Szimfonikus zenekar

Órákon át gyakorolni minden nap a megfelelő időzítésért, a hangok tökéletesítéséért, a szerző helyes értelmezéséért, minden alkalommal együttműködve a karmesterrel és a zenekarral. Mindezt azzal a céllal, hogy a hallgatóság szívéig érjenek a dallamok. Például egy látványos fináléval a Wagner darab végén vagy játékos piccoloval Sztravinszkij Tűzmadárjában. Ez az a fajta zene, melynek hangereje hatalmas tartományban mozog, ez teszi a klasszikus zenét az egyik legnépszerűbb művészeti ággá.

A szenvedő művész?

A művészet sokszor szenvedést is foglal magában. És itt nem csak az elutasított, törött szívű költőre kell gondolnunk. Sajnos az átmeneti vagy tartós halláskárosodás nem ritkaság a klasszikus zene világában. Egy nemrég készült tanulmány során 144 francia kürtfúvóst vizsgáltak, akiknek 11-22%-a szenved halláskárosodástól és csak 8% használ fülvédőt. Egy korábbi tanulmány azt mutatja, hogy a klasszikus zenészek gyakran tapasztalnak tinnituszt, átmeneti fülcsengést, hallásuk érzékeny, illetve bizonyos körülmények között nem hallanak jól.

Optimális hallásvédelem

El kell ismernünk, az Alpine ismeretei a klasszikus zenéről nem olyan fejlettek, hogy különbséget tehessünk Mariss Jansons és Willem Mengelberg között. Sokat tudunk már a hallásvédelemről, különböző értékekről, mutattunk számos ábrát, diagramot. Mint minden gyártó, mi is igyekszünk egyes célközönségeinkre összpontosítani. Ez egy kifizetődő stratégia. A zenészek számára kifejlesztett füldugók az egyedülálló akusztikus szűrők által optimális védelmet nyújtanak. Nem csak megszűrik a káros zajokat, a hangot nem torzítják. A különböző szűrőknek hála szabályozható a csillapítás mértéke.

Tökéletes illeszkedés

A füldugók speciális hőre lágyuló anyagból készülnek. Felveszik a hallójárat formáját, így tökéletesen illeszkednek, mégsem okoznak bezártságérzetet. Ezen felül a füldugó antiallergén, ellentétben a szilikon hallásvédőkkel. Tökéletesen használható koncerteken akár hosszabb időn keresztül is.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

DJ

DJ

Dob

Dob

DJ-knél, dobosoknál, gitárosoknál és sok más zenésznél fennáll a halláskárosodás kockázata, melyet a hangos zene idézhet elő. A zenészek számára nélkülözhetetlen a hallás, mivel a halláskárosodás közvetlenül kihat szakmájukra, szenvedélyükre. Egy jó hallásvédelmi eszköz elengedhetetlen próbákon, előadásokon, de főleg koncerteken. Az Alpine különösen zenészek és DJ-k számára fejlesztette ki a MusicSafe Pro-t, a cserélhető szűrők által a csillapítás mértéke szabályozható.

Zenészként, DJ-ként vagy hangtechnikusként gyakran veszi körül az embert hangos zene, mely a halláskárosodás kialakulásának kockázatát jelenti. A halláskárosodásnak pedig közvetlen hatása van a munkavégzés képességére vagy a szenvedély élvezésére. Ezért a próbák, a fellépések és a koncertek során elengedhetetlen a hallás megfelelő védelme. A zeneipar szakemberei számára fejlesztette ki az Alpine a MusicSafe Pro-t, a legmagasabb színvonalú terméket a zenészeknek tervezett hallásvédőik közül.

A zenészek és a DJ-k esetében nagy a halláskárosodás kialakulásának kockázata, mivel gyakran fordulnak meg olyan környezetben, ahol túl hangos a zene. A hallás romlása, elvesztése közvetlen hatással van szakmájukban, szenvedélyükben nyújtott teljesítményükre. Az ép hallás alapvető fontosságú, ezért érdemes védeni próbák, fellépések, koncertek alkalmával. A MusicSafe Classic füldugó két pár szűrőjének köszönhetően szabályozható a csillapítás mértéke. Ez lehetővé teszi, hogy különböző helyzetekben nyújtsanak optimális védelmet. Az Alpine MusicSafe Classic füldugók nem állnak ki a fülből, nem okoznak kényelmetlenséget. Használatuk közben kapcsolatban marad az ember a környezetével, például stúdiós felvétel közben.