Veress Márton endorzer


1) Kérlek, mutasd be magad pár mondatban!

Veress Márton vagyok, az Amerikai Armageddon dobosa, ahol az ex-Arch Enemy gitáros Chris Amottal zenélek együtt. Emellett a Sabian cintányérok, a Remo dobbőrök, az Artbeat dobverők és a Füldugó.hu Magyarországi endorzere, valamint a New Yorki Drummers Collective zeneiskola hazai képviselőjeként tartanak számon.

2) Mikor ismerkedtél meg a füldugónkkal?

Tavaly nyáron, amikor a Gitármánia táborban tartottam egy kurzust az Önmenedzselésről, és a modern műfajokban való dobolásról. Mivel a metál zene igen nagy hangerővel bír, mindenképpen szerettem volna a közönség hallásvédelméről is gondoskodni. Az Artbeat cég vezetője, Nyúzó Norbert ajánlott titeket. Egy telefonos egyeztetés után pár nappal meg is érkezett a csomag, melyben 2 gyerek és egy felnőtt profi teszt-fülvédőt, eldobhatós szivacsos füldugókat és egy profi Alpine zajszűrős fülvédőt találtam, amivel a cég megajándékozott. Mondanom sem kell, nagyon jól esett és a termékek remekül szuperáltak a bemutatón.

3)Milyen személyes tapasztalataid vannak vele?

Az Alpine zajszűrős fülvédőt elsősorban próbatermi gyakorláshoz használom, de nem egyszer előfordult már, hogy koncertlátogatáshoz is vittem magammal, ahol a közönség soraiban használtam. Gyakorlás közben a zenét vagy a metronómot kihangosítom az énekcuccon, hogy ne közvetlenül a fülhallgatóból szóljon a fülembe. Azt tapasztaltam, hogy ez a módszer sokkal jobban kíméli a fület gyakorlásnál, mint egy fülmonitor, vagy egyéb zenés fülhallgató, ahol a hangos zene közvetlen a fület éri. Koncert közben a színpadon, viszont elkerülhetetlen a fülmonitor, mivel takkra játszunk, sőt, sokszor még kiegészítő sávokat is használunk laptopról. De hát a zenész élet már csak ilyen. :)

4)Van a közvetlen környezetben, olyan, aki halláskárosodással kénytelen együtt élni?

Nincsen, hála Istennek mindenkinek épp a hallása a környezetemben. Habár egy-két korábbi zenésztársamnál megfigyeltem, hogy a több mint 25 év színpadi jelenlét hallásvédelem nélkül, elég sokat rontott a hallásukon. Itt az egyre hangosabb, sokszor indokolatlanul sok színpadi alapra gondolok elsősorban.

5)Kinek és miért ajánlanád leginkább a füldugó viselését?

Profi zenészeknek és amatőröknek egyaránt, akik minőségromlás nélkül szeretnék élvezni a zenét, viszont odafigyelnek a legfontosabb tényre is: a hallás érték...

Marci Facebook oldala

Termék tesztek

Milyen füldugót ajánl egy igazi metálzenész a hallásod védelmére?

2018. 12. 05.

Hájer Gergő, az Omega Diatribe metálbanda alapító gitárosa, illetve az Audionerve stúdió-projekt megalkotója elárulja, kiknek ajánlja az Alpine profi szűrős füldugóit!

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek támogatója a mindennapokban

2018. 05. 07.

Az autista gyerekek különösen érzékenyek lehetnek a különféle hangokra. Még az olyan hétköznapi zajok is, mint a háztartási eszközök, a televízió, a járművek hangja vagy akár egy hangosabb beszélgetés is elviselhetetlen lehet számukra. Ez a túlérzékenység nem csupán idegességet, szorongást válthat ki a gyermekből, hanem nagymértékben gátolhatja a játszási és felfedezési kedvét is. Ezért egy hallásvédő eszköz felbecsülhetetlen értéket jelenthet a gyerekeknek. 

Alpine Muffy fültok: az autista gyerekek iskolai segítőtársa

2018. 04. 16.

Az autista gyermekek körében nagyon gyakori sajátosság a hangokra való túlérzékenység. A kisgyermekek hallásvédelmére kifejlesztett Alpine Muffy fültok az autista gyerekek számára is ideális választást jelent, hogy kiszűrje azokat a zajokat és hangokat, melyek idegességet, stresszt, és szorongást váltanak ki a gyerekekből. 

Hallásvédelem babáknak és totyogóknak hordozóban

2018. 02. 20.

Sabine Lokin hordozási tanácsadóként rendszeresen beszélget a szülőkkel a hallásvédelemmel kapcsolatban. Ha a gyermeket zajos helyre visszük hordozóban a hátunkon, hogy adjuk rá a hallásvédőt? Sabine válaszolni fog a kérdésre a cikkben.

Nincs rossz választás

2018. 02. 02.

Pár hónappal ezelőtt kezdtük meg együttműködésünket Dr. Vass Zoltán audiológus, fül-orr-gégész szakorvossal. Arra kértük a doktor urat foglalja össze az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatait az Alpine füldugókkal kapcsolatosan. 

Kapcsolódó termékek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Pro - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

8.590Ft

Leírás Zenészeknél, pl. gitáros, dobos, énekes vagy DJ, jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran kell magukat hangos zené..

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

Alpine MusicSafe Classic - Szűrős füldugó zenészeknek, DJ-knek

6.490Ft

Leírás A zenészeknél jelentős a halláskárosodás kialakulásának kockázata. A nagyon hangos zene hallássérülést és más fizikai problémákat okozhat. A..

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

Alpine PartyPlug - Fesztivál, koncert, buli füldugó

4.990Ft

Leírás Egy koncert, egy szórakozóhely, egy fesztivál vagy egy kedvenc zenekarunk fellépése. Az Alpine PartyPlug füldugóval jól felkészülhetsz minde..