Munka

Dolgozhatunk házban, kertben, hajón, szabadúszóként különböző iparágakban, mint pl. az építőipar. Munkánként változó lehet a szükséges védőeszközök jellege, mint például kesztyű, munkavédelmi bakancs, védőszemüveg, és persze füldugó. Miközben egy lyukat fúrunk a falba, könnyen érheti fülünket akár 110dB-es hangerősségű zaj is. Egy ilyen erős hang már öt perc alatt maradandó halláskárosodást okozhat.

Egy sor törvény vonatkozik a dolgozók halláskárosodástól való védelmére. A berendezések legfeljebb 80dB-es zajt kelthetnek. Amennyiben eléri vagy meg is haladja ezt az értéket egy munkahely, a munkáltatónak biztosítania kell hallásvédelmi eszközöket a dolgozók számára.

A halláskárosodás elkerülésére használj füldugót!

Az otthoni barkácsolásnál persze nem kötelező a szabályok betartása, de attól még nagyon gyakran ajánlatos. A maradandó halláskárosodás nem hirtelen alakul ki, hosszabb idő kell, hogy az ember egyáltalán észrevegye. Akkor figyelünk csak fel rá, amikor valahogy öntudatlanul hangosabban kezdünk beszélni, vagy a megszokottnál jobban felhangosítjuk a TV-t. A WorkSafe segít ennek elkerülésében.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

Tudtad, hogy már 5 perc fúrás után maradandó halláskárosodást szenvedhetsz?