Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban


Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Az autista gyerekeknél tíz éves kor alatt nem biztonságos az apró füldugók használata a fulladásveszély miatt, ezért számukra a leghatékonyabb hallásvédelmet egy fültok jelenti. A kényelmes, kiválóan illeszkedő, puha bélésű fejpánttal és többrétegű zajcsökkentő habbal ellátott Alpine Muffy fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, és egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára. Ám ez az eszköz nem csak a gyermekeket segíti. Az egész család életét megkönnyíti! A szülők megtapasztalhatják, hogy a fültok éppoly nélkülözhetetlen lehet a gyermekük számára, akárcsak a ruha vagy a cipő. 

A Prizma Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tizenhat autizmusban érintett tanulója használ az iskolában minden nap Alpine Muffy fültokot. Ajánlják-e otthonra is a fülvédő segédeszközt? Erről kérdeztük az iskola intézményegység-vezetőjét, Lukácsné Homor Veronikát.

Vannak olyan gyerekek, akik az iskolán kívül, otthon is viselik a fültokokat? Önök javasolják a szülőknek az otthoni használatot is, felhívják a figyelmüket a fültok előnyeire?

Vannak olyan tanulóink, akik otthon is régóta használnak fültokot. Azoknál a tanulóknál, akik az iskolában találkoztak vele először, és jellemző rájuk a hallási ingerekre való fokozott érzékenység, természetesen ajánljuk az otthoni használatot.

Hogyan tapasztalták, a szülők ismerik a hallásvédő termékeket, és tisztában vannak a kedvező hatásaikkal?

Az autizmusban érintett tanulókat fogadó tagozatunkra járó gyerekek szülei közül sokan ismerik a hallásvédő fültokokat. A zajokra érzékenyebb tanulóinkra jellemző, hogy rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön, zajosabb helyszíneken befogják a fülüket, és láthatóan nagyon rosszul érzik magukat. Ezt tapasztalva a legtöbb szülő megpróbál megoldást keresni a problémára, és örömmel próbál ki egy olyan eszközt, ami védelmet nyújthat gyermekének ezekben a helyzetekben.

Vannak olyan szülők, akik azért nem merik ráadni a gyermekükre a fültokot, mert félnek, hogy más gyerekek gúnyolódhatnak rajta emiatt?

Nem tapasztaltunk ilyet. 

Egyes családok életét - túlzás nélkül mondhatni – teljesen megváltoztatta a fültok, olyan nagy segítséget jelent a mindennapokban a gyermeknek és a szülőknek is. Sokkal nagyobb élmény új helyeket felfedezni, megkönnyíti a közlekedést, a múzeum, az étterem, és más nyilvános helyek látogatását is. Önök kaptak-e a szülőktől ilyen pozitív visszajelzéseket a fültok otthoni használatára vonatkozóan? 

Olyan szülőktől kaptunk elsősorban ilyen visszajelzéseket, akik már régóta használnak hallásvédő fültokot. Többek között hangosabb háztartási gépek használatakor, tömegközlekedési eszközökön, illetve a gyermekeket érdeklő, de ugyanakkor nagy zajjal járó programokon, például játszóházban jelent nagy segítséget a gyermekeknek. 

Az interjú első része ide kattintva elérhető.

Termék tesztek

A füldugók biztonságosabbá teszik a motorozást

2021. 04. 27.

Miért teszik biztonságosabbá a motorozást a füldugók és teszt az Alpine motoros füldugójáról.

Hogyan segíti a fültok az SNI-s kisgyerekek mindennapjait?

2019. 04. 18.

Az Alpine Muffy fültok komoly segítséget jelenthet a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek életében. Óvodai környezetben hozzájárulhat a sikeres fejlesztőmunkához, de érdemes otthonra is beszerezni ilyen hasznos hallásvédőt. Ez a speciálisan kisgyerekek számára kifejlesztett fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, ezáltal egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára.

Az amszterdami kórház nagyon elégedett az Alpine Muffy Baby-vel

2019. 01. 28.

Scott Martin, az amszterdami OLVG kórház radiodiagnosztikai laboratóriumi asszisztense több mint egy éve lépett kapcsolatba az Alpine Hearing Protection munkatársaival. Amszterdam városi kórháza már évek óta keresi csecsemők és kisgyerekek számára a megfelelő hallásvédőt. Scott időzítése nem is lehetett volna jobb, az Alpine Muffy Baby ekkor már készen állt a bevezetésre. Az OLVG most hálásan használja a hallásvédőt, mely védi a csecsemők és kisgyerekek hallását az MRI szkenner káros zajától.

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek.