Szimfonikus zenekar

Órákon át gyakorolni minden nap a megfelelő időzítésért, a hangok tökéletesítéséért, a szerző helyes értelmezéséért, minden alkalommal együttműködve a karmesterrel és a zenekarral. Mindezt azzal a céllal, hogy a hallgatóság szívéig érjenek a dallamok. Például egy látványos fináléval a Wagner darab végén vagy játékos piccoloval Sztravinszkij Tűzmadárjában. Ez az a fajta zene, melynek hangereje hatalmas tartományban mozog, ez teszi a klasszikus zenét az egyik legnépszerűbb művészeti ággá.

A szenvedő művész?

A művészet sokszor szenvedést is foglal magában. És itt nem csak az elutasított, törött szívű költőre kell gondolnunk. Sajnos az átmeneti vagy tartós halláskárosodás nem ritkaság a klasszikus zene világában. Egy nemrég készült tanulmány során 144 francia kürtfúvóst vizsgáltak, akiknek 11-22%-a szenved halláskárosodástól és csak 8% használ fülvédőt. Egy korábbi tanulmány azt mutatja, hogy a klasszikus zenészek gyakran tapasztalnak tinnituszt, átmeneti fülcsengést, hallásuk érzékeny, illetve bizonyos körülmények között nem hallanak jól.

Optimális hallásvédelem

El kell ismernünk, az Alpine ismeretei a klasszikus zenéről nem olyan fejlettek, hogy különbséget tehessünk Mariss Jansons és Willem Mengelberg között. Sokat tudunk már a hallásvédelemről, különböző értékekről, mutattunk számos ábrát, diagramot. Mint minden gyártó, mi is igyekszünk egyes célközönségeinkre összpontosítani. Ez egy kifizetődő stratégia. A zenészek számára kifejlesztett füldugók az egyedülálló akusztikus szűrők által optimális védelmet nyújtanak. Nem csak megszűrik a káros zajokat, a hangot nem torzítják. A különböző szűrőknek hála szabályozható a csillapítás mértéke.

Tökéletes illeszkedés

A füldugók speciális hőre lágyuló anyagból készülnek. Felveszik a hallójárat formáját, így tökéletesen illeszkednek, mégsem okoznak bezártságérzetet. Ezen felül a füldugó antiallergén, ellentétben a szilikon hallásvédőkkel. Tökéletesen használható koncerteken akár hosszabb időn keresztül is.

Olvasás tovább Kevesebb megjelenítése

DJ

DJ

Dob

Dob

Zenészként, DJ-ként vagy hangtechnikusként gyakran veszi körül az embert hangos zene, mely a halláskárosodás kialakulásának kockázatát jelenti. A halláskárosodásnak pedig közvetlen hatása van a munkavégzés képességére vagy a szenvedély élvezésére. Ezért a próbák, a fellépések és a koncertek során elengedhetetlen a hallás megfelelő védelme. A zeneipar szakemberei számára fejlesztette ki az Alpine a MusicSafe Pro-t, a legmagasabb színvonalú terméket a zenészeknek tervezett hallásvédőik közül.

Zenészként, DJ-ként vagy hangtechnikusként gyakran veszi körül az embert hangos zene, mely azt jelenti, hogy fennáll a halláskárosodás kialakulásának veszélye. A hallásvesztés közvetlenül hat a munkavégzés képességére vagy a szenvedély élvezetére. Ezért elengedhetetlen a megfelelő hallásvédelem a próbák, az előadások és a koncertek során. Az Alpine ehhez fejlesztette ki a MusicSafe füldugókat kifejezetten zenészek és DJ-k számára. Metál vagy klasszikus, jazz vagy R&B: ezekkel a füldugókkal mindig a megfelelő hallásvédelem használható.