I. Nagy Hangszerválasztó a X. Nagy Sportválasztón


A jövő‘ hét végén nagyszerőą esemény kerül megrendezésre, amely egyszerre ad lehető‘séget a test és lélek karbantartására, s azon tevékenységek megismerésére amelyek ezeket a leghatékonyabban képesek elő‘segíteni.

A testnek szüksége van a mozgásra. Az izomzat és a csontozat megfelelő‘, egészséges fejlő‘dése különösen fontos a gyermekeknél. Ezért ma már köztudott, hogy a legcélszerőąbb már kisgyermek korban valamilyen – esetleg – több sport őązésére, kipróbálására sarkalni gyermekeinket. Nem könnyőą azonban kiválasztani, hogy a rengeteg elérhető‘ sportág közül vajon melyik az amelyhez gyermekünknek tehetsége, alkati adottsága és kedvbéli hozzáállása is párosítható. Ennek a helyzetnek a megoldására kiváló lehető‘séget kínál a Nagy Sportágválasztó, ahol a szülő‘k és gyermekeik több, mint 80 féle sportággal ismerkedhetnek meg, szó szerint testközelbő‘l.

A mai elanyagiasodott világban már sokkal kevésbé köztudott, vagy gyakorlatban alkalmazott az a tény, hogy nem csak a test karbantartása oly fontos a boldog és harmonikus élethez. Sokan megfeledkeznek arról, hogy egységben egészséges életet csak akkor élhetünk, ha a lélek fejlő‘dése is együtt halad a test fejlő‘désével. Test és lélek, anyag és szellem elválaszthatatlanok egymástól. A lelki fejlő‘dés egyik leghatékonyabb eszköze pedig nem más, mint a zene. A zene eszköze nem más, mint a hangszer, s ezen egyszerőą összefüggés felismerésének végén kézenfekvő‘ megoldás kínálkozik. A Nagy Hangszerválasztó összekapcsolása a Nagy Sportágválasztóval, ahol a szülő‘k és gyermekeik több, mint 100 féle hangszert, s ezek mőąvelésének módját lehető‘ségeit ismerhetik meg, szó szerint testközelbő‘l.

A rendezvény idő‘pontja és helyszíne: 2012. június 1-2. Merkapt Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12.)

Bő‘vebb információ: http://www.sportagvalaszto.hu/

Programajánló

Budapest Motor Fesztivál 2017

2017. 02. 16.

2017 sem indulhat el a Budapest Motor Fesztivál megrendezése nélkül, hiszen hosszú évek óta ez a legjelentősebb motoros szezonnyitó esemény hazánkban.

10 éves a Music Expo

2015. 09. 22.

Október első hétvégéjén újra zenészek és zenekedvelők foglalják el a SYMA csarnok területét. 2-án, pénteken három napra megnyitja kapuit a 10. születésnapját ünneplő Budapest Music Expo.

Budapest Music Expo idén is!

2015. 07. 29.

Október 2-3-4. Nekünk már van programunk. Nektek is?

A motorozás okozhat halláskárosodást?

2015. 03. 19.

Igen, a motorosoknál különösen nagy a maradandó halláskárosodás kialakulásának lehetősége. A legtöbb motoros tisztában is van a "csendes gyilkos" jelenségével, mely minden útjukat végigkíséri. Sajnos a legtöbben azonban úgy vélekednek, hogy a motorozás okozta halláskárosodás ellen épp elég védelmet nyújt a bukósisak. Van ebben ugyan némi igazság, de számos kutatás igazolta már, hogy a halláskárosodás így is gyakori a szélzajnak "köszönhetően".

Motorozás: hallásra gyakorolt hatások és megelőzés

2015. 03. 13.

Sokat beszélünk a motorozás témájában a biztonságról, nagy figyelmet fordít erre a törvényhozás, a motoros piac és a média. Ugyanakkor a halláskárosodás mégis ritkán merül fel a motorosok körében. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a hallásvédőknél olyan dologra gondolunk, mely megakadályozza a koncentrációt.