre, mint egy énekest, vagy inkább énekesnőt.

Aki figyelemmel kíséri az X-factor szériáit annak nem mondunk újat, amikor megemlítjük Antal Timit, aki nagy utat tett meg Bánffyhunyadtól egészen a tehetségkutató műsorig. Azóta is töretlen szállítja a jobbnál jobb slágereket. De még így is szakít ránk időt, amikor a “Woke Up This Way” című száma bejutott a DAL című műsorba, és sokat kell gyakorolni. (Mi még emlékezünk arra, amikor az egykori mentor Malek Miklós azt ígérte Timinek, hogy nem engedi el a kezét a műsor után sem.)  Az említett szám Malek Miki tollából kelt életre Timi hangján keresztül.

Alig lehet a pörgős Timit “lelőni” olyan élményekkel kezdi mesélni a füldugó okozta tapasztalatokat.

“Először azt sem tudtam melyik betéttel próbáljam ki elsőnek, mert mi lesz, ha még saját magam sem hallom a kontroll hangfalon. Végül a csomagoláson ott vannak az ikonok. Lenyomtam egy estét a füldugóval, amit egyébként el is felejtettem, hogy a fülembe van. És aminek tényleg örültem, hogy a koncert után nem zúgott a fülem. Nem tudom milyen anyagból van, de nagyon puha, gondolom ezért felejtettem el, hogy használom.
Ami nagyon tetszik az a kis tartó doboz, amit simán bedobtam a táskámba. Na persze azután meg szidtam magam, mert a másnapi fellépésen büszkélkedni akartam vele, és nem az a táska volt nálam. Az egészben az az érdekes, hogy hiányzott az egész műsor alatt. Nem tudom mitől működik ez a füldugó, de az tuti, hogy addig nyaggatom  a Tesztvilágot, amíg nekem nem adják örökbe.”

Antal Timi

 

Timi vágya teljesült, már ő is egy Alpine MusicSafe Pro tulajdonos.

Forrás: Tesztvilág

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.