I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó jövő héten


Örömmel számolhatunk be arról, hogy 2012-ben egy újabb egyedülálló kezdeményezést indítunk útjára. A június 1-én és 2-án megrendezésre kerülő‘, jubileumi X. Budapesti Nagy Sportágválasztóval egy idő‘ben és egy helyszínen kerül megrendezésre, az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó.

2007-ben, a fő‘városból indult rendezvénysorozat töretlenül fejlő‘dik, 2010-ben országos mozgalommá vált, tavaly 22 város rendezett helyi Nagy Sportágválasztót, amelyek összesen 115 ezer látogatóval büszkélkedhettek. A Nagy Sportágválasztó immár öt éve bizonyítja létjogosultságát és hatékonyságát, melyet a szervező‘k most egy másik területen is igyekeznek kamatoztatni.

A sport és a zene kapcsolata nem csak annyiban merül ki, hogy versenyek elő‘tt például köztudottan ajánlott a sportolóknak zenét hallgatni, mely elő‘segíti a versenyre hangolódást és a koncentrációt. Számos egykori, vagy ma is aktív élsportoló fogott bele a zenetanulásba, még sportolói pályafutásuk elő‘tt vagy alatt. Kenus bajnokaink, Wichmann Tamás és Vajda Attila gitározni, olimpiai ezüstérmes kajakozónk, Viski Erzsébet fuvolázni tanult. Géczi Erika, a szöuli olimpián ezüstérmes nő‘i kajak négyes tagja, többek között a Bojtorján és a Kormorán együttes énekesnő‘je is volt aktív sportpályafutása befejezése után, jelenleg az Örökség együttes tagja. Számos sportágban elengedhetetlen a megfelelő‘ ütem- és ritmusérzék, melyben akár a hangszeres zenében való jártasság is segítséget nyújthat.

A Nagy Hangszerválasztó ötlete közel 2 éves elő‘készületi munka után érett meg arra, hogy a júniusi Budapesti Nagy Sportágválasztó keretein belül megvalósulhasson. A szervező‘i munkálatok a Nemzeti Erő‘forrás Minisztériummal, a Magyar Zeneiskolák és Mőąvészeti Iskolák Szövetségével valamint a Magyar Zenemőąvészek és Táncmőąvészek Szakszervezetével összefogva közösen zajlanak. A rendezvényen a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. A Nagy Hangszerválasztó is egy igazi információs bázis lesz mindazoknak, akik a hangszeres tanulás iránt érdeklő‘dnek, elméleti és gyakorlati síkon egyaránt.

A Hangszerválasztó május 18-19-én Dunaújvárosban, majd június első‘ hétvégéjén Budapesten debütál, és a szervező‘k reményei szerint idén szeptembertő‘l már a többi nagy sportágválasztós városban is találkozhatnak a látogatók ezzel a kezdeményezéssel.

X. Budapesti Nagy Sportágválasztó és I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó

Idő‘pont: 2012. június 1-2.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A

A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak!

Az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztón a fuldugo.hu csapata is résztvesz. A standunkhoz látogató kíváncsiskodóknak lehető‘sége lesz közelebbrő‘l megnézni és kipróbálni füldugóinkat. Minden zenészt és érdeklő‘dő‘t szeretettel várnak barátságos, segítő‘kész kollégáink, akik igyekeznek minden felmerülő‘ kérdésre körültekintő‘en és részletesen válaszolni.

Programajánló

ADE 2019: az Alpine és Sam Feldt ügyelnek a halláskárosodásra

2019. 10. 12.

Kezdődik a világ legnagyobb dance eseménye! Ezért az Amsterdam Dance Event, az Alpine Hearing Protection, a nemzetközi DJ Sam Feldt és kiadója, a Spinnin' Records most összefog, hogy felhívják a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

Hallásvédelem és BME

2018. 09. 23.

2018-ban már 13. alkalommal rendezik meg a Hangfoglalásból Budapest Music Expová átnevezett zenei eseményt. Az expon három napon át, október 5. és 7. között egy helyszínen koncentrálódnak a zenekedvelők és a zenészek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és ahogy a korábbi években megszokhattuk, a kiállítás ingyenesen látogatható. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont F és G csarnokaiban foglalnak helyet a BME kiállítói.

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten

2018. 02. 02.

A hideg idő sem veheti el a kedvet, hiszen ahogy a szlogen is mondja: a debreceni motoros találkozó szobahőmérsékleten kerül megrendezésre, így a fagyosabb motorosoknak is ott a helyük. Nem kell sokat várni, kevesebb mint egy hét és kezdődik a VI. Téli motorkiállítás és vásár.

Délutáni családi buli kiflicsücsökkel

2018. 02. 02.

Február 10-én újra PomPom Party várja a családokat a budapesti Gödör Klubban. A buli témája mi más lehetne, mint a farsang. Nem akármilyen farsang, hanem egy glow party, ahol mindenki ragyoghat.

Indul a motoros szezon

2018. 01. 21.

Ha az előző években is ott voltál, most is ott a helyed! Február 23-án kezdődik a Budapest Motor Fesztivál, mely már hosszú évek óta a motoros szezon megnyitójának tekinthető, még ha az időjárás nem is mindig ezt igazolja.