Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban


Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Az autista gyerekeknél tíz éves kor alatt nem biztonságos az apró füldugók használata a fulladásveszély miatt, ezért számukra a leghatékonyabb hallásvédelmet egy fültok jelenti. A kényelmes, kiválóan illeszkedő, puha bélésű fejpánttal és többrétegű zajcsökkentő habbal ellátott Alpine Muffy fültok minden kellemetlen zajt kiszűr, és egy nyugodtabb és kellemesebb környezetet teremt a gyermek számára. Ám ez az eszköz nem csak a gyermekeket segíti. Az egész család életét megkönnyíti! A szülők megtapasztalhatják, hogy a fültok éppoly nélkülözhetetlen lehet a gyermekük számára, akárcsak a ruha vagy a cipő. 

A Prizma Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tizenhat autizmusban érintett tanulója használ az iskolában minden nap Alpine Muffy fültokot. Ajánlják-e otthonra is a fülvédő segédeszközt? Erről kérdeztük az iskola intézményegység-vezetőjét, Lukácsné Homor Veronikát.

Vannak olyan gyerekek, akik az iskolán kívül, otthon is viselik a fültokokat? Önök javasolják a szülőknek az otthoni használatot is, felhívják a figyelmüket a fültok előnyeire?

Vannak olyan tanulóink, akik otthon is régóta használnak fültokot. Azoknál a tanulóknál, akik az iskolában találkoztak vele először, és jellemző rájuk a hallási ingerekre való fokozott érzékenység, természetesen ajánljuk az otthoni használatot.

Hogyan tapasztalták, a szülők ismerik a hallásvédő termékeket, és tisztában vannak a kedvező hatásaikkal?

Az autizmusban érintett tanulókat fogadó tagozatunkra járó gyerekek szülei közül sokan ismerik a hallásvédő fültokokat. A zajokra érzékenyebb tanulóinkra jellemző, hogy rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön, zajosabb helyszíneken befogják a fülüket, és láthatóan nagyon rosszul érzik magukat. Ezt tapasztalva a legtöbb szülő megpróbál megoldást keresni a problémára, és örömmel próbál ki egy olyan eszközt, ami védelmet nyújthat gyermekének ezekben a helyzetekben.

Vannak olyan szülők, akik azért nem merik ráadni a gyermekükre a fültokot, mert félnek, hogy más gyerekek gúnyolódhatnak rajta emiatt?

Nem tapasztaltunk ilyet. 

Egyes családok életét - túlzás nélkül mondhatni – teljesen megváltoztatta a fültok, olyan nagy segítséget jelent a mindennapokban a gyermeknek és a szülőknek is. Sokkal nagyobb élmény új helyeket felfedezni, megkönnyíti a közlekedést, a múzeum, az étterem, és más nyilvános helyek látogatását is. Önök kaptak-e a szülőktől ilyen pozitív visszajelzéseket a fültok otthoni használatára vonatkozóan? 

Olyan szülőktől kaptunk elsősorban ilyen visszajelzéseket, akik már régóta használnak hallásvédő fültokot. Többek között hangosabb háztartási gépek használatakor, tömegközlekedési eszközökön, illetve a gyermekeket érdeklő, de ugyanakkor nagy zajjal járó programokon, például játszóházban jelent nagy segítséget a gyermekeknek. 

Az interjú első része ide kattintva elérhető.

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine Muffy  - Gyermek hallásvédő fültok húzózsinóros táskával

Alpine Muffy - Gyermek hallásvédő fültok húzózsinóros táskával

7.490Ft

Klassz fültok gyerekeknek A gyermekek gyakran vannak kitéve olyan zajnak, mely túl hangos számukra. Kutatások szerint nyolcból egy gyermeknél alaku..