I. Nagy Hangszerválasztó a X. Nagy Sportválasztón


A jövő‘ hét végén nagyszerőą esemény kerül megrendezésre, amely egyszerre ad lehető‘séget a test és lélek karbantartására, s azon tevékenységek megismerésére amelyek ezeket a leghatékonyabban képesek elő‘segíteni.

A testnek szüksége van a mozgásra. Az izomzat és a csontozat megfelelő‘, egészséges fejlő‘dése különösen fontos a gyermekeknél. Ezért ma már köztudott, hogy a legcélszerőąbb már kisgyermek korban valamilyen – esetleg – több sport őązésére, kipróbálására sarkalni gyermekeinket. Nem könnyőą azonban kiválasztani, hogy a rengeteg elérhető‘ sportág közül vajon melyik az amelyhez gyermekünknek tehetsége, alkati adottsága és kedvbéli hozzáállása is párosítható. Ennek a helyzetnek a megoldására kiváló lehető‘séget kínál a Nagy Sportágválasztó, ahol a szülő‘k és gyermekeik több, mint 80 féle sportággal ismerkedhetnek meg, szó szerint testközelbő‘l.

A mai elanyagiasodott világban már sokkal kevésbé köztudott, vagy gyakorlatban alkalmazott az a tény, hogy nem csak a test karbantartása oly fontos a boldog és harmonikus élethez. Sokan megfeledkeznek arról, hogy egységben egészséges életet csak akkor élhetünk, ha a lélek fejlő‘dése is együtt halad a test fejlő‘désével. Test és lélek, anyag és szellem elválaszthatatlanok egymástól. A lelki fejlő‘dés egyik leghatékonyabb eszköze pedig nem más, mint a zene. A zene eszköze nem más, mint a hangszer, s ezen egyszerőą összefüggés felismerésének végén kézenfekvő‘ megoldás kínálkozik. A Nagy Hangszerválasztó összekapcsolása a Nagy Sportágválasztóval, ahol a szülő‘k és gyermekeik több, mint 100 féle hangszert, s ezek mőąvelésének módját lehető‘ségeit ismerhetik meg, szó szerint testközelbő‘l.

A rendezvény idő‘pontja és helyszíne: 2012. június 1-2. Merkapt Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12.)

Bő‘vebb információ: http://www.sportagvalaszto.hu/

Programajánló

ADE 2019: az Alpine és Sam Feldt ügyelnek a halláskárosodásra

2019. 10. 12.

Kezdődik a világ legnagyobb dance eseménye! Ezért az Amsterdam Dance Event, az Alpine Hearing Protection, a nemzetközi DJ Sam Feldt és kiadója, a Spinnin' Records most összefog, hogy felhívják a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

Hallásvédelem és BME

2018. 09. 23.

2018-ban már 13. alkalommal rendezik meg a Hangfoglalásból Budapest Music Expová átnevezett zenei eseményt. Az expon három napon át, október 5. és 7. között egy helyszínen koncentrálódnak a zenekedvelők és a zenészek. A szervezők mindenkit szeretettel várnak és ahogy a korábbi években megszokhattuk, a kiállítás ingyenesen látogatható. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont F és G csarnokaiban foglalnak helyet a BME kiállítói.

Motorosok találkozója szobahőmérsékleten

2018. 02. 02.

A hideg idő sem veheti el a kedvet, hiszen ahogy a szlogen is mondja: a debreceni motoros találkozó szobahőmérsékleten kerül megrendezésre, így a fagyosabb motorosoknak is ott a helyük. Nem kell sokat várni, kevesebb mint egy hét és kezdődik a VI. Téli motorkiállítás és vásár.

Délutáni családi buli kiflicsücsökkel

2018. 02. 02.

Február 10-én újra PomPom Party várja a családokat a budapesti Gödör Klubban. A buli témája mi más lehetne, mint a farsang. Nem akármilyen farsang, hanem egy glow party, ahol mindenki ragyoghat.

Indul a motoros szezon

2018. 01. 21.

Ha az előző években is ott voltál, most is ott a helyed! Február 23-án kezdődik a Budapest Motor Fesztivál, mely már hosszú évek óta a motoros szezon megnyitójának tekinthető, még ha az időjárás nem is mindig ezt igazolja.