I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó jövő héten


Örömmel számolhatunk be arról, hogy 2012-ben egy újabb egyedülálló kezdeményezést indítunk útjára. A június 1-én és 2-án megrendezésre kerülő‘, jubileumi X. Budapesti Nagy Sportágválasztóval egy idő‘ben és egy helyszínen kerül megrendezésre, az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó.

2007-ben, a fő‘városból indult rendezvénysorozat töretlenül fejlő‘dik, 2010-ben országos mozgalommá vált, tavaly 22 város rendezett helyi Nagy Sportágválasztót, amelyek összesen 115 ezer látogatóval büszkélkedhettek. A Nagy Sportágválasztó immár öt éve bizonyítja létjogosultságát és hatékonyságát, melyet a szervező‘k most egy másik területen is igyekeznek kamatoztatni.

A sport és a zene kapcsolata nem csak annyiban merül ki, hogy versenyek elő‘tt például köztudottan ajánlott a sportolóknak zenét hallgatni, mely elő‘segíti a versenyre hangolódást és a koncentrációt. Számos egykori, vagy ma is aktív élsportoló fogott bele a zenetanulásba, még sportolói pályafutásuk elő‘tt vagy alatt. Kenus bajnokaink, Wichmann Tamás és Vajda Attila gitározni, olimpiai ezüstérmes kajakozónk, Viski Erzsébet fuvolázni tanult. Géczi Erika, a szöuli olimpián ezüstérmes nő‘i kajak négyes tagja, többek között a Bojtorján és a Kormorán együttes énekesnő‘je is volt aktív sportpályafutása befejezése után, jelenleg az Örökség együttes tagja. Számos sportágban elengedhetetlen a megfelelő‘ ütem- és ritmusérzék, melyben akár a hangszeres zenében való jártasság is segítséget nyújthat.

A Nagy Hangszerválasztó ötlete közel 2 éves elő‘készületi munka után érett meg arra, hogy a júniusi Budapesti Nagy Sportágválasztó keretein belül megvalósulhasson. A szervező‘i munkálatok a Nemzeti Erő‘forrás Minisztériummal, a Magyar Zeneiskolák és Mőąvészeti Iskolák Szövetségével valamint a Magyar Zenemőąvészek és Táncmőąvészek Szakszervezetével összefogva közösen zajlanak. A rendezvényen a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. A Nagy Hangszerválasztó is egy igazi információs bázis lesz mindazoknak, akik a hangszeres tanulás iránt érdeklő‘dnek, elméleti és gyakorlati síkon egyaránt.

A Hangszerválasztó május 18-19-én Dunaújvárosban, majd június első‘ hétvégéjén Budapesten debütál, és a szervező‘k reményei szerint idén szeptembertő‘l már a többi nagy sportágválasztós városban is találkozhatnak a látogatók ezzel a kezdeményezéssel.

X. Budapesti Nagy Sportágválasztó és I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó

Idő‘pont: 2012. június 1-2.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A

A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak!

Az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztón a fuldugo.hu csapata is résztvesz. A standunkhoz látogató kíváncsiskodóknak lehető‘sége lesz közelebbrő‘l megnézni és kipróbálni füldugóinkat. Minden zenészt és érdeklő‘dő‘t szeretettel várnak barátságos, segítő‘kész kollégáink, akik igyekeznek minden felmerülő‘ kérdésre körültekintő‘en és részletesen válaszolni.

Programajánló

Új füldugó a Music Expon

2017. 09. 27.

Már nem kell sokat várni, hogy elinduljon az idei Budapest Music Expo. A nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítás október 6-án veszi kezdetét és három napon át várja a látogatókat a Hungexpon.

Budapest Motor Fesztivál 2017

2017. 02. 16.

2017 sem indulhat el a Budapest Motor Fesztivál megrendezése nélkül, hiszen hosszú évek óta ez a legjelentősebb motoros szezonnyitó esemény hazánkban.

10 éves a Music Expo

2015. 09. 22.

Október első hétvégéjén újra zenészek és zenekedvelők foglalják el a SYMA csarnok területét. 2-án, pénteken három napra megnyitja kapuit a 10. születésnapját ünneplő Budapest Music Expo.

Budapest Music Expo idén is!

2015. 07. 29.

Október 2-3-4. Nekünk már van programunk. Nektek is?

A motorozás okozhat halláskárosodást?

2015. 03. 19.

Igen, a motorosoknál különösen nagy a maradandó halláskárosodás kialakulásának lehetősége. A legtöbb motoros tisztában is van a "csendes gyilkos" jelenségével, mely minden útjukat végigkíséri. Sajnos a legtöbben azonban úgy vélekednek, hogy a motorozás okozta halláskárosodás ellen épp elég védelmet nyújt a bukósisak. Van ebben ugyan némi igazság, de számos kutatás igazolta már, hogy a halláskárosodás így is gyakori a szélzajnak "köszönhetően".